به گزارش مرکز خبر حوزه، آیت الله مقتدایی، پیش از ظهر امروز در دیدار مدیرمسئول و اعضای شورای سیاستگذاری روزنامه فرهنگ آشتی، به حساسیتهای موجود دراخبار حوزه اشاره کرده و اظهار داشت: با توجه به حساسیتها و ویژگیهای اخبار حوزوی، بهتر است اخباری که درباره حوزه در روزنامهها منتشر میشود، از جاهايي گرفته شود که شناخته شده هستند و حوزويان به آن اعتماد دارند.
* اخبار حوزوی و دینی، زینتی برای روزنامهها
مدیر حوزههای علمیه، وجود اخبار دینی و حوزوی را زینتی برای روزنامهها معرفی و خطاب به دست اندر کاران روزنامه فرهنگ آشتی، گفت: ارتباط رسانهها با حوزههاي علمیه، انعکاس اخبار حوزه و مراجع عظام و اخباري كه مربوط به احاديث و آيات و روايات است، زينتي براي روزنامهها است.
عضو خبرگان رهبری با بیان این که در انعکاس اخبار حوزوی باید دقت و زمان بیشتری صرف نمود، خاطرنشان کرد: خبر حوزه با اخبار روزمره، مانند گزارش از جلسات هيئت دولت، مجلس، امور اجرايي كشور و... متفاوت است؛ به طوری که دارای شرایط خاص تخصصی و فني و حساسیتهای ویژهای است.
* کم و زیاد کردن خبر مراجع مسئولیت شرعی دارد
آيتالله مقتدايي با بیان این که نباید با اخبار حوزه و مراجع سلیقهای برخورد شود، تصریح کرد: اگر مطلبي از مراجع كه مردم كلمات آنها را به عنوان حكم الهي تلقي مي كنند و نظر ایشان را به عنوان نظر شرعي محسوب و به آن عمل ميكنند، در روزنامه كم و زياد شود، مسئوليت شرعي دارد.
وی با تأکید بر این که امانت در نقل بیانات مراجع عظام، بسيار مهم است، یادآور شد: مردم برای حوزه و روحانيت احترام خاصی قائل هستند و با جنبه اسلامي و شرعي به آن نگاه مي كنند، حال اگر مطلبي كه از حوزه منتشر ميشود، نقصي داشته باشد، موجب انحراف مردم و لطمه به اعتقادات آنها شود.
مدیر حوزههای علمیه افزود: گر چه انتشار اخبار حوزوی جايگاه روزنامه را در مرتبهای بلند و والا قرار ميدهد، ولي مسئوليت سنگيني را متوجه روزنامهنگاران میکند.
* خبرنگار حوزه باید تخصص داشته باشد
آيتالله مقتدايي در پایان با بیان این که خبرنگار اخبار حوزه، باید تخصصی عمل کند، گفت: خبرنگاري كه مي خواهد اخبار حوزه را منعكس كند، باید از مجموعه حوزه باشد كه امانت و صداقت در حوزه را درك کرده و در این زمینه تخصص هم داشته باشد.