به گزارش مرکز خبر حوزه، حجتالاسلام والمسلمین عبدالفتاح نواب، پیش از ظهر امروز در همایش بزرگ طلاب عمرهگزار که در سالن قدس مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) قم برگزار شد، آمادگی پیش از سفر را پیشنیازی برای حضور در سرزمین وحی معرفی کرد و گفت: کسی که میخواهد به عمره برود، باید آمادگی لازم را داشته باشد و با نیازهای این سفر معنوی آشنا باشد.
وی با بیان این که برای عمره، علاوه بر نیازهای مادی، آمادگی معنوی نیز ضروری است، اظهار کرد: اگر ما جسممان به مکه برود، ولی روحمان نتواند خود را با فضای معنوی حج همراه کند، نمیتوانیم بهره کافی را از این سفر به دست آوریم.
حجتالاسلام والمسلمین نواب، اخلاص را راهی برای آمادگی روحی در سفر حج برشمرد و خاطرنشان کرد: بر اساس آیات و روایات آفت عمل، ترک اخلاص است؛ بنابراین کسی که نیت خالص دارد، میتواند بهره کامل را از اعمال خود ببرد.
مسئول دبیرخانه شورای عالی حوزههای علمیه، آماده سازی روحی در سفر حج را لازم دانسته و اظهار داشت: اگر حقی از دیگران بر گردن ما باشد و یا حقی را ضایع کرده باشیم، باید پیش از سفر به سرزمین وحی آن را ادا کنیم.
وی، حسن معاشرت در عمره را راه دیگری برای به دست آوردن آمادگی روحی دانسته و گفت: کسی که در این سفر زیارتی حضور دارد، باید ورع، حلم و صبوری داشته باشد، در این صورت میتواند بهره کاملتری را نصیب خود کند.
حجتالاسلام والمسلمین نواب با بیان این که انسان علاوه بر آمادگی روحی، باید آمادگی معرفتی داشته باشد، خاطرنشان کرد: یکی از کارها در زمینه آمادگی معرفتی، آشنایی با مناسک است.
وی ادامه داد: در آمادگی معرفتی، حفظ عزت تشیع در درگیری با وهابیت نیست، بلکه باید همانند امام صادق(ع) و دیگر ائمه معصوم(ع) عمل نماییم؛ بنابراین طلاب باید عزتمندی شیعه را در سرزمین وحی به نمایش بگذارند.
مسئول دبیرخانه شورای عالی حوزههای علمیه در ادامه خاطرنشان کرد: آشنایی با اماکن متبرکه پیش از سفر و حضور در آنها حین سفر و اندیشیدن درکنار زیارت و سایر عبادات از دیگر ضروریاتی است که عمرهگزاران باید به آن توجه داشته باشند.