چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024

با اشخاص نمی‌توان حق و باطل را شناخت، بلکه شناخت‌ها باید بر اساس معیارها و شاخص‌های دینی و اسلامی برگرفته از معارف اهل بیت (ع) باشد.

به گزارش مرکز خبرحوزه، آیت‌الله دری‌نجف‌آبادی شب گذشته در شانزدهمین یادواره شهدای روحانی مدرسه علمیه حقانی قم که با عنوان «جهاد روحانی» برگزار شد، ضمن گرامی‌داشت یاد و خاطره شهدای اسلام و انقلاب مخصوصا شهیدان قدوسی و بهشتی، اظهار داشت: خون شهدا موجب بیداری و حرکت انقلاب و ارتقا کرامت و عزت آن شده است؛ به طوری که بیداری جهان امروز مدیون خون شهداست .

وی در ادامه سخنان خود با تحلیل شرایط کنونی، رهبری و زعامت و امامت جامعه اسلامی را یکی از مسایل مهم اسلام و به خصوص تشیع دانسته و افزود: در زمان غیبت ائمه‌(ع) علما هدایتگران مردم هستند و به حل و فصل مشکلات آنان می‌پردازند و مکتب اهل‌بیت‌(ع) را ترویج می‌نمایند.

*رنج‌های روحانیت در صیانت از فرهنگ علوی

عضو خبرگان رهبری با بیان این مطلب که علما در طول تاریخ مسئولیت حفاظت و صیانت از فرهنگ علوی و فاطمی را بر عهده داشته و دارند؛ ابراز داشت: روحانیت در این مسیر رنج‌های فراوان دیده و شهدای بی‌شماری را تقدیم اسلام کرده است تا امروز بنیان‌های اسلامی علوم اهل‌بیت‌(ع) و اصول فقاهت در جامعه جاری بماند و سینه‌به سینه و نسل به نسل منتقل گردد.

وی، علما را استوار و مقاوم در پاسداری از حدود اسلامی دانسته و تصریح کرد: علمای شیعه در طول تاریخ همواره به ترویج مکتب اهل‌بیت‌(ع) پرداخته و هر کجا که نیاز باشد حضور پیدا کرده و از کیان اسلامی دفاع می‌کنند.

*علما، دِین خود را اداء کرده‌اند

آیت‌الله دری‌نجف‌آبادی با تاکید بر این‌که علما، دین خود را به اسلام ادا کرده‌اند، ابراز داشت: فداکاری علمای شیعه باعث گردید تا امروز اهداف عاشورا و اهل‌بیت‌(ع) زنده ماند و به دست ما برسد و بشریت بتواند راه را از بیراهه و حق را از باطل تشخیص دهد.

وی با تاکید بر این‌که علمای اسلامی همواره احکام و معیارهای اسلامی را ترویج نموده‌اند، گفت: امروز ملاک ما برای شناخت حق و باطل معیارها و شاخص‌هاست و با اشخاص نمی‌توان حق و باطل را شناخت.

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی یادآور شد: تمام علمایی که در طول تاریخ دارای مقام‌های بالای علمی بوده‌اند از خشیت و خضوع خاصی نیز برخوردار بودند؛ به طوری که علمای بزرگ تشیع در برابر مقام عصمت عبد ذلیل هستند و ما در هیچ جای دنیا نمی‌توانیم معادل علمای خود از جمله شیخ مفیدها، طوسی‌ها پیدا کنیم.

*ایستادگی شیخ عبدالکریم حائری در مقابل مکتب ایرانی

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برخی از فداکاری‌های علمای تشیع، یادآور شد: در این زمینه می‌توانیم علمای بزرگی همچون شیخ عبدالکریم حائری را نام ببریم که در دوران خفقان پهلوی که حتی عزای امام حسین‌(ع) قاچاق بود، در مقابل ظلم او و مکتب ایرانیش ایستاد.

عضو خبرگان رهبری ادامه داد: در شرایط سخت گذشته علمای ما سفره اهل‌بیت‌(ع) را پهن و افراد بزرگی چون علامه طباطبایی آخوندخراسانی، شیخ عباس قمی و... پرورش دادند و بارزترین آنها امام راحل بود که توانست نهضت عظیمی را شروع و تحولی به وجود آورد که امروز شاهد برکات آن در تمام جهان هستیم.

*پرچم اسلام و تشیع در جهان برپاست

وی اضافه کرد: امروز نیز به برکت خون شهدا و ایثارگری علما پرچم اسلام و تشیع در جهان برپاست، به طوری که مقام‌معظم‌رهبری چراغ پرفروغ هدایت را در عرصه داخلی و بین‌المللی پیش می‌برند و در گوشه‌های دیگر جهان نیز علمایی چون، آیت‌الله‌العظمی سیستانی، ‌سیدحسن نصرالله و... پرچم اسلام را برافراشتند، لذا ما نباید شرح حال بزرگان را سبک شمرده، بلکه باید اهتمام ویژه‌ای به آنها داشته باشیم.

*اگر شهداء بودند، غصه‌هایشان افزون بود!

امام جمعه اراک در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فداکاری‌های شهدا، اذعان داشت: اگر امروز شهدا بودند بی‌شک غصه‌هایشان افزودن می‌گشت؛ چرا که ما طی چند سال اخیر هر سال شاهد فتنه‌های جدیدی بودیم؛ به طوری که سال 88 ،89 و 90 فتنه‌های جدیدی بروز و به طوری کلی ما هر روز یک فتنه جدید داریم.

وی در بخش پایانی سخنان خود با تاکید بر مسئولیت خطیر حوزه‌ها و ارائه الگوی نظری و کاربردی از سوی حوزه و علما به جهان تأکید کرد: امروز طلاب و حوزه‌های علمیه مسئولیت خطیری بر عهده دارند که باید از خون شهدا پاسداری نمایند و اگر درس طلبگی برای خدا نباشد، سرابی بیش نیست.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha