شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

دومین همایش علمی پژوهشی میراث تفسیری امام رضا(ع) از سلسله برنامه‌های جشنواره بین المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) همزمان با دهه کرامت در قم برگزار می‌شود.

حجت الاسلام احمدی شاهرختی، دبیر علمی این همایش در گفت وگو با مرکز خبر حوزه، با اشاره به اهداف برگزاری این همایش اظهارداشت: کشف و تبیین مبانی تفسیری امام رضا(ع) و استخراج و اشاعه میراث تفسیری اهل بیت(ع) از متون روایی با محوریت آموزه های گفتاری و عملی حضرت رضا(ع) از جمله مهمترین اهداف این همایش است.

وی ادامه داد: گردآوری میراث تفسیری امام رضا(ع) با هدف مرجعیت بخشی به آن و گرامیداشت مولفان و نویسندگان آثار برتر علمی در زمینه میراث تفسیری این امام همام و کمک به انتشار این آثار از دیگر اهداف برگزاری همایش علمی- پژوهشی میراث تفسیری امام رضا (ع) به شمار می‌رود.

حجت الاسلام  احمدی شاهرختی، گفت: فراخوان مقاله این همایش در هفت بخش شامل معرفی قرآن، تاریخ قرآن، علوم قرآن، مبانی تفسیری، قواعد تفسیری، گرایش‌های تفسیری و روش‌های تفسیری است.

* محورهای مقالات

دبیر علمی همایش میراث تفسیری امام رضا (ع)، راه شناخت قرآن، اوصاف قرآن، نقش امام رضا(ع) در دفاع از قرآن و ترویج تفسیر اهل بیت در ایران و خاورمیانه، اعجاز قرآن، وحی، نزول و حقیت آن در نگاه رضوی را از جمله محورهای فراخوان مقالات این همایش ذکر کرده و گفت: بررسی ظاهر و باطن، متشابهات، تأویل، جاودانگی، جامعیت و مصونیت از تحریف قرآن از دیگر محورهای فراخوان مقالات می‌باشد.

حجت‌الاسلام احمد شاهرختی، الهی بودن الفاظ، حجیت ظواهر در تفسیر و بکارگیری عقل در تفسیر رضوی، انسجام مبانی در احادیث تفسیری، قابلیت پاسخگویی قرآن به ارباب مذاهب، ملل و نحل در نگاه رضوی و توحید محوری در تفسیر امام رضا(ع) را از دیگر محورهای این فراخوان برشمرد.

دبیر علمی همایش میراث تفسیری امام‌رضا(ع) ادامه داد: بررسی گرایش سیاسی امام رضا(ع)، تفسیر کلامی و نقش زمان و مکان در تغییر گرایش و روش تفسیری را یکی دیگر از محورهای این همایش می‌باشد.

* شرایط ارسال آثار

وی با اشاره به شرایط شرکت در همایش و ویژگی های مقالات ارسالی، عنوان کرد: مقالات باید دارای اصول اولیه پژوهشی و در راستای محورها و موضوعات همایش و حداکثر در 15 صفحه باشد، ذکر نام و نام خانوادگی، نام پدر، تحصیلات، سن، آدرس، کد پستی، شماره تلفن و نشانی الکترونیکی الزامی است و محدویتی در تعداد آثار ارسالی وجود ندارد.

حجت الاسلام شاهرختی با اشاره به نحوه ارسال آثار، گفت: محققین و پژوهشگران می‌بایست تا اول شهریور ماه یک نسخه از چکیده و اصل مقاله خود را از طریق  پست الکترونیکی mirase tafsisi 1390@gmail.com و یا به نشانی قم، خیابان ساحلی، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، دفتر هماهنگی توسعه و ترویج فعالیت‌های قرآنی ارسال نمایند.

* زمان برگزاری همایش

دبیر علمی همایش میراث تفسیری امام رضا‌(ع) خاطرنشان کرد: زمان برگزاری همایش هفتم تا هفدهم مهرماه سال جاری به مناسبت دهه کرامت خواهد بود و به آثار برتر جوایز نفیسی اهداء خواهد شد.

گفتنی است، همایش علمی پژوهشی میراث تفسیری امام رضا‌(ع) از سوی مرکز هماهنگی و توسعه و ترویج فعالیت‌های قرآنی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با همکاری اداره کل ارشاد اسلامی قم برگزار می‌شود. 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha