شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

مدیر مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآنی حوزه، با اشاره به وجود شیوه‌های مثبت تحصیل علم در حوزه و دانشگاه خواستار استفاده هر دو نهاد علمی از تجربیات یکدیگر شد.

 به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت­الاسلام والمسلمین فاکر میبدی، طی سخنانی در مدرسه امام حسین(ع) و در جمع دانشجویان بیرجندی با اشاره به این­که رسالت اصلی حوزه، شناخت و شناساندن اسلام است، گفت: شناخت و شناساندن اسلام بر محور علوم حوزوی صورت می­گیرد و این علوم نیز چند قرنی بود که به صورت سنتی به پیش می­رفت، تا این که با پیروزی انقلاب اسلامی ایران، در برنامه­های حوزه هم تحولی صورت گرفت.

وی ادامه داد: به دنبال این مسئله، رشته­های تخصصی ایجاد و حوزه با همکاری دانشگاه، شاخه­های علوم اسلامی را به صورت رشته­های تخصصی در آورد و پیشبرد هر یک از این شاخه­ها را به عهده مرکزی گذاشت.

*وجود 20 رشته تخصصی در حوزه

مدیر مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآن با بیان این­که امروز در حوزه 20 رشته تخصصی وجود دارد، خاطرنشان ساخت: مراکز تخصصی حوزه به فراخور ظرفیت خود با تأمین امکانات و اساتید، در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی­ارشد و دکتری در حال برگزاری کلاس­ها و دوره‌ها هستند و طلاب زیادی در این مراکز مشغول به تحصیل می­باشند.

این استاد حوزه با اشاره به استفاده مطلوب از شیوه‌های مثبت هر دو نهاد علمی اظهار داشت: در رشته­های تخصصی حوزه سعی کرده‌ایم از قالب دانشگاهی نیز استفاده کنیم زیرا ما معتقدیم نکات مثبت آموزشی هر دو مرکز باید به همدیگر منتقل شود.

حجت­الاسلام والمسلمین فاکر میبدی ادامه داد: دانشگاه باید در بُعد علمی و محتوایی در رشته­هایی که مربوط به علوم اسلامی است، با حوزه ارتباط برقرار کند. ما امروزه اگر محتوای حوزه و قالب دانشگاه را با هم درآمیزیم، می‌توانیم مصداق بارز دو بال علم و ایمان را محقق کنیم.

* علم بدون اخلاق کار ساز نیست

وی خطاب به دانشجویان گفت: انسان با در کنار هم قرار دادن علم و ایمان به جایگاهی که می­خواهد، می­رسد. لذا دانشجویان باید در هر سه عرصه علم، ایمان و عمل صالح تلاش کنند تا بتوانند به جایگاه اصلی خود برسند.

مدیر مرکز تفسیر و علوم قرآن حوزه افزود: هرکدام از این سه عنصر به تنهایی کارساز نیست و انسان نمی­تواند با تمسک به یکی از این عناصر پیشرفت کند؛ حتی اگر علم هم حوزوی باشد، بدون اخلاق به جایی نمی‌رسد و کارساز نیست.

*فراخوان جهانی قرآن کریم

این استاد حوزه با اشاره به برخی از سخنان علامه طباطبایی درباره فراخوان قرآن کریم تصریح کرد: قرآن کریم برای یک سری از علوم فراخوان داده است که ما باید به دنبال آن علوم برویم؛ البته تمام علومی که دانشجویان در دانشگاه­های ایران و جهان فرا می­گیرند، فراخوان قرآن کریم است؛ چون در این کتاب آسمانی تصریح شده به دنبال علمی بروید که مورد نیاز جامعه بشری است و آن را فرا بگیرید. تمام علوم و دانش­هایی که به نحوی مشکلی از جامعه بشری را رفع کند، در قرآن کریم، فراخوان شده است.

*هشداری جدی!

حجت­الاسلام والمسلمین فاکر میبدی با هشدار در خصوص توطئه دشمنان، گفت: دانش‌پژوهان حوزوی و دانشگاهی در هنگام تحصیل علم باید مواظب دشمنان باشند؛ چون آنها از راه­های گوناگونی وارد می­شوند، یکی از راه­هایی که دشمنان برای تفرقه از آن وارد می­شوند، برهم زدن وحدت بین حوزه و دانشگاه است که باید به آن اهتمام ویژه داشت.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha