دبیر همایش نکوداشت آیت الله میرزا آقا ترابی در گفتگو با خبرنگار سرویس استان های مرکز خبر حوزه، اظهار داشت: این همایش به مناسبت پنجاهمین سالگرد ارتحال آیت الله میرزا آقاترابی از شخصیت های برجسته حوزوی این شهرستان به پاس مجاهدت ها و تلاش های آن بزرگوار برگزار خواهد شد.
ابوالفضل صادقی نژاد افزود: به منظور افزایش بار علمی این همایش از اندیشمندان و محققان حوزه و دانشگاه خواسته شد تا مقالات و آثار خود را پیرامون موضوعاتی از قبیل جایگاه فقهی آیت الله ترابی، شخصیت اخلاقی و عرفانی، احیای مدارس علوم دینی، خاطرات مردم پیرامون حیات اجتماعی ایشان، نقش مبارزاتی وی علیه استعمار و استبداد زمان، اساتید و شاگردان آن مرحوم، آیت الله ترابی از نگاه مراجع عظام تقلید، بررسی حوزه تدریس ایشان، آثار، تالیفات و تصاویر آن عالم ربانی به دبیرخانه این همایش ارسال نمایند.
وی به فعالیت کمیتههای اجرایی، تبلیغات، تشریفات، علمی، روابط عمومی و انتشارات اشاره کرد و گفت: امام جمعه دامغان به عنوان رییس همایش بر اقدامات کمیته ها نظارت دارد و امید است، این همایش با حضور شخصیت های حوزوی و علمی کشور برگزار شود.
صادقی نژاد افزود: آیت الله نعیم آبادی نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان، آیت الله شاه چراغی نماینده ولی فقیه در استان سمنان و حجت الاسلام و المسلمین تقوی رییس سیاست گذاری ائمه جمعه از خطه دامغان می باشند که از آنان جهت حضور در همایش دعوت به عمل آمده است.
*شمه ای از زندگی نامه حاج سید میرزا آقا ترابی
حاج سيد ميرزا آقا ترابی در سال 1310 هجری قمری در شهرستان دامغان ديده به جهان گشود و پس از طی مقدمات در موطن خويش به تهران عزيمت نموده و مدت سه سال از محضر پر فيض درس آقا شيخ مسيح طالقانی و ديگر اساتيد مستفيض گرديد.
پس از آن به مشهد مقدس مشرف شده و از محضر درس آقا شيخ حسين برسی، حاج ملا عباسعلی فاضل و آقا بزرگ رضوی بهره مند شد و سپس به تهران مراجعت نمود و از محضر آقا سيد محمد تنکابنی و آقا سيد حسين يزدی فقه و اصول و از ميرزا طاهر تنکابنی اسفار و شفاء را فرا گرفت.
وی در سال 1341 هجری قمری به قم مشرف شده و از محضر آيت الله العظمی حاج شيخ عبدالکريم حائری و آيت الله آقا ميرزا سيد علی يثربی کاشانی و آيت الله العظمی حجت و آيت الله فيض استفاده نمود.
در طول اقامت هفده ساله خويش در شهر قم به تدريس کفايه و رسايل و مکاسب و شرح منظومه پرداخت و سپس بنا به تقاضای اهالی به زادگاه خويش دامغان بازگشت و به انجام خدمات علمی و اجتماعی پرداخت.
وی در سال 1382 هجری قمری به رحمت ايزدی پيوست و در جوار حرم حضرت معصومه سلام الله عليها به خاک سپرده شد.