پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

مدیر مدرسه علمیه فاطمی قم فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی و نیز فرهنگی و تهذیبی این مدرسه را تشریح کرد.

حجت­الاسلام والمسلمین علی محبی در گفتگو با مرکز خبر حوزه، با اشاره به تاریخچه تشکیل مدرسه علمیه فاطمی قم، گفت: این مدرسه از سال 1378 تأسیس و فعالیت خود را آغاز نموده است و در حال حاضر 150 طلبه از پایه­های 1 تا 6 در آن مشغول تحصیل می­باشند.

وی تعداد اساتید این مدرسه علمیه را 23 استاد برشمرد و تصریح کرد: پایه و رشد طلاب منوط به استاد خوب است و ما در این مدرسه از اساتید مجرب و توانمند در أمر تدریس استفاده کرده­ایم. همچنین دو نفر از اساتید به صورت شبانه­روزی در مدرسه حضور داشته و پاسخگوی سؤالات علمی طلاب می­باشند.

مدیر مدرسه علمیه فاطمی قم افزود: در این مدرسه جهت شکوفا کردن هر چه بیشتر علم طلاب از افراد نخبه به عنوان استادیار بهر برده و هم اکنون نیز چند نفر از اساتید مدرسه از همین طلاب نخبه می­باشند.

این استاد حوزه با اشاره به فعالیت اتاق پژوهش و تحقیق در این مدرسه، اظهار داشت:  در اتاق پژوهش، رایانه‌هایی جهت کارهای تحقیقاتی و پژوهشی طلاب تهیه شده و علاوه بر آن اطلاعات علمی طلاب ثبت گردیده و طلاب می‌توانند در آینده اطلاعات مورد نیاز خود را به دست آورند.

وی برگزاری المپیاد و مسابقات علمی را از جمله فعالیت‌های این مدرسه ذکر کرد و اذعان داشت: این المپیاد قبل از امتحانات نهایی خرداد برای تقویت و آمادگی طلاب برای امتحانات برگزار می­شود.

حجت­الاسلام والمسلمین محبی، آموزش زبان عربی و انگلیسی را از دیگر برنامه­های مدرسه برای طلاب دانست و تصریح کرد: برای این‌که آموزش ما پژوهش­محور باشد، طلاب در قالب گروه­های پژوهشی زیرنظر اساتید خود برنامه‌های تحقیقاتی انجام می­دهند.

* راه‌اندازی بیت الشهداء و اتاق سنگر

وی برگزاری سالیانه در اردوهای تربیتی فرهنگی از جمله اردوی راهیان نور برای طلاب را، برنامه دیگر مدرسه برشمرد و یادآور شد: هرساله 80 نفر از طلاب به مناطق جنگی جنوب کشور اعزام می­کنیم که تأثیرات مثبت و خوبی بر روی آنان گذاشته است، همچنین مدت سه سال است که شروع به اعزام طلاب به عتبات عالیات کرده­ایم و تا به امروز 80 نفر از طلاب ما به این سفر مقدس رفته­اند.

این استاد حوزه با اشاره به این‌که برای تعظیم به جایگاه قرآن کریم، دارالقرآنی را تشکیل داده­ایم، خاطرنشان ساخت: طلاب کارهای مربوط به مسائل قرآنی را در این مکان انجام می­دهند و مسئولیت آن هم به عهده یکی از فارغ­التحصیلان خود این مدرسه است. همچنین اتاقی به عنوان بیت­الشهدا و اتاق سنگر در مدرسه تعبیه شده که طلاب از آن برای اقامه نمازشب استفاده می‌کنند.

*اعزام مبلغ به مناطق محروم

مدیر مدرسه علمیه فاطمی قم با اشاره به اینکه ما هرساله تعدادی از طلاب را به مناطق محروم جهت أمر تبلیغ اعزام می­کنیم، ابراز داشت: فارغ­التحصیلان مدرسه به همراه طلاب پایه­های 5 و 6 به مناطق محروم برای أمر تبلیغ می­روند که تأثیر خوبی در روحیه آنها دارد.

حجت­الاسلام والمسلمین محبی به ارتباط استاد و شاگرد پرداخت و اذعان داشت: این ارتباط باید تنگاتنگ بوده و اساتید مشکلات طلاب را حل نمایند، استاد باید الگوی طلبه باشد تا بتواند بر او تأثیر بگذارد. نکته مهم درباره استاد این است که استاد باید زمان­شناس باشد و همراه زمان پیش برود.

وی به نظام آموزشی حوزه را مورد توجه قرار داد و تصریح کرد: نظام آموزشی حوزه باید با نظام‌های دیگر تفاوت داشته باشد، نمره­محوری از مسائلی است که در حوزه رسوخ کرده و این امر باید برداشته شود، حوزه بر اساس تقدسات به پیش رفته و این مقدسات باید مهم شمرده شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha