وی افزود: سیره اخلاقی و شخصیتی حضرت علی (ع) به گونه ای بود که هرگز دشمنان ایشان نتوانستند بر او خرده بگیرند و حتی برخی اینگونه نقل کرده اند که عیب علی(ع) در این است که هیچ نقص و بدی ندارد.
این استاد حوزه ادامه داد: با نگاهی به روایات و سخنان یاران امام علی (ع) به خوبی می توان به این مطلب رسید که بعد از پیامبر (ص) هیچ کسی به پای علم، زهد، تقوا، شجاعت و درایت علیبنابیطالب (ع) نمی رسد.
حجت الاسلام والمسلمین کوثری در بخش دیگری از سخنان خود به شجاعت و رادمردی امام علی (ع) اشاره کرد و اظهارداشت: شجاعت امیرالمؤمنین در جنگ هایی که در کنار پیامبر (ص) داشتند، زبانزد عام و خاص بود؛ به طوری که در جنگ هایی که ایشان حضور داشتند، کمتر کسی جرأت مقابله رو در رو با آن حضرت را داشت.
خطیب این مراسم ادامه داد: در کتاب های مختلف و مستند تاریخی درباره جنگاوری های ایشان این گونه آورده اند که ضربات شمشیر امام علی (ع) کاری بود؛ یعنی یک ضربه شمشیر برای از پای درآمدن دشمن کافی بود.
وی بیان داشت: امام علی (ع) در جنگ بدر که نیروهای دشمن سه برابر نیروهای پیامبر اکرم (ص) بودند، نقش موثری ایفا کرده و حضور ایشان در رکاب پیامبر (ص) عامل مهمی در پیروزی بود.
در پایان خاطرنشان کرد: امام علی (ع) در جنگ بدر بعد از اینکه حریف مقابل خود را به درک واصل کرد، به کمک حمزه عموی پیامبر رفته و با اشاره او حمزه سر خود را پایین گرفت و امام علی (ع) از روی سر حمزه با یک ضربه، سر حریف مقابل را از تنش جدا کرد.