به گزارش سرویس استانهای مرکز خبرحوزه، مدیر حوزههای علمیه در گردهمایی اساتید و مربیان اخلاق در هتل میثاق مشهد خطاب به اساتید اخلاق گفت: شما میتوانید حوزه را متحول کنید، زیرا امروز به طلاب مهذب بیشتر از طلبههای متعلم و عالم نیاز است.
وی با تاکید بر این که اساتید، باید اخلاق را جزو برنامههای خود قرار دهند، افزود: اولین رسالت رسول خدا(ص) تهذیب بود، از این رو اولین و مهمترین امر در حوزههای علمیه توجه به تهذیب میباشد.
آیتالله مقتدایی کیفیت معاشرت، انس، تهذیب و... علمای مهذب در مدارس و حجرههای طلاب را یکی از راههای تقید به اخلاق برشمرد و یادآور شد: معاشرت علما با طلاب و نظارت بر بعد اخلاقي آنان، از شیوههای موثر اخلاقی و تربیتی مرسوم در گذشته حوزهها بوده و به همین ترتیب طلاب معزز تربیت یافتهاند.
مدیر حوزههای علمیه به خاطرات دوران تحصیل خود و حضور علمای اخلاق در مدارس علمیه اشاره و افزود: آنها مراقبت و نظارت تربیتی و اخلاقی را همراه با انس با طلاب بر عهده داشتهاند.
وی با بیان این که شرط اول در انجام هر فعالیتی به ویژه کار تربیتی و اخلاقی، اخلاص در عمل میباشد، از اساتید اخلاق خواست به تذکرات توام با احترام توجه داشته باشند.
آیتالله مقتدایی بر ارائه الگوی اخلاقی به طلاب علوم دینی تاکید کرد و اظهار داشت: قرآن کریم، پیامبر(ص) را اسوه حسنه معرفی و ایشان نیز حضرت علی(ع) را الگوی جامعه دانستهاند.
وی با اشاره به اینکه طلبه باید عشق به عبادت داشته باشد و خدا را حاضر و ناظر بداند، خاطرنشان کرد: شب بیداری و نماز شب یکی از ویژگیهایی است که باید با آن انس گرفت، زیرا این امر یکی از خصوصیات امیرالمومنین(ع) است.
مدیر حوزههای علمیه با بیان اینکه باید رفتار و کردار معلم اخلاق تدریس او باشد با اشاره به تذکر مرحوم شهید در منیةالمرید یادآور شد: هر چقدر رفتار و کردار فرد ملبس و البته استاد اخلاق در سطح پایینتری قرار گیرد، طلابی که او را الگو قرار میدهند قطعاً در رتبه اخلاقی نازلتری قرار میگیرند.
آیتالله مقتدایی از اساتید اخلاق خواست میزان تاثیرگذاری تهذیبی و تربیتی خود را در میان طلاب مدارس بسنجند و در این زمینه برنامهریزی کنند.