حجتالاسلام والمسلمین مهدی اقبالی در گفتوگو با مرکز خبر حوزه با اعلام این مطلب گفت: با تشکیل انجمن پژوهشگران، اعضای آن در راستای کارهای پژوهشی و ارتقای آن در مدرسه فعالیت خواهند کرد.
وی با بیان این که اعضای این انجمن طلاب و دانشآموختگان مدرسه هستند، اظهار داشت: اعضای این انجمن پیش از آغاز فعالیت خود، آموزشهای لازم را گذرانده و با توانایی بالا کار خود را آغاز میکنند.
مدیر مدرسه علمیه علوی افزود: اعضای این انجمن، پژوهشهای مورد نیاز مدرسه را انجام داده و در آیندهای نزدیک تبدیل به پژوهشگرانی توانا در عرصههای مختلف علمی خواهند شد.
* افزایش روحیه پژوهشی طلاب
وی در ادامه به تبیین فعالیتها و برنامههای مدرسه پرداخت و با اشاره به این که برگزاری پژوهشهای سالانه طلاب برای ورود به پایههای بالاتر، یکی از اقدامات مدرسه در راستای تقویت روحیه پژوهشی در میان طلاب میباشد، گفت: در این طرح، طلاب برای ورود به پایههای بالاتر موظف به ارائه پژوهش میباشند.
این استاد حوزه با اشاره به اختصاص یافتن پنج نمره از نمره پایانی به پژوهشهای سالانه طلاب، تصریح کرد: برای این که پژوهشهای سالانه طلاب، عمیق و عملی باشد، اساتید مدرسه به صورت مستقیم بر پژوهشهای طلاب نظارت دارند.
حجتالاسلام والمسلمین اقبالی گفت: طلابی که پایه شش خود را تمام میکنند، باید پایاننامهای تهیه و با حضور اساتید از آن دفاع نمایند.
وی راهاندازی گروهها و کانونهای علمی در مدرسه را یکی دیگر از برنامههای علمی پژوهشی مدرسه علوی برشمرد و گفت: معاونت پژوهش این مدرسه، برای تشکیل گروههای علمی، افرادی را از میان اساتید به عنوان مدیران این گروهها انتخاب نمود که در این گروهها نحوه اجرای برنامههای آموزشی مدرسه بررسی میشود.
مدیر مدرسه علمیه علوی با اشاره به تشکیل گروههای علمی فقه و اصول، ادبیات، علوم قرآنی و تفسیر بیان داشت: این گروهها کانونهای علمی را راهاندازی نمودهاند که در آن با اساتید مربوطه نشستهایی برگزار و روند آموزشی مدرسه را بررسی و به رشد علمی مدرسه کمک میکنند.
وی ادامه داد: در این نشستها، کانونهای علمی طلاب نیز حضور دارند که این کار سبب میشود آنها در کارهای علمی مدرسه فعال شده و با انگیزه بیشتری کار خود را ادامه دهند.
* انتشار نشریه اندیشه علوی
حجتالاسلام والمسلمین اقبالی با اشاره به انتشار نشریه اندیشه علوی در مدرسه گفت: این نشریه به صورت ویژهنامه از سوی معاونت پژوهش مدرسه منتشر و در هر شماره، در زمنیههای مختلف علمی مقالات و چکیدههای پژوهشی طلاب و سخنان اساتید مربوطه را در آن موضوع ارائه میکند.
وی در ادامه به تلاش مدرسه علمیه علوی در راستای فعال نمودن طلاب در برنامههای آموزشی اشاره کرد و اذعان داشت: اساتید مدرسه با پرسشها و در خواست کنفرانس و پژوهشهای درون کلاسی تلاش دارند طلاب را در برخی امور فعال نمایند.
مدیر مدرسه علمیه علوی افزود: نظارت و برنامهریزی اساتید در برخی امور آموزشی چون پیش مطالعه و مباحثه و برگزاری امتحانات هفتگی و شفاهی در کنار امتحانات کتبی از دیگر اقداماتی است که در راستای تقویت طلاب در امور آموزشی صورت میگیرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر ضرورت وجود برنامههای تربیتی و اخلاقی برای طلاب اظهار داشت: در این راستا، در سال گذشته معاونت تهذیب مدرسه علمیه علوی راهاندازی گردید و کارهای ارزشمندی را در امور فرهنگی و تربیتی انجام داده است.
* کارهای سطحی فراموش شدنی است
حجتالاسلام والمسلمین اقبالی با بیان این که کار فرهنگی و تربیتی باید زیربنایی باشد، اظهار داشت: کارهای فرهنگی سطحی، نمیتواند آنگونه که باید برای طلاب تأثیرگذار باشد؛ هر چند این امور به نوبه خود ارزشمند است، ولی پس از مدتی فراموش میشوند.
وی افزود: برنامههای فرهنگی و تربیتی باید به گونهای باشد که طلاب را در مسیر درست طلبگی قرار دهد و طلبه را به گونهای تربیت نماید که پس از اتمام دروس حوزه، به رسالت خود که هدایت و به سعادت مردم است، عمل نماید.
مدیر مدرسه علمیه علوی قم خاطرنشان کرد: این مدرسه برای تقویت آموزههای فرهنگی و تربیتی، علاوه بر برگزاری دروس اخلاق هفتگی که توسط اساتید مطرح اخلاق صورت میگیرد، گعدههای تربیتی واخلاقی را در حجرههای طلاب اجرا مینماید.
وی افزود: در این برنامه، اساتید اخلاق در حجرهای حضور یافته و طلاب در این جلسه نیازهای خود را مطرح کرده و اساتید نیز در فضایی صمیمی مطالب تربیتی و اخلاقی را برای طلاب بیان میکنند.
حجتالاسلام والمسلمین اقبالی ادامه داد: آشنا نمودن طلاب با روایات، اردو هفتگی جمکران، حضور در حرم حضرت معصومه(س)، برگزاری یادواره شهدا، برگزاری اردوی زیارتی کربلا در سال گذشته، برنامه هفتگی زیارت عاشورا، ارائه مشاوره به طلاب و اعزام کاروانهای راهیان نور از جمله برنامههای دیگر مدرسه علمیه علوی در راستای تقویت روحیه تربیتی واخلاقی طلاب میباشد.
* خلخال؛ میزبان طلاب علوی
مدیر مدرسه علمیه علوی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به فعالیت مدرسه علمیه علوی در ایام تابستان خاطرنشان کرد: در تابستان سال جاری، علاوه بر اجرای برنامههای آموزشی برنامههای فرهنگی و تبلیغی نیز برای طلاب ارائه میشود.
وی خاطرنشان کرد: در این برنامه فرهنگی و تربیتی، روش کلاسداری و سخنرانی، احکام گویی، قصه گویی و... به طلاب ارائه میشود.
حجتالاسلام والمسلمین اقبالی با اشاره به برگزاری این طرح تابستانه در شهرستان خلخال به مدت 50 روز، اظهار داشت: با اجرای این برنامه، طلبه در کنار کارهای آموزشی در عرصه فرهنگی و تبلیغی نیز تواناییهایی را به دست میآورد.