به گزارش سرویس استان های مرکز خبر حوزه ، حجت الاسلام والمسلمین علي سیفی ، مدير مدرسه علميه حضرت حجت (عج) تهران طی سخنانی درنهمین نشست دوره اي كه با حضور طلاب، اساتید و کادر اداری اين مدرسه برگزار شد، شایعه پراکنی را یک ابزار سياسي درجهت تحقق منافع گروهي از افراد عنوان کرده و ابراز داشت: ترويج شايعات همچون سایر جنگ افزارها در میان جناح ها ، دولت ها و افراد متخاصم متداول است و همواره از آن بهره برداری مي نمايند.
وي، دروغ پردازي را يكي از عوامل اصلي انحطاط روابط افراد در حوزه فردي دانسته و افزود: دروغ پردازي و ترورحقيقت، منشاء بسياري از کینه توزی ها ، خصومت وانتقام جویی ها در زندگي شخصي و اجتماعي افراد مي باشد.
حجت الاسلام و المسلمین سیفی ابراز داشت: شایعه از ابزارهای مخرّب و ویرانگری است که زیان ها و خسارت های اخلاقی و اجتماعی و نیز ضررهای اقتصادی مالی و فرهنگی فراوانی را به همراه خواهد داشت.
وی با بيان اينكه ايجاد جنگ رواني يكي ازعوامل فاجعه آفرین در جوامع بشری محسوب مي شود، افزود: یکی از ابزارهاي بستر ساز جنگ روانی در سطح جامعه ترويج شایعه مي باشد.
مدیر مدرسه علمیه حضرت حجت (عج) با اشاره به ابعاد وسيع و پیامدهای ناگوار، اجتماعی، روانی و اخلاقی اين پديده اجتماعي ، بر ضرورت مقابله با این خطر مهلك تاکید کرده و گفت: بر عالمان دين واسلام شناسان متعهد لازم است كه به توضيح و تبیین ماهیّت احکام اينگونه مسائل بپردازند.
وي در این رابطه به كلام معصومين (ع) در مذمت شایعه پراکنی اشاره داشت و خاطر نشان کرد: امام سجاد (ع) فرمودند: «لَیسَ لَکَ ان تتکلّم بما شئت» (بحار النوار جلد 2)هرگونه که دلت به آن مایل است نمی توانی لب به سخن بگشایی؛ زیرا قادر متعال در سوره مبارکه اسراء آیه 35 فرمودند: «تقف لَیسَ لَک بِه عِلم» كه اين نشان دهنده اهميت تعهد در سخن گفتن مي باشد.
حجت الاسلام و المسلمین سیفی همچنين افزود: در جاي ديگري آمده است، كه پیامبر عظیم الشان اسلام (ص) فرمودند : خدا بیامرزد کسی را که کلام خدا را بر زبان آورد و یا آنکه به سکوت حکیمانه روی آورد و سالم بماند ، سپس فرمودند : انَّ سَمعَ و البَصَرَ و الفوائد کل اولائکَ کان عَنهُ مسئولا كه اين نيز بر حق گويي و ارزش سکوت خردمندانه تاكيد مي كند.
وي در ادامه با اشاره به حديثي ازامیرالمومنین (ع) كه فرموده اند : اگر آدمی از سخن گفتن در مورد چیزی که اطلاع ندارد لب فرو بندد اختلاف ها در جامعه پدیدار نمی شود بر تاثيراحتياط افراد در سخن گفتن، بر كاهش و دفع اختلافات تاكيد كرد.
وي همچنين طلاب را به تکلم حساب شده توصيه کرد و افزود: امام علی (ع) در اين باره مي فرمايند: به موضوعي که نسبت به آن علم نداری وارد نشو، بلکه همه آنچه میدانی را نيز به کسی مگو زیرا ممکن است فاجعه آفرین باشد.
مدیر مدرسه حضرت حجت (عج) با بيان اينكه کم حرفی و گزيده گويي نشانه ايمان است، افزود: امام صادق (ع) در اين رابطه مي فرمايند : المومنُ مُلجمُ ، زبان انسان با ایمان دارای بند و کنترل است.
وي در بخش ديگري از سخنانش به بيان ويژگيهاي يك استاد خوب پرداخته و در همين رابطه وظایف اصلي يك استاد مطلوب را تبیین کرد.
مدير مدرسه علميه حضرت حجت (عج) توجه و رعايت اصول اخلاقي را براي يك استاد حوزه لازم و افزود: مربي و معلم واقعي كسي است كه به تدریج شاگردانش را به آداب، اخلاق پسندیده و مسائل دینی آشنا ساخته و زهد نسبت به دنیا را در آنان پرورش دهد.
وی اضافه کرد: يك استاد مطلوب بايد ضمن نهادينه كردن فضیلت علم و دانش اندوزي آنان را نسبت به شاْن و جايگاه علما كه همطراز مقام انبیا مي باشد آگاه نمايد.
حجت الاسلام و المسلمین سیفی همچنین ادامه داد: استاد دلسوزی كه در مكتب اهل البيت(ع) رشد نموده؛ بايد از شاگردانش تفقد و دلجویی نماید.
وي با بيان اين كه استاد بايد با شوق و رغبت به تدريس بپردازد، خاطرنشان كرد: اساتيد بايد در نحوه آموزش راه آسان را انتخاب کنند و مطابق فهم و ظرفیت وجودی شاگرد مطالب را عرضه كنند .
وي با اشاره به اينكه يكي از وظايف اصلي اساتيد امر به معروف و نهي از منكر است، بیان داشت: يكي از عمده ترين وظايف اساتيد اينست كه محصلین را از بداخلاقی و ارتکاب به محرمات و چیز هایی که به ضرر آنهاست نهی کند.
حجت الاسلام و المسلمین سیفی گفت: استاد ضمن اينكه بايد با آمادگی کامل و با مطالعات قبلی تدريس را شروع کند، در هنگام تدریس از مزاح و شوخی های بی مورد پرهیز کند.
در ادامه اين نشست، حجت الاسلام واحدی، معاون فرهنگی و پژوهشي اين مدرسه در مورد مسائل فرهنگی و بعضاً آموزشی سخن گفت و نحوه برگزاری امتحانات نوبت خردادماه سال جاری را تشریح کرد.
گفتنی است در پايان اين نشست ، جوایزی از سوی مدیریت مدرسه به طلاب ممتاز اهدا شد.