به گزارش مرکز خبر حوزه، حجتالاسلام والمسلمین نبوی، امروز در مراسم اختتامیه اجلاس سراسری معاونان آموزش و تهذیب حوزههای علمیه سفیران هدایت که در سالن اجتماعات مرکز تخصصی تبلیغ در قم برگزار شد، با اشاره به جایگاه سفیران هدایت اظهار داشت: سفیران هدایت، مجموعهای فرهنگی و آموزشی است که در آن اساتید نقش مهمی در پیشبرد اهداف به عهده دارند.
وی با تاکید بر دقت در انتخاب اساتید در حوزه، گفت: اساتیدی که وارد حوزه میشوند، علاوه بر توامندی علمی، باید از نظر اخلاقی هم در جایگاه بالایی باشند، تا بتوانند طلابی آگاه و با اخلاق تربیت کنند.
معاون تبلیغ حوزههای علمیه تصریح کرد: با توجه به جایگاه استاد در حوزه، تا زمانی که اساتید توانمند وجود دارد، حق نداریم اساتیدی با آگاهی کمتر را جذب کنیم.
وی در ادامه سخنان خود درباره نقش اساتید در حوزه، یادآور شد: کسی که وارد حوزه میشود باید از نظر سلامت سیاسی بررسی شود تا آسیبی به حوزه نرسد.
حجتالاسلام والمسلمین نبوی، توجیه نمودن اساتید نسبت به مباحثی که باید در کلاسها ارائه شود، را امری ضروری دانسته و گفت: اساتید علاوه بر مسائل دینی، باید دیگر مطالب مورد نیاز طلاب همچون جامعه شناسی، روانشناسی، مدیریت،علوم سیاسی و... را نیز مطرح نمایند.
معاون تبلیغ حوزههای علمیه با تأکید بر اهمیت اخلاق اساتید، تصریح کرد: با توجه به اهمیت اخلاق در حوزه، اساتیدی که در حوزه گزینش میشوند، حتماً باید از سوی معاونت تهذیب تأیید شوند.
*عملی که خیانت به طلاب است؟!
وی برگزاری آزمونهای با سطح بالا را خدمتی به طلاب برشمرد و تاکید کرد: اگر اساتید سؤالات امتحانی با سطح پایین را طراحی کنند و یا این که در تصحیح برگههای امتحانی جدی نباشد، این خیانت به طلاب است که باعث عدم موفقیت آنها در عرصه طلبگی میشود.
حجتالاسلام والمسلمین نبوی در ادامه با ضروری دانستن دقت در جذب طلاب گفت: جذب افراد غیر مستعد و ضعیف از نظر اخلاقی در حوزهها نه تنها باعث آسیب در حوزه میشود، بلکه توان آموزشی و اخلاقی زیادی را نیز به خود اختصاص میدهد، به گونهای که مسئولان را به خود مشغول میکند.
وی افزود: همانگونه که کشاورز برای کاشت بذر، ابتدا زمین را بررسی میکند که محصو ل بهتری بدهد، مسئولان گزینش نیز باید در انتخاب طلاب برای تحصیل درحوزه دقت کنند تا افرادی که بازدهی بهتری دارند، جذب شوند.
معاون تبلیغ حوزههای علمیه توجه به خانواده داوطلبان را نیز ضروری شمرده و گفت: اگر طلبهای که در حوزه مشغول تحصیل میشود، در خانوادهای سالم و مذهبی نباشد،حتی اگر هم در فراگیری علوم دینی به مشکل خاصی برنخورد، از نظر تبلیغی نمیتواند تأثیرگذار باشد؛ چون مردم نسبت به او خانوادهاش بی اعتماد هستند.
* ضرورت ارائه توصیههای اخلاقی به طلاب
وی توصیههای اخلاقی مستمر در ابتدای تحصیل طلاب در حوزه را لازم دانسته و گفت: عدهای از طلاب در پایههای نخست مشغول تحصیل میباشند، برخی از مسائل را نمیدانند؛ از این رو لازم است مدیران به صورت مستمر و روزانه، مطالب اخلاقی را بررسی کنند.
حجتالاسلام والمسلمین نبوی اضافه کرد: نکتههای اخلاقی در زمینههای مختلفی چون نوع لباسپوشیدن، خوراک، درس خواندن، انتخاب دوست، برخورد با استاد و ... باید به طلاب جوان ارائه شود.