پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

حجت الاسلام والمسلمین سید محمد واحدی اجرای طرح استاد راهنما را در مدرسه علمیه حقانی موفق ارزیابی کرد و گفت: در این طرح استاد به عنوان ملجاء و پناهگاه طلاب در امور علمی، مهارتی، شخصیتی و ... محسوب می‌شود.

حجت­الاسلام والمسلمین سید محمد واحدی در گفتگو با خبرنگار مرکز خبر حوزه، مدرسه علمیه حقانی، را مدرسه سطح یک حوزه دانست و گفت: در این مدرسه 202 طلبه در پایه­های 1 تا 6 مشغول تحصیل هستند و وظیفه تدریس این طلاب نیز به عهده 40 استاد توانمند حوزه علمیه قم می­باشد.

وی با بیان این­که انس طلاب با کتاب و سنت، از برنامه‌های ویژه و اصلی در این مدرسه می­باشد، افزود: در راستای تحقق این هدف، برنامه­های خوبی در مدرسه و اردوی‌های تابستانی برای طلاب تدارک دیده شده است.

مدیر مدرسه علمیه حقانی ادامه داد: آشنایی طلاب با اصلی­ترین منبع دینی، برآورده­شدن نیازهای معنوی و اخلاقی و ارتقاء هویت طلبگی از دیگر اهداف این برنامه‌ها می­باشد.

این استاد حوزه با اشاره به این­که یکی از برنامه­های مدرسه، ساختن شخصیت دینی به واسطه ارتقاء عقائد طلاب است، اظهار داشت: در این راستا جلسات گوناگونی را با اساتید مدرسه برای هدف­گذاری و انتخاب کتب عقائد انجام دادیم تا طلاب از کتاب­هایی استفاده کنند که در رشد آنها تأثیر مثبت داشته باشد. همچنین برای تحقق این امر، از اساتید مطرح حوزه همانند حجج اسلام والمسلمین خسروپناه و ربانی بهره می‌بریم.

*اخلاق، رکن رکین فعالیت­ها

مدیر مدرسه علمیه حقانی، مباحث اخلاقی مدرسه را مدنظر قرار داد و اظهار داشت: بحث اخلاق، رکن رکین فعالیت­‌های مدرسه است؛ به گونه‌ای که تلاش می­کنیم در هر پایه­، از اساتیدی که نگاه اخلاقی دارند بهره بریم تا طلاب بتوانند از داشته­های معنوی آنها استفاده کنند.

حجت­الاسلام والمسلمین واحدی تصریح کرد: ما در هر پایه تحصیلی موضوعات اخلاقی را بین اساتید به لحاظ توانمندی­های فردیشان تقسیم  و هر یک از آنان یک یا دو موضوع اخلاقی اجتماعی را از ابتدا تا پایان سال در آن پایه دنبال می­کنند، همچنین از اساتید برجسته اخلاق حوزه نیز دعوت می­کنیم تا نکات اخلاقی را برای طلاب بیان نمایند.

وی به اردوهایی تربیتی فرهنگی طلاب اشاره کرد و اذعان داشت: برگزاری اردوی خانوادگی طلاب در مشهد مقدس، اردوی تابستانی شش هفته­ای طرح انس با کتاب و سنت، اردوی راهیان نور توسط بسیج مدرسه و اردوی درون­شهری با همراهی اساتید از جمله برنامه‌های فرهنگی و تربیتی مدرسه می‌باشد.

*استاد راهنما، راهکاری برای موفقیت طلاب

وی با اشاره به اجرای طرح استاد راهنما در مدرسه علمیه حقانی تصریح کرد: در این طرح، استاد به عنوان ملجأ و پناهگاه طلبه در امور علمی، مهارتی و هویتی و حتی خانوادگی می‌باشد؛ به گونه‌ای که استاد جهات گوناگون مذکور را در هر یک از طلاب بررسی می­کند و راه­کارهای ارتقاء شخصیت طلبه را برای او به تصویر می­کشد.

مدیر مدرسه علمیه حقانی افزود: با این طرح طلبه احساس می­کند پشتیبانی قوی همیشه او را همراهی می­کند و می­تواند در هر زمینه­ای مشکلات خود را با مشاوره­گرفتن از استاد حل کند.

حجت­الاسلام والمسلمین واحدی در ادامه به رابطه استاد و شاگردی در حوزه اشاره کرد و گفت: رابطه استاد و شاگردی در حوزه ویژه است؛ به طوری که در حوزه قدیم، استاد متکفل همه امور طلبه بود و در حقیقت از ابتدایی­ترین امور تا امور علمی و معنوی طلبه تحت اشراف او قرار می­گرفت.

وی ادامه داد: متأسفانه امروز این رابطه به دلیل کثرت اشتغالات اساتید و طلاب کم­رنگ شده است؛ چرا که تربیت با گفتار حاصل نمی­شود؛ بلکه طلبه گام به گام باید با استاد همراه باشد تا به اوج برسد بر این اساس امروز تلاش همه دست­اندرکاران باید به جای مدیریت تربیتی فردی، به مدیریت تربیتی جمعی توجه کنند و أصول و نظام آن را به دست آورند و آن را با ظرافت­های لازم اجرا کنند؛ اگرچه هیچ چیزی جایگزین تربیت فردی نخواهد شد.

* مسئولیت حوزه سنگین است

این استاد حوزه در بخش پایانی سخنان خود با بیان این­که بحث نظام اسلامی که در رأس آن ولایت­فقیه قرار دارد، مسئولیت­های سنگینی را برای حوزه به وجود آورده است، خاطرنشان ساخت: به تعبیر رهبر معظم انقلاب، نظام اسلامی مولود حوزه است و حوزه باید تلاش­های زیادی را در این راستا انجام دهد؛ یکی از این تلاش­ها، پشتیبانی فکری و دینی است که باید در این زمینه ارتباط وسیعی را داشته و کارهای مهمی را انجام دهد.

* حوزه، نظام را سیراب کند

مدیر مدرسه علمیه حقانی یادآور شد: حوزه باید افرادی را تربیت کند که بتوانند از جهت فکری نظام را سیراب کرده و سربازهای خوبی در عرصه­های گوناگون نظام دینی باشند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha