یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

کارهای خوب دانشجویان باید مورد تشویق اساتید و مدیران قرار گیرد و با کارهای قبیح و افعال زننده بعضی‌ها در محیط دانشگاه برخورد جدی شود.

به گزارش مرکز خبر حوزه، آیت الله حسینی بوشهری، عصر امروز در همایش هم اندیشی اساتید دانشگاه‌های پیام نور سراسر کشور که در مجتمع فرهنگی یاوران حضرت مهدی(عج) جمکران برگزار شد اظهار داشتند: معلم به عنوان یکی از تاثیرگذارترین عناصر در دانشگاه‌ها و مدارس، در عرصه تربیت و آشنا سازی دانشجویان و دانش‌آموزان با معارف اصیل اسلامی نقش آفرینی می‌کنند .

وی با تاکید بر اهمیت توکل به خدا در تربیت دانشجویان افزود: یکی از بهترین سرمایه هایی که اساتید باید از آن برخوردار باشند، توکل بر خدا در همه کارها است.

آیت‌الله حسینی بوشهری به خصوصیات اخلاقی پیامبر اکرم‌(ص) اشاره کرده و ادامه داد: پیامبر اسلام‌(ص) ویژگی‌های اخلاقی فراوانی را  برای انسان‌ها نهادینه ساختند که هم‌زبانی پیامبر اکرم‌(ص) با مردمان زمان خویش، بی تفاوت نبودن به مسایل اطراف محیط اجتماعی خود، به یاد خدا بودن در همه حال به ویژه در وقت نماز و رفتار محبت آمیز با کسانی که با ایشان برخورد داشتند،از جمله آن‌ها است.

* اساتید از پیامبر‌(ص) تبعیت کنند

عضو خبرگان رهبری با بیان این که اساتید دانشگاه‌ها باید دانشجویان را مورد تشویق و تنبیه قرار دهند، اظهار داشت: اساتید دانشگاه‌ها با تبعیت از رفتار نبی مکرم اسلام‌(ص) در تشویق و تنبیه افراد، الگوی واقعی مدیریت اسلامی در جامعه شوند.

وی ادامه داد: همان طوری که کار خوب از نظر پیامبر اسلام‌(ص) مورد تشویق قرار می‌گرفت، کارهای خوب دانشجویان باید مورد تشویق اساتید و مدیران قرار گیرد و با کارهای قبیح و افعال زننده بعضی‌ها در محیط دانشگاه برخورد جدی شود.

امام جمعه قم در ادامه، توصیه‌های اخلاقی خود را ضرورتی برای کارهای خیر دانسته و گفت: همه باید در انجام کار خیر، اخلاص داشته باشند و از اصول اخلاقی بزرگان، به ویژه امام خمینی‌(ره) پیروی کنند.

* انسان بی‌نیاز از موعظه نیست

آیت الله حسینی‌بوشهری در ادامه همه انسان‌ها را نیازمند موعظه دانسته و افزود: انسان همیشه در معرض لغزش و عصیان قرار دارند؛ از این رو باید با پیروی از بزرگانی چون میرزای شیرازی که با علم فراوانشان خود را بی‌نیاز از موعظه نمی‌دانستند از مباحث اخلاقی دور نیفتیم.

عضو جامعه مدرسین حوزه بزرگترین سرمایه انسان را توکل بر خدا دانسته و گفتند: تنها یک منبع اصیل معنوی که بتواند انسان را در مسیر  تربیت صحیح انسان ها تاثیر گذار کند، توکل بر خداست.

وی در ادامه با اشاره به نقش اخلاق در تربیت انسان ها، پیامبر اسلام‌(ص) را بهترین الگوی اخلاقی معرفی و تصریح کرد: بهترین روشی که انسان را می‌تواند با معارف اخلاقی آشنا کند، تبعیت از اخلاق عملی پیامبر اسلام‌(ص) است.

* روح آلوده را با پیروی از اهل بیت‌(ع) درمان کنیم

آیت الله حسینی بوشهری در پایان خاطرنشان ساخت: حیات روح آدمی علم است و مرگ او نیز در جهلش قرار  دارد؛ بنابراین باید روح بیمار و آلوده به شک و تردید را با عنایت خدا و توجه به سیره پیامبر‌(ص) و اهل بیت‌(ع) درمان کرد.

علیرضا سهلانی

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha