پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

برگزاری نشست­های فرق و ادیان، نشست پاسخ به شبهات وهابیت و سلفی­ها، کلاس­های ورزشی، دروس اخلاق و برپایی اردو‌های تربیتی و فرهنگی از جمله برنامه­های فرهنگی و تربیتی این مدرسه می­باشد.

مدیر مدرسه علمیه اما باقر (ع) (رزاقی) قم در گفتگو با خبرنگار مرکز خبر حوزه، با اشاره به تاریخچه این مدرسه گفت: چون در شهر مقدس قم چند مدرسه علمیه با این نام وجود دارد و از طرفی این مدرسه در کوچه رزاقی واقع شده، این مدرسه مشهور به مدرسه علمیه امام باقر‌(ع) رزاقی مشهور است.

حجت الاسلام‌والمسلمین هادی اسلامی‌پناه با بیان این­که این مدرسه از سال 1356 شروع به فعالیت کرده است، افزود: بعد از این­که در سال 1354 درب فیضیه را به دلیل تظاهرات نیمه خرداد بستند، تعدادی از طلاب بدون خوابگاه و حجره شدند لذا مسئولین به این فکر افتادند مکان جدیدی را برای آنان فراهم کنند؛ بر این اساس  مرحوم آیت­الله فائق در آن زمان این ملک را خریداری و آن را وقف طلاب کرد.

مدیر مدرسه علمیه امام باقر‌(ع)، تعداد طلاب ساکن در این مدرسه را سی نفر ذکر کرد و یادآور شد: این مکان به عنوان مدرسه سطح دو می‌باشد که طلاب پس از اتمام کلاس‌ها و مباحثات طلبگی برای استراحت و مطالعه به این مدرسه می‌آیند.

*ارائه مقاله پژوهشی شرط پذیرش

وی در ادامه سخنان خود به شرایط خاص پذیرش طلاب در این مدرسه اشاره کرده و اظهار داشت: طلابی که وارد این مدرسه می­شوند، موظفند در طول سال دو مقاله تحقیقاتی پژوهشی ارائه کنند و ما برای این­که مدرسه از حالت درسی خالی نباشد، کلاس­های روش تحقیق، نوشتن مقاله و روش فن خطابه و منبر را برای طلاب برگزار می­کنیم.

حجت­الاسلام والملسمین اسلامی­پناه با اشاره به برخی از برنامه­های مدرسه برای طلاب،‌ اذعان داشت: برگزاری نشست­های فرق و ادیان، نشست پاسخ به شبهات وهابیت و سلفی­ها، کلاس­های ورزشی، دروس اخلاق و برپایی اردو‌های تربیتی و فرهنگی از جمله برنامه­های فرهنگی و تربیتی این مدرسه می­باشد.

وی در بخش دیگری از سخنانش، نحوه ارتباط استاد و شاگرد را مد نظر قرار داد و تصریح کرد: در گذشته رابطه استاد و شاگرد این‌گونه بود که استاد، شاگرد را به عنوان یک دوست و هم­مسلک می­دانست و رابطه محکم و خشکی که بعضی از اساتید با شاگردان خود دارند، در آن زمان وجود نداشت؛ بنابراین اگر رابطه استاد و شاگرد صمیمی توأم باحفظ حرمت‌ها باشد، طلبه می­تواند شخصیتی قوی داشته باشد و برای جامعه مفید واقع شود .

* اصل بر تزکیه و تربیت است

این استاد حوزه ادامه داد: یکی از بخش­هایی که اساتید ما باید به آن توجه ویژه داشته باشند، بحث اخلاق است؛ که برای طلبه بسیار مهم است و اساتید باید دقت خوبی به این مسئله داشته باشند.

مدیر مدرسه علمیه امام باقر(ع) با تاکید بر این مطلب که اساتید باید شاگردان خود را استادپرور تربیت کنند، افزود: رابطه استاد و شاگردی در حوزه در هیچ یک از مجامع علمی دیگر وجود ندارد؛ بنابراین اساتید باید شاگردان خود را به نحوی تربیت کنند که در آینده آنها را در قامت استاد ببینند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha