به گزارش مرکز خبرحوزه، حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه، صبح امروز در کارگاه «کلام جدید» با «موضوع تبیین علوم انسانی- اسلامی» که در جامعةالعلوم قم برگزار شد اظهار داشت: حوزه علوم انسانی؛ یعنی فراخوانی مبانی و اندیشههای اسلامی در ابعاد مختلف علوم به صورت مثلثی که متشکل از توصیف انسان مطلوب در عرصههای اخلاق، فقه و تجربه میباشد.
وی با اشاره به کارآیی حوزه در شناسایی دو ضلع این مثلث، افزود: حوزههای علمیه با توجه به داشتن ظرفیتهای اصیل در معرفی و ارائه اخلاق، فقه و انسان مطلوب، میتوانند به عنوان متصل کننده علوم انسانی و اسلامی عمل نمایند.
عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) تصریح کرد: حوزههای علمیه با تعامل با دانشگاه میتواند در تکمیل اضلاع سه گانه این مثلث ایفای نقش نماید، همچنین دانشگاه به عنوان نهادی با نیروهای متعهد و دیندار، در ضلع تجربی این مثلث کارآیی خود را نشان دهد.
وی در توصیف انسان مطلوب، گفت: انسانی که بتواند آموزههای دینی خود را برای تعالی و رشد انسانیت به کار ببندد.
حجتالاسلام والمسلمین خسروپناه در ادامه با توجه به موجودیت فلسفه در نهاد علوم اظهار داشت: فلسفه به عنوان یکی از بنیانهای علوم نمیتواند از بدنه مکاتب مختلف موجود به راحتی جدا شود؛ چرا که ریشه اصلی مکاتب در واقع همان فلسفه است.
حجت الاسلام و المسلمین خسروپناه در پایان با اشاره به وضعیت موجود علوم در مراکز علمی غرب، گفت: این علوم آمیخته با سکولار است.