یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
کد خبر: 249622
۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۱۷:۲۹

حضرت آیت­الله مرعشی نجفی برای جلوگیری از هجمه­های فرهنگی دست به کار شدند و با کار در یک کارگاه برنج­کوبی و حذف یک وعده غذای خود و نیز نماز و روزه استیجاری، مزد خود را صرف خرید ذخائر اسلامی می­کردند.

به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت­الاسلام والمسلمین سید محمود مرعشی نجفی در جمع اندیشمندان عراقی بازدید کننده از کتابخانه آیت الله العظمی مرعشی‌(ره) با اشاره به این­که تشکیل این کتابخانه از عراق شروع شده است، گفت: زمانی که مرحوم پدرم در نجف اشراف به تحصیل اشتغال داشتند، می­دیدند که بیشترین ذخائر اسلامی، یعنی نسخه­های خطی از جانب استعمار انگلیس از ایران خارج می­شد. ایشان برای جلوگیری از این هجمه­های فرهنگی دست به کار شدند و یک وعده غذائیشان را حذف کردند و شب­ها در یک کارگاه برنج­کوبی مشغول به کار شدند و نماز و روزه استیجاری به جا می­آوردند و مزد خود را صرف خرید ذخائر اسلامی می­کردند.

* اهتمام خاصی به ذخائر شیعی داشت

وی ادامه داد: ایشان برای جمع­آوری این مجموعه عنایت خاصی به ذخائر شیعی داشتند؛ چون نسخه­های کهن شیعی در مجموع کم است و در زمان حاضر حتی در کل دنیا کتب اربعه شیعی را که مربوط به سده­های پنجم، ششم و هفتم باشد، خیلی کم داریم. و شاید در کل کتابخانه­های دنیا کتب اربعه شیعی به 15 نسخه بالغ نمی­شود؛ لذا ایشان برای جمع­آوری ذخائر کهن شیعی عنایت خاصی داشتند.

تولیت کتابخانه حضرت آیت­الله مرعشی نجفی(ره) با بیان این­که مرحوم پدرم در سال 1342 به ایران عزیمت کردند، اظهار داشت: حضرت آیت­الله مرعشی نجفی در سال 1342 به قصد زیارت به ایران مراجعت کردند و بنا به درخواست مؤسس حوزه علمیه قم مرحوم آیت­الله حائری در قم ماندند و کتاب­هایشان را از عراق به ایران آوردند و تا آخرین روز از زندگی­ گهربارشان به این مجموعه کتب افزودند.

* وجود 80 هزار عنوان کتاب در کتابخانه

وی با اشاره به این­که تعداد کتاب­های این کتابخانه نزدیک به 80 هزار عنوان کتاب است، اذعان داشت: از این 80 هزار عنوان کتاب 65درصد آن به زبان عربی، 30درصد به زبان فارسی و 5درصد به زبان­های دیگر دنیاست.

* خدمات رسانی به روزانه حدود 4 هزار نفر

حجت­الاسلام والمسلمین محمود مرعشی نجفی ادامه داد: روزانه به طور میانگین 4 هزار نفر از خدمات کتابخانه استفاده می­کنند، همچنین بخش­های گوناگونی از قبیل ترمیم نسخه­های خطی، قم­شناسی، بخش انساب و چاپ متون قدیمی در این کتابخانه وجود دارد.

* وصیت کرد زیر پای مطالعه کنندگان آثار آل محمد‌(ص) دفن شود

وی، حضرت آیت­الله مرعشی نجفی را کبوتر حرم حضرت فاطمه معصومه(س) خواند و تصریح کرد: ایشان کبوتر حرم حضرت فاطمه معصومه (س) بودند و هفتاد سال در حرم نماز جماعت اقامه کردند و تولیت سابق حرم برای ایشان در جنب ضریح مکانی را اختصاص داده بودند تا ایشان را در آنجا دفن شوند؛ اما معظم‌له در وصیت­نامه خود نوشته بودند که همه جای قم متبرک است و بنده را در راهروی ورودی کتابخانه­ام دفن کنید؛ چون دوست دارم زیر پای افرادی قرار بگیرم که به دنبال مطالعه آثار آل محمد(ص) به این کتابخانه مراجعه می­کنند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha