به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام و المسلمین بهجت پور، در نشست علمی بررسی وضعیت قرآنی کشور، در محل سالن اجتماعات مدرسه علمیه امام حسین(ع) با اعلام این خبراظهار داشت: متأسفانه عمده تلاش های قرآنی به مفهوم شناسی خلاصه شده است.
* حق قرآن را ادا نکرده ایم
وی با بیان این که با این شیوه هایی که برای امور قرآنی اتخاذ کرده ایم، حق قرآن را ادا نمی کنیم، گفت: هنر قرآن پژوهان باید این باشد که دقیقا روش ها را در اختیار جامعه بگذارند.
رییس پژوهشکده دانشنامه نگاری با بیان این که جامعه امروز، از ما به عنوان روحانیت روش های دینی می خواهد، تأکید کرد: قرآن بهترین سرمایه برای استخراج روش های دینی در عرصه های مختلف مانند عرصه تعلیم و تربیت دینی است.
وی با اشاره به کتب ارزشمند آیت الله معرفت(ره)، در زمینه های قرآنی گفت: مرکز تخصصی تفسیر باید بتواند هویت مستقل علوم قرآنی شیعی را عرضه کند.
حجت الاسلام و المسلمین بهجت پور افزود: بیش از 10 محور در فعالیت های قرآنی برزمین مانده است که حوزه باید آن را بر دوش بگیرد؛ به طوری که یکی از عرصه ها، پژوهش به معنای قلم زنی در عرصه فعالیت های قرآنی است.
این پژوهشگر دینی ادامه داد: مخاطبان امروز ما در فضای مجازی با قلم و نگارش ما مرتبط می شوند و مکتوبی به نام کتاب تقریبا در حال خارج شدن از عرصه است؛ اما قلم خارج شدنی نیست.
وی با اشاره به شروع حرکت دانشنامه نویسی از چندسال اخیر در حوزه های علمیه، گفت: در دو دهه اخیر حرکت بسیار با نشاطی به سمت دانشنامه نگاری داریم که در واقع تولید منابع مرجع بین المللی محسوب می شود.
* دائرةالمعارف اسلامی که غربیها آن را نوشتند!
حجت الاسلام و المسلمین بهجت پورخاطرنشان ساخت: نباید فضا به گونه ای باشد که اروپا و دنیای غرب برای ما دایرة المعارف اسلامی و قرآن بنویسند و جالب این که تا شش بار هم تجدید چاپ شود.
*طلاب به دانشنامه نگاری اهتمام داشته باشند
رییس پژوهشکده دانشنامه نگاری با بیان این که حرکت دانشنامه نویسی در حوزه شروع شده است، گفت: یکی از پر رونق ترین عرصه حضور طلاب، عرصه دانشنامه نگاری است، که باید به آن اهتمام خاصی داشته باشند.
این محقق و پژوهشگر دینی در پایان از تهیه و تدوین سه دائرة المعارف قرآن، فرهنگ فاطمی و فرهنگ نبوی توسط پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی خبر داد و گفت: دانشنامه فرهنگ فاطمی مربوط به مباحث زنان در شش جلد، امسال به چاپ خواهد رسید.