به گزارش مرکز خبر حوزه، حجتالاسلام والمسلمین محمد حسین حقجو، در برنامه حلقههای معرفت فاطمی با موضوع «حیات تربیتی حضرت زهرا(س)» که در رواق معرفت حرم حضرت فاطمه معصومه(س) برگزار شد، با اشاره به اینکه والدین باید به نیازهای گوناگون فرزندان خود توجه داشته باشند، گفت: نیازهای مادی، معنوی، روحی و روانی، اجتماعی و فکری، نیاز فرزندان است که این عناصر در شخصیت انسان میتوانند تأثیر زیادی داشته باشند و زمینه رشد و بالندگی را برای انسان مهیا کنند.
*توصیه حضرت زهرا(س) به فرزندان
وی با اشاره به نگاه حضرت زهرا(س) به مباحث فکری و علمی، خاطرنشان کرد: ایشان به فرزندان توصیه میکردند که در مجالس پیامبر(ص) شرکت داشته باشند و بعد از اینکه این بزرگواران به منزل بازمیگشتند، از آنها سوالاتی در رابطه با موضوع سخن نبی مکرم اسلام (ص) انجام میدادند.
این استاد مشاوره ادامه داد: هنگامی که نگاه پدر و مادر به فرزندان خود اینگونه باشد، زمینه رشد علمی و فکری برای فرزندان مهیا و موجب دانشافزایی آنها میشود.
* نیازهای معنوی فرزندان را تأمین کنیم
مسئول مرکز مشاوره آستانه مقدسه حضرت فاطمه معصومه(س)، اظهار داشت: یکی از مسائلی که متأسفانه کمتر به آن بها داده میشود، توصیه برای تأمین نیازهای معنوی فرزندان است. امروز دشمن میکروب و ویروسهای ضد معنوی را در جامعه رواج میدهد و ما باید با آنها مقابله کنیم.
*روش حضرت فاطمه(س) برای تأمین نیازهای معنوی فرزندان
حجتالاسلام والمسلمین حقجو افزود: یکی از کارهایی که حضرت زهرا(س) انجام میداد، این بود که ایشان فرزندان خود را شبهای جمعه بیدار میکردند تا آنها به راز و نیاز با پروردگار خود بپردازند و از این طریق نیازهای معنوی آنها برآورده شود.
*والدین با ادبیات ارزشمند با فرزندان خود صحبت کنند
وی با بیان اینکه والدین باید با ادبیات ارزشمند با فرزندان خود صحبت کنند، اذعان داشت: یکی از روشهای حضرت فاطمه(س) این بود که با ادبیات ارزشمند با فرزندان خود صحبت و از تعابیر مناسب برای آنها استفاده میکردند.
این کارشناس حوزوی تصریح کرد: تعابیر منفی در شخصیت انسان اثر منفی و تعابیر مثبت در انسان اثر مثبت میگذارد؛ بر این اساس والدین باید به این موضوع اهمیت دهند.
این استاد مشاوره با اشاره به اینکه روش تربیتی در خانواده باید روش تحلیلی باشد، تصریح کرد: روش تحمیلی در خانواده نتایج منفی نظیر طغیان، نفاق و نپذیرفتن حرف پدر و مادر را به ارمغان میآورد؛ بنابراین والدین نباید از روش تحمیلی برای فرزندان خود استفاده کنند.