مسئول بازرسی ویژه حوزههای علمیه در گفتگو با خبرنگار مرکز خبر حوزه، با اشاره به اینکه بازرسی ویژه حوزه با نظر مستقیم مدیر حوزههای علمیه کشور تشکیل شده است، اظهار داشت: آیتالله مقتدایی به عنوان مدیر حوزههای علمیه احساس کردند جای چنین بخشی در مرکز مدیریت خالی است، بر همین اساس ایجاد بازرسی ویژه به شورای عالی حوزه پیشنهاد شد و به تصویب این شورا رسید.
وی به شرح وظایف بازرسی ویژه حوزههای علمیه اشاره کرد و افزود: برنامهریزی جهت انجام بازرسیهای ویژه بر اساس ارجاعات مدیر حوزه، تنظیم گزارشهای لازم و پیگیری امور ارجاعی از طریق دستگاههاهی مربوط در زمینه شکایات خاص از مهمترین وظایف واحد بازرسی ویژه حوزههای علمیه محسوب میشود.
حجت الاسلام والمسلمین نمازی ادامه داد: همچنین بررسی کارشناسی مسائل و مشکلات و پیشنهاد راهکار مناسب جهت حل و فصل آنها، تهیه و نتظیم برنامه و بودجه سالانه و پیشنهاد به مسئول حوزه مدیریت، تهیه و تنظیم گزارش عملکرد به صورت دورهای و موردی و ارائه آن به مسئول حوزه مدیریت و انجام سایر وظایف محوله از سوی مسئول حوزه مدیریت، از دیگر وظایف این دفتر به شمار میرود.
*اعزام هیئتهای بازرسی به استانها
مسئول بازرسی ویژه حوزههای علمیه، اعزام هیئتهای سه نفره به استانها را از فعالیتهای مهم این دفتر دانسته و ابراز داشت: بازرسان مرکز مدیریت حوزه از اردیبهشت ماه سال گذشته تا پایان سال 89، از 16 استان، 38 شهر و 64 مدرسه بازدید کردند و عملکرد آنها را مورد بازرسی قرار دادند.
حجتالاسلام والمسلمین نمازی در ادامه به شرح وظایف هیئتهای اعزامی به استانها پرداخت و یادآور شد: دیدار با نمایندگان ولی فقیه در استانها و ائمه جمعه شهرستان ها، برگزاری جلسه با مدیران استانی و همکاران آنها و مدیر، اساتید و کادر مدارس علیمه، از جمله وظایف هیئتهای اعزامی به استانها میباشد.
وی با اشاره به اینکه هیئتهای اعزامی در پایان بازرسی اطلاعات مدارس را جمعبندی و صورتجلسه میکنند، عنوان کرد: این گزارشها مستقیما به مدیر حوزههای علمیه ارائه میشود و ایشان با کمال دقت آنها را مطالعه و در صورت صلاحدید برای پیگیری به حجتالاسلام والمسلمین فرخفال، مسئول حوزه مدیریت و یا بازرسی ویژه ارجاع میدهند.
* بازرسی از مدارس علمیه کشور طی سال جاری
مسئول بازرسی ویژه حوزههای علمیه گفت: در سال جدید بر اساس برنامهریزیهای صورتگرفته، هیئتهایی به 11 استان، 45 شهر و 58 مدرسه باقیمانده در سطح کشور، اعزام و بازرسیها را انجام دهند.
* تأکید بزرگان بر امر بازرسی
وی با اشاره به اینکه تعامل مراکز و مؤسسات حوزوی با این بخش از مرکز مدیریت حوزه بسیار خوب بوده است، خاطرنشان ساخت: بزرگان استانها و مسئولین مدارس استقبال خوبی از بازرسان به عمل میآورند و این کار را بسیار خوب ارزیابی میکنند، به عنوان مثال آیتالله طبرسی، نماینده ولی فقیه در استان مازندران گفتند، «ای کاش این کار از سی سال پیش آغاز میشد» این سخنان نشان میدهد که مسئولین این کار را مهم میدانند و از آن استقبال میکنند.
*بازرسی ویژه؛ بازوی توانمند مدیریت حوزه
حجتالاسلام والمسلمین نمازی اظهار داشت: ایجاد بازرسی ویژه در حوزه، حقیقتا کار بسیار خوبی بوده است و بازوی توانمندی برای مدیریت و تشکیلات حوزه محسوب میشود.
وی با بیان اینکه کار واحد بازرسی ویژه حوزههای علمیه، مچگیری نیست، اذعان داشت: در سفرهای استانی در نشستی با مسئولان حوزوی و مدیران مدارس علمیه به مشکلات، پیشنهادات و صحبتهای آنان گوش میدهیم و توضیحاتی در رابطه با مسائل تربیتی، آموزشی، پژوهشی و .... مدرسه را از آنها دریافت کرده و جمعبندی آن را خدمت مدیر حوزههای علمیه میفرستیم.
مسئول بازرسی ویژه حوزههای علمیه در پایان یادآور شد: در مواردی، مسائل خاص سیاسی و ... را از طریق دادگاه ویژه روحانیت و دیگر نهادها پیگیری میکنیم و آن را به سرانجام میرسانیم.