به گزارش سرویس استان های مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام و المسلمین علی اکبر صادقی رشاد عصر امروز، طی سخنانی در اولین همایش ملی غرب شناسی که در این پژوهشگاه در حال برگزاری است، اظهار داشت: زندگی غربی از آن جا که به سان یک جهان زیستی بوجود آمده، ما به کندو کاو چگونگی آن می پردازیم و حال آن که امروزه حتی خیلی از روشنفکران غربی، غرب را یک تجربه شکست خورده میدانند.
وی با اشاره به این که می توان در تعریف غربشناسی آن را به معنای غربستیزی توام با بصیرت تلقی کرد، افزود:
معتقد به وجود مساله ای به نام غربشناسی نیستم، اما با این حال باید به این نکته هم توجه داشت که مجموعه سئوالات در حوزه غرب شناسی بی ارتباط با سایر علوم انسانی نیست و از این رهگذر می توان اشتراکاتی را یافت.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین بیان داشت: گاهی مشاهده می شود که برخی افراد ، غرب را همه جهان میپندارند و پیش خود فکر می کنند که ما جزیی از جهان هستیم و غرب همه جهان است؛ از این منظر مطالعه غرب را می توان نوعی خودشناسی تلقی کرد.
وی خاطر نشان کرد: از آن جا که گفته اند «تعرف الاشیا باضدادها» ما نباید بگوییم چون غرب نیستیم نیازی به شناخت آن نداریم چرا که باید غرب و فرهنگ آن را بشناسیم تا آن موقع بدانیم چه هستیم و چه نیستیم؟!
حجت الاسلام و المسلمین رشاد گفت: جالب این جاست که حتی غرب ستیزها و سنتگراها در زمین غرب بازی میکنند، هر چند این ایفای نقش در یک بازی به عنوان تیم مقابل باشد.
وی غربشناسی را خودشناسی سلبی توصیف کرد و با طرح این سوال که «آیا غربشناسی اکنون وجود دارد؟» ادامه داد: به راستی آیا غربشناسی متولد شده است؟ در جواب باید بگوییم؛ اگر معرفت انباشته شده به صورت انسجام یافته و غیر متشتت حاصل شده باشد آن گاه یک دستگاه معرفتی ایجاد شده است.
حجت الاسلام و المسلمین رشاد در ادامه، این گونه به تکمیل سخن خود پرداخت و افزود: به نظر من هنوز معرفت انباشتهای در این رابطه ایجاد نشده و اگر اطلاعاتی هم وجود دارد، این اطلاعات هنوز به مرحله انسجام نرسیده است؛ در حقیقت باید اذعان داشت که هنوز به خیلی از سوالات درباره غربشناسی پاسخ لازم داده نشده است، اما با این حال نباید از این مساله هم غافل شد که امروز غرب شناسی برای ما یک امر لازم و بایسته است.