به گزارش مرکز خبر حوزه، آیت الله مرتضی مقتدایی، امروز در سیزدهمین اجلاسیه اساتید سطح عالی و خارج حوزه علمیه قم، که با عنوان «حوزه؛ اساتید، رسالت جهانی» در محل سالن اجتماعات مدرسه عالی دارالشفاء، برگزار شد، اظهار داشت: شما اساتید مسئولیت بسیار بالایی بر عهده دارید؛ از این رو درجه بلندی نیز دارید.
وی افزود: مقام استادی حوزه، مقام بالایی است؛ چرا که شما در این جایگاه معلم خیر هستید و هر چه را هم پرورش می دهید، سبب خیر خواهد بود.
مدیر حوزه های علمیه اضافه کرد: شما اساتید افرادی را تربیت میکنید که اگر چه امروز به عنوان یک طلبه در کلاس درس حاضر میشود، اما شاید در آینده یک مرجع تقلید، مفسر قرآن، مبلغ دین و ... حتی فراتر از آن را تربیت کند.
وی تصریح کرد: از میان همین طلابی که امروز تحت نظر اساتید درس می خوانند باید رهبران آینده انقلاب تربیت شود؛ چرا که رهبران آینده باید از همین حوزه های علمیه بیرون بیاید.
آیت الله مقتدایی خطاب به اساتید حوزه گفت: در تعلیم و تربیت شاگردان خود، باید دقت لازم را داشته باشید.
* فرمایشات رهبری؛ راهگشای روحانیون
وی در ادامه با اشاره به سفر اخیر رهبر معظم انقلاب به قم، تصریح کرد: ایشان در این سفر پر خیر و برکت فرمایشاتی را خطاب به حوزه های علمیه داشتند که به معنای واقعی راهگشای روحانیون است.
مدیر حوزه های علمیه، افزود: بر اساس فرمایش رهبر معظم انقلاب در هر استانی شورایی برای حوزه های علمیه آن استان تشکیل شد و اعضای آن هم با مشورت علمای همان استان انتخاب شدند.
عضو جامعه مدرسین حوزه اضافه کرد: این شورا، یک شورای پنج نفره است که از بین خود یک نفر را به عنوان مدیر حوزه استان مربوطه تعیین می کنند؛ مرکز مدیریت حوزه های علمیه دخالتی در انتخاب اعضای شورای شهرستان ها و متعاقبا رییس آن شورا ندارد.
آیت الله مقتدایی خاطرنشان کرد: این که علمای استانها کنار هم نشست هایی داشته باشند و از موازی کاری ها جلوگیری کنند، کاری بسیار بزرگ است که واقعا آثار و برکات فراوانی دارد.
مدیر حوزه های علمیه خاطرنشان ساخت: تشکیل شوراهای استانی هم مورد تأکید امام خمینی(ره) و هم مورد تأکید مقام معظم رهبری بوده است.
* شورای استانی حوزه علمیه قم تشکیل شد
وی با بیان این که شورای استانی حوزه علمیه قم هم تشکیل شده است، خطاب به اساتید، گفت: اساتید مرکز مدیریت حوزه های علمیه را برای ارتقای سطح این شوراها، یاری کنند.
آیت الله مقتدایی با اشاره به تـأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر حضور جدی حوزویان در مراکز مختلف آموزش و پرورش، گفت: پیرو فرمایش رهبر معظم انقلاب که فرمودند که گلایه من از حوزه های علمیه این است که چرا در آموزش و پررورش حضور جدی ندارد، باید گفت که چرا نباید از ظرف وجودی آماده آموزش و پرورش استفاده کرد.
* منظور از حضور روحانیت در آموزش و پرورش چیست؟
وی افزود: رهبر معظم انقلاب گفتند: منظور من از حضور روحانیت در آموزش و پرورش تنها حضور به عنوان معلم و امام جماعت نیست، بلکه تدوین و اصلاح کتب درسی، تربیت معلم و مربی و ... از امور اساسی تری است که باید به آن توجه کرد.
مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور، ادامه داد: تفاهم نامه هایی در این خصوص آماده شده است که در آینده به امضای طرفین خواهد رسید.
وی با بیان این که طرح آمایش سرزمینی برای ایجاد حوزه های علمیه یا گسترش آن را در دستور کار داریم، بیان کرد: بر اساس این طرح بررسی می شود که در چه مکانهایی به حوزه علمیه نیاز است.
آیت الله مقتدایی گفت: این طرح بسیار بزرگ موجب گسترش و ارتقای سطح کمی و کیفی حوزه های علمیه سراسر کشور خواهد شد.
* تدوین طرح راهکارهای ترویج تهجد
وی با اشاره به ضرورت تهیه طرح راهکارهای ترویج تهجد در بین طلاب، گفت: رهبر معظم انقلاب روی مسئله تهذیب نفس طلاب تأکید زیادی داشتند؛ از این رو روی این طرح در حال کار هستیم.
مدیر حوزه های علمیه افزود: شورای تهذیب به صورت جدی پیگیر طرح فوق است؛ البته کار این شورا به گونه ای است که مورد تحسین همه معاونت های حوزه قرار گرفت.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که ممکن است تعارضاتی میان نهادهای مختلف اعزام مبلغ وجود داشته باشد، یادآور شد: به منظور ساماندهی امر تبلیغ، گروه ها و کمیته هایی را با مشارکت نهادهای مختلف متولی امر تبلیغ تشکیل دادهایم، تا دیگر شاهد مشکلات سابق نباشیم.
* دغدغه مراجع عظام در امر تبلیغ
آیت الله مقتدایی افزود: از جمله مهمترین مشکلات اعزام مبلغ این است که پس از 33سال از پیروزی انقلاب اسلامی حتی یک روحانی هم به برخی از روستاهای کشور نرفته است که دغدغه جدی مراجع تقلید را به همراه داشته است.
* مرکز تخصصی افزایش مییابند
وی به توسعه مراکز تخصصی حوزه هم اشارهای داشت: در حال حاضر 12مرکز تخصصی وجود دارد، ولی به یاری خداوند تعداد آن ها تا 24 الی 25مرکز تخصصی خواهد رسید.