به گزارش سرویس استانهای مرکز خبر حوزه، آیت الله استادی در مراسم بزرگداشت چهارمین سالگرد درگذشت آیت الله مجتهدی گفت: حضرت آیتالله مجتهدی(ره) عالمی بزرگ بود که نه تنها در زمان حیات به عنوان یک معلم و مبلغ دین اثر بخش بود حتی بعد از رحلت ایشان نیز مردم با گوش کردن به سخنان ایشان هدایت شده و از مواعظ ایشان درس میگیرند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه بیان داشت: فضایل اخلاقی ایشان انسان را به این فکر میاندازد که چه عواملی سبب موفقیت او شده است؟ بدون شک اگر بخواهیم امروز یک روحانی موفق را در عصر حاضر معرفی کنیم باید گفت: ایشان یکی از بهترین روحانیون عصر ما بوده است.
امام جمعه قم در ادامه به بیان شخصیت آیت الله مجتهدی پرداخته و تصریح کرد: شخصیت ایشان به گونهای بودکه افراد و بالاخص قشر روحانی میتوانند از ویژگیهای اخلاقی و کردار ایشان که منشا توفیقات فراوان بوده درس گرفته و الگوبرداری نمایند.
وی مناعت طبع و عزت نفس را از دیگر خصوصیات بارز ایشان عنوان کرد و گفت: برای هر کسی که کمترین حشر و نشر را با ایشان داشته قابل لمس میباشد.
آیت الله استادی تاکید کرد: ایشان در شرایط سخت بخصوص در دوران جوانی که به لحاظ مالی در مضیقه و شرایط دشواری به سر میبرد، هیچ وقت عزت و شخصیت طلبگی خود را زیر پا نگذاشت و این خصیصه برای یک روحانی بسیار مهم است که در هر شرایطی عزت خود را حفظ کند و هیچگاه مناعت طبع خود را از دست نداده، اگر چه در زندگی به سختی و مشقت بیافتد که همه طلاب باید این روش را سرلوحه کار خود قرار دهند.
عضو جامعه مدرسین افزود: یکی دیگر از خصوصیات بارز این عالم ربانی رعایت اعتدال بود که در طول زندگی جز اعتدال و دوری از افراط و تفریط از ایشان چیزی سراغ نداریم و همیشه مورد علاقه علما و مراجع عظام بودند.
آیت الله استادی ساده زیستی را یکی دیگر از ویژگیهای ایشان عنوان کرد و اظهار داشت: آیت الله مجتهدی همواره در رعایت شأن و ذیطلبگی برای طلاب و اهل علم تاکید فراوان داشتند و میگفتند: عامه مردم دین خود را از نگاه به روحانی و نحوه زندگی روحانیون دریافت میکنند و یک روحانی باید به گونهای زندگی کند تا مردم با مشی و دینداری او به دین و مذهب گرایش پیدا کنند.
امام جمعه قم با اشاره به زندگی ساده آیت الله مجتهدی یادآور شد: سطح زندگی آیتالله مجتهدی چه در اوایل طلبگی که در مضیقه بودند و چه در زمانی که ایشان معروف شد و محل رجوع وجوهات زیادی شد و ساده زیستی را سرلوحه خویش قرار داده و زندگی ایشان تغییر نکرد.
وی با بیان اینکه افرادی که اعتقاد مردم را نسبت به روحانیت سست میکنند یا جاهل هستند و یا خائن افزود: مرحوم مجتهدی همواره مروج و معرف علما و مراجع بود و در طول زندگیش به دنبال ایجاد ارتباط صمیمی بین مردم و روحانیت بود، او همیشه اعتقاد مردم را نسبت به حوزههای علمیه علما و مراجع استحکام میبخشید.
آیت الله استادی با اشاره به این حدیث که میفرماید: خداوند رحمت کند کسی را که حد و حدود خود را بشناسد و از آن تجاوز نکند افزود: مرحوم آیت الله مجتهدی، مجتهدی بود که مصداق واقعی این حدیث بود، زیرا با تمام مراتب علمی و اخلاقی هیچگاه اصل خود را فراموش نکرده و اگر مطلبی را فهمیده و هضم کرده بود در همان محدوده خود مردم را نسبت به آن مطلع میساخت.
* نشاط دائمی آیت الله مجتهدی خصوصیت بارز ایشان بود
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه روحانی باید نسبت به کار خود دارای نشاط و سبب دلگرمی دیگران باشد افزود: یکی دیگر از خصوصیات برجسته ایشان نشاط دائمی ایشان بود که حتی هنگامی که در بستر بیماری بودند برای دیگران سبب آرامش روحی و دلگرمی بودند که این روحیه نتیجه واقف بودن ایشان به ارزش کار خود بود.
وی در ادامه تصریح کرد: یکی از ارکان موفقیت ایشان که همواره در زندگی به آن ملازمت داشته و دیگران را به انجام آن توصیه مینمود علاقه وافر و توسل به اهلبیت(ع) بود.