جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024

رییس جامعه مدرسین حوزه، با بیان این که پیروی و تبعیت از ولایت به صورت زبانی کافی نیست، گفت: در اطاعت از دستورات رهبری و اجرای آن به دنبال سلیقه‌ و سیاست شخصی نباشیم.

اختصاصی حوزه‌نیوز: آیت‌الله محمد یزدی در دیدار مسئولان، اساتید و طلاب مدرسه علمیه شهید صدوقی قم، اظهار داشت: ما باید به دنبال اطاعت از اوامر و دستورات مقام معظم رهبری باشیم. هرچند با سلیقه یا سیاست‌های شخصی ما همسو نباشد.

وی با اشاره به برخی مباحث درباره ارشادی و مولوی بودن دستورات رهبری، اظهار داشت: در اطاعت از رهبر معظم انقلاب، نیاز به دستور ایشان نیست، همین که اشارتی داشته باشند، برای ما کافی است.

*ولایی‌بودن زبانی کافی نیست

دبیر شورای عالی حوزه‌های علیمه با بیان این که ولایی بودن زبانی کافی نیست، بیان داشت:‌ اگر انسان بگوید که مطیع امر رهبری هستم، ولی رفتار و سخن او خلاف این امر رانشان دهد، نمی‌تواند ادعای پیروی از ولایت فقیه را داشته باشد.

وی در ادامه سخنان خود، تبیین آموزه‌های اسلامی در جامعه را دارای اهمیت فراوان معرفی کرد، امّا حاکم شدن و اجرای احکام اسلامی در جامعه را مهم‌تر دانسته و اظهارداشت:‌ ائمه(ع)، بزرگان و مراجع دینی بیش از آن که به دنبال تبیین آموزه‌های اسلامی باشند، به دنبال حاکم نمودن اسلام و اجرای احکام اسلامی در جامعه بودند.

* رهبری؛ ذخیره‌ای الهی برای جامعه

آیت‌الله یزدی، پیروزی انقلاب اسلامی و حضور در جامعه‌ای که احکام اسلامی در آن حاکم شده است را از مهم‌ترین نعمت‌های خداوند برشمرد و گفت: امروز ما درجامعه‌ای هستیم که احکام الهی در آن اجرا می‌شود و در رأس آن فقیه والامقام، مدیر و مدبر که ذخیره خداوند برای عصر حاضر است،‌ قرار دارد.

رییس جامعه مدرسین حوزه، با تأکید بر رسالت سنگین حوزه‌های علمیه در حفظ نظام اسلامی، اظهار داشت:‌ در جریان انقلاب، ‌حوزه‌ سرمایه‌های خود را به انقلاب تقدیم کرد  و آنها توانستند معجزه‌ای را در تاریخ ایجاد نمایند؛ امروز نیز طلاب باید خود را نسبت به حاکمیت اسلامی مسئول بدانند و اسلام را تنها در نماز‌خواندن و برخی عبادات خلاصه نکنند.

* انقلاب اسلامی به سادگی پیروز نشد

نایب رییس خبرگان رهبری، حوزه را یکی از مهم‌ترین ارکان حکومت اسلامی و طلاب را ریشه‌های این رکن اساسی معرفی کرده و اذعان داشت: پیروزی انقلاب اسلامی مسئله‌ای نبود که به سادگی به دست آمده باشد. طلاب در زمان انقلاب اسلامی کارهای بسیار ارزشمندی انجام دادند و خطرات زیادی را به جان خریدند تا این انقلاب به پیروزی رسید؛ امروز  هم باید همچون گذشته در صحنه حضور فعال و مؤثر داشته باشند.

وی با تأکید بر این که دشمنان همواره برای نابودی اسلام تلاش می‌کنند، خاطرنشان کرد: مبارزه اسلام و کفر همواره درتاریخ اسلام وجود داشته و در هر زمانی، این مقابله شکل‌های مختلفی داشته است؛ از این رو باید مراقب روش‌های جدید دشمن بود و نسبت به آن هوشیارانه عمل کرد.

آیت الله یزدی  افزود: دشمن همواره به دنبال این است که ضربه‌ای هرچند کوچک به بدنه نظام اسلامی وارد آورد؛ حال این مسئله ممکن است به شکل دشمنی و گاه نیز با نام دوستی مطرح شود.

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه همچنین با اشاره به شرایط حوزه پس از انقلاب نسبت به گذشته، اظهار داشت:‌ مطالعه زندگی گذشتگان و بزرگان به ما نشان می‌دهد آنها در گذشته چه دشواری‌ها را برای حفظ تعالیم اسلامی متحمل شدند؛ بنابراین لازم است طلاب قدر امکانات و شرایط را بدانند و برای حفظ نظام اسلامی، ناملایمات را تحمل کنند.

*ضرورت بصیرت‌افزایی طلاب

آیت الله یزدی در بخش دیگری از سخنان خود در توصیه‌هایی به طلاب، با تأکید بر ضرورت بصیرت‌افزایی طلاب، اظهار داشت: دین‌داری در میان مردم به ویژه طلاب ارزش زیادی دارد، ولی مهم‌تر از آن، داشتن بصیرت دینی است؛ زیرا علم، اخلاق و بصیرت سه رکنی است که انسان‌ها هرچه در این عرصه‌ها رشد و کمال داشته باشند، توفیقات بیشتری را به دست می‌آورد.

رییس جامعه مدرسین حوزه با تأکید بر این که طلاب باید نسبت به درس و بحث، ‌جدیت بیشتری داشته باشند، اظهار داشت: اگر بنیه علمی طلاب در سنین جوانی  تقویت شود، در آینده می‌توانند نقش ارزشمندی را ایفا نمایند.

*علم بدون تزکیه خطرناک است

وی، داشتن علم به تنهایی را برای رسیدن به سعادت ناکافی دانسته و اظهار داشت: علم بدون تزکیه و تربیت بیش از آن که انسان را نجات دهد،‌ خطرناک است؛ به گونه‌ای که بدعت‌گذارانی درتاریخ اسلام وجود داشتند که عالم بودند، اما تزکیه و خودسازی نداشتند و تا مرحله‌ای پیش رفتند که بدعت‌هایی را در میان مسلمانان ایجاد نمودند.

آيت‌الله یزدی همچنین با اشاره به جایگاه پژوهش در فراگیری علم و دانش، موفقیت در این عرصه را نیازمند مطالعات فراوان دانسته و اظهار داشت: این که فرد تنها با دانستن ادبیات عرب وارد عرصه پژوهش شود، اشتباه است؛ بر این اساس طلبه باید بنیه علمی لازم را داشته باشد تا بتواند وارد عرصه پژوهش شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha