شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
کد خبر: 249625
۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۰۴:۵۳

رئیس دفتر تحقیقات کاربردی پلیس بین الملل (اینترپل)، جمهوری اسلامی را پیشگام مبارزه با تروریسم در عرصه بین الملل دانست.

به گزارش مرکز خبر حوزه، سرهنگ مختوم، جانشین پلیس بین الملل و رئیس دفتر تحقیقات کاربردی اینترپل، صبح امروز در نشست علمی-پژوهشی با عنوان «آشنایی با سازمان تحقیقات و مطالعات اجتماعی ناجا و آگاهی نسبت به جرایم سازماندهی شده بین المللی»  که به همت مؤسسه آموزش عالی علوم انسانی وابسته به جامعه المصطفی در حسینیه قدس جامعة العلوم قم برگزار شد، اظهار داشت: کمک به کشورهای عضو از طریق همکاری های  مشترک برای مبارزه با تروریسم از برنامه های اصلی اینترپل است.

وی خاطرنشان ساخت: کشورهای عضو اینترپل همواره اطلاعات مرتبط با تروریست ها در کشور خود را با هم مبادله می کنند که این تبادل اطلاعات در جلوگیری از عملی شدن فعالیت های تروریست ها بسیار مؤثر است.

جانشین پلیس بین الملل افزود: یکی از اقدامات موثر مبارزه با قاچاق انسان و به ویژه به منظور استفاده های جنسی و همچنین استفاده از اجزای بدن است که در این زمینه فعالیت های بسیار گسترده و تبادل اطلاعات وسیعی میان کشورهای عضو اینترپل صورت می گیرد.

وی به فعالیت های اینترپل در زمینه مبارزه با مواد مخدر اشاره و اظهار کرد: در زمینه مواد مخدر که بستر بسیاری از جرم های دیگر است باید گفت؛ مبارزه با مواد مخدر از پرهزینه ترین و گسترده ترین فعالیت های اینترپل در سطح جهان است.

مختوم خاطرنشان ساخت: سازمان اینترپل در راستای مبارزه با سوء استفاده از گذرنامه های سرقتی و مفقودی اقدام به ایجاد بانک اطلاعات بین المللی گذرنامه های مسروقه و مفقود شده با نام انحصاری SLTD کرده است که اطلاعات گذرنامه ها توسط کشور مربوطه در بانک مذکور درج می شود و کشورهای عضو با اتصال مبادی ورودی و خروجی به سیستم مذکور به صورت آنلاین از آن استفاده می کنند.

وی بیان داشت: جمهوری اسلامی ایران یکی از اعضای قدیمی سازمان بین المللی پلیس جنایی به شمار می رود و برابر سوابق موجود در سازمان، اینترپل تهران سال 1938 که مطابق با 1317 هجری شمسی، می باشد و این نشان از آن د ارد که ایرانیان همواره میل به تعامل با جهانیان برای مبارزه با تروریسم داشته اند.

رئیس دفتر تحقیقات کاربردی اینترپل گفت: در نظر داریم در آینده نزدیک در تهران اجلاس مشترک سران قضایی کشورهای مختلف و اعضای سازمان اکو برگزار شود، تا تعاملات بهتری میان کشورها برای تبادل مجرمین مربوط به کشورهای دیگر انجام گیرد.

مختوم افزود: اینترپل مدرسه‌ای را در وین اتریش تأسیس کرده که آموزش های عملی و نظری به دانشجویانی که در آن مشغول به تحصیل هستند ارایه می‌گردد.

وی یادآور شد: بخش ویژه ای در سازمان اینترپل شناسایی شده است و در آن در مکان هایی که بلایای طبیعی از جمله سونامی به وجود می آید، با همکاری تمام کشورهای عضو اینترپل به شناسایی جسدهای مفقود شده می پردازند، که در این زمینه تا کنون نتایج خوبی را شاهد بوده ایم.

وی با بیان این که تعریف جرم سیاسی به صورت واحد در جهان وجود ندارد، تصریح کرد: یکی از مشکلاتی که در کشورها وجود دارد تعریف جرم سیاسی است و شاید این عامل، عاملی باشد که برخی کشورها بهانه جویی هایی را برای تحویل مجرمان داشته باشند؛ چرا که تلقی هر کدام از کشورها متفاوت است و جالب آن که در خود یک کشور هم گاهی نگاه ها به این موضوع متفاوت است.

مختوم خاطرنشان ساخت: امروزه خوشبختانه اینترپل جایگاه خود را در تمامی کشورها پیدا کرده و تقریبا اکثر کشورها به اینترپل به عنوان یک نهادی که وجودش لازم و ضروری برای امنیت جهان است می نگرند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha