رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با مرکز خبر حوزه، با اشاره به تاریخچه اطلاع رسانی و ضرورت آن در زندگی امروزی، اظهارداشت: تاریخچه اطلاع رسانی به گذشتههای دور و به تشکیل جوامع انسانی بر میگردد و نقش بسیار مهمی در تصمیم گیریها و آگاهی دینی و اجتماعی داشته و دارد؛ امروز با پیشرفت ابزار انتقال و اطلاع رسانی و تجهیزات گستردهای که در این عرصه به وجود آمده، این نقش مضاعف و جدیتر شده است.
وی افزود: با پیشرفت تجهیزات انتقال اطلاعات و بالا رفتن سرعت انتقال مطالب در دنیا، رقبای زیادی در این عرصه به وجود آمده اند؛ بنابراین رسانههای دینی که وظیفه خطیر اطلاع رسانی دینی را بر عهده دارند باید مراقب رقبای قوی و پا به عرصه خود باشند و از دایره مسابقه خارج نشوند.
رییس پژوهشگاه مطالعات تقریبی ادامه داد: ربودن گوی سبقت در این عرصه، حفظ مخاطبان گذشته و پیدا کردن مخاطبین جدید امری اجتناب ناپذیر است؛ بنابراین با کوچکترین کوتاهی در زمینه اطلاع رسانی دینی، دیگرانی که شاید شایسته این کار نباشند، جای مراکز و موسسات اصلی و اصیل را میگیرند و مخاطبان را به سوی خود جذب میکنند.
*رقابت تنگاتنگ است
وی افزود: امروز این گونه نیست که مخاطب در یک وضع بلاتکلیف و معطل باقی بماند تا مراکز دینی اطلاع رسانی کنند، بلکه رقبای دیگری این خلا را پر میکنند و این رقابت گاهی آنچنان تنگاتنگ است که اگر لحظهای کوتاهی کنیم، آن لحظه رقبا جلو میافتند و وضعیت ما منفعلانه خواهد شد.
این محقق و پژوهشگر حوزوی با اشاره به ضرورت اطلاع رسانی دینی بیان داشت: انتقال دین، هیچ ابزاری جز اطلاع رسانی ندارد، از سوی دیگر حیات، نشاط، فعالیت، ظهور و بروز دین هرگز در جهل تعریف نمیشود بلکه دین آمده است که جهل را از بین ببرد و در این عرصه اطلاع رسانی نقش مهمی دارد.
* رابطه دین و اطلاع رسانی
حجت الاسلام والمسلمین مبلغی گفت: رابطه عمیق و تنگاتنگی میان آگاهی و دین وجود دارد و این آگاهی تنها با اطلاع رسانی حاصل میشود تا جایی که سرنوشت دین با اطلاع رسانی آمیخته شده است.
وی عنوان کرد: امروز با پیچیدگیهای عمیق و ژرف در زندگی اجتماعی بشری و ارتقاء نیازها و تعدد مطالبات بشری، دین موظف است آگاهیهایش ناظر بر همین عرصهها و صحنههای جدید باشد و انسان را به اینکه دین از پس این مشکلات بر میآید اغنا کند.
رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس ادامه داد: تبلیغ دینی میبایست بسیار جدی، فوری و لحظهای و با استفاده از ابزارها و بهره مندی از همه ظرفیتها و برنامه ریزی شده و کاملا تخصصی باشد.
*شعارزدگی؛ آسیب پیش روی اطلاعرسانی دینی
وی با اشاره به آسیبهای پیش روی اطلاع رسانی دینی افزود: یکی از آسیبهای بسیار مهم در تبلیغ و اطلاع رسانی دین، شعار زدگی است؛ تبلیغ دین و اطلاع رسانی باید کاملا تخصصی و به دور از شعار زدگی باشد چون شعارها باعث میشود نسل جدید از حوزه دورتر شود و حوزهها را با همان نسل گذشته رها میکنند.
حجت الاسلام والمسلمین مبلغی ادامه داد: در عرصه اطلاع رسانی و تبلیغ دین نباید نسل پویا و سازنده جامعه را رها کرد، بلکه باید با برنامه ریزی نیازهای آنان را تأمین کنیم.
* حوزه نیوز؛ مرجع خبری حوزویان
رییس پژوهشگاه مطالعات تقریبی با اشاره به عملکرد مثبت حوزه نیوز در اطلاع رسانی خبر های مربوط به حوزه دین اظهارداشت: حوزه نیوز بیشترین اطلاع رسانی اخبار حوزه را بر عهده دارد و در این عرصه توفیقات بسیار خوبی بدست آورده که گواه آن همین جایگاه مرجعیت خبری در میان رسانه های حوزوی و دینی برای حوزویان است.
حجت الاسلام والمسلمین مبلغی افزود: مراجعه روز افزون بزرگان، فضلاء و طلاب حوزه به حوزه نیوز، به عنوان زبان خبری حوزه، درخور توجه است، همچنین گستردگی و تنوع و سرعت خبر رسانی در این رسانه بسیار قابل تقدیر است.