حجت الاسلام والمسلمین احمدرضا یزدانی مقدم، مدیر انجمن مطالعات سیاسی حوزه در گفتوگو با خبرنگار مرکز خبر حوزه درباره شخصیت مقام معظم رهبری و تاثیرگذاری ایشان در اوضاع داخل و خارج ایران و نیز جایگاه معظمله در تاریخ سیاسی ایران گفت.
آنچه در پی میآید برشهایی از این گفتگوست:
مقام معظم رهبری، شخصیتی ممتاز و از شاگردان واقعی امام راحل هستند، ایشان، مانند امام (ره) نگاهی عمیق و دقیق در همه ابعاد علمی، سیاسی و اجتماعی و ... دارند و دیدگاهشان همواره جهانی بوده و بیاناتشان در بحرانهای مختلف داخلی و حتی مشکلات جهان اسلام راهگشا است.
*امثال رهبری در تاریخ سیاسی ایران به ندرت یافت میشوند
با نگاهی به تاریخ سیاسی ایران، شاهد عزل و نصبها، فراز و فرودهای فراوانی در حکومتها و نظامهای مختلف بودهایم، اما در این میان کمتر می توان به تاثیرگذاری امام راحل و مقام معظم رهبری در سیاست های یک کشور بلکه در تفکرات یک مکتب پیدا کرد.
به عنوان مثال، آیت الله سید حسن مدرس از نظر تدبیر، هوشیاری و سیاست، انسان بزرگی بود و اقدامات شایان ذکری در تاریخ سیاسی ایران انجام دادند و شخصیت سیاسی ایشان به امام راحل و مقام معظم رهبری نزدیک بود، همچنین از نظر تاثیرگذاری نیز امیرکبیر تاثیرات خوبی بر اوضاع داخلی و خارجی ایران داشت؛ بنابراین افردای که در تاریخ سیاسی ایران نقش مثبتی داشتند محدود و چهرههایی مقبول بودند، اما اگر منصفانه نگاه کنیم، تجربیات، برنامهها، کارها و افکار امام (ره) میتواند برای هر شخصی در هر سطحی الهام بخش باشد.
*برای تحلیل شخصیت های بزرگ مطالعات عمیق لازم است
اینکه بخواهیم شخصیت های سیاسی و اجتماعی بزرگ تاریخ ایران را با یکدیگر مقایسه کنیم، شاید کار درست و دقیقی نباشد، باید تحلیل جامعی از هر یک از این شخصیت ها داشت؛ به عنوان نمونه باید از امام راحل تحلیل عمیقی داشت تا بتوان ایشان را با دیگران مقایسه کرد و اساساً این گونه مقایسهها با مقتضایات، شرایط زمان و موقعیتهای هر شخصیتی متفاوت است، مشکلات و بحرانهای مختلفی برای هر یک رخ داده و به تناسب آن عملکردها و برنامههای مختلفی در برابر مشکلات و مسائل سیاسی و اجتماعی پیرامون خود انجام داده اند.
چگونه میتوان شخصیتی مانند آیت الله سید حسن مدرس را با رهبر بزرگی همچون امام راحل مقایسه کرد.
آیت الله سید حسن مدرس در دوران خفقان و فشارهای شدید زمان خود کارهایی انجام دادند از فرد دیگری ساخته نبود، البته موقعیت و شرایط ایشان با سایرین متفاوت بود، در این میان همچنین آیت الله مدرس نیز هرگز به موفقیتهای امام راحل دست نیافت و شاید بتوان گفت؛ امام راحل در مراحلی از مبارزه، از ایشان الگو گرفته و تجربیات آیت الله مدرس را پیاده کرده است.
هر شخصیت سیاسی و اجتماعی را می بایست با امکانات و شرایط زمان خود مقایسه نمود، قطعاً انتظاراتی که از امام راحل وجود داشت با انتظاراتی که از مرحوم مدرس میرفت متفاوت بود.
*پیشرفت های کشور در سایه رهبری محقق شده است
دوست و دشمن بر نقش ویژه مقام معظم رهبری در هدایت و حفظ جامعه و ایجاد آرامش در کشور و پیشبرد آن به سمت اهداف متعالیه و آرمان های امام و انقلاب اذعان دارند.
امروز پیشرفتها و دستاوردهای مهم نظام در عرصه های مختلف علمی، پژوهشی و فرهنگی همگی در سایه رهبری سامان گرفته است، امکاناتی که کشور بدست آورده و پیشرفتهای که شده در این زمان رخ داده و با رهبریهای ایشان به سرانجام رسیده است،همچنین ایدههایی که معظمله درباره علم و فرهنگ و هنر و دانش دارند اگر واقعا پیاده سازی شود بسیار موثر است.
هرچند نمیتوان انتظار داشت که همه رهنمودهای رهبری آنی اجرا شود و برخی از این موارد و خواستههای ایشان به زمان نیاز دارد، ولی اگر مورد توجه قرار گیرد و به سمت آن حرکت کنیم، مطمئناً آثار خوبی برای کشور خواهد داشت.
*همه مدیون امام خمینی (ره) هستیم
همه به امام راحل مدیون هستیم، وضعیت خفقانی که در گذشته وجود داشت و استبداد شاهنشاهی که حاکم بود و وضعیت وابستهای که کشور داشته همه با رهبری امام راحل متحول شد و به شرایط دیگری تبدیل گردید، استقلال و وضعیت کنونی کشور مدیون امام راحل است.