به گزارش مرکز خبرحوزه، حجتالاسلام والمسلمین حکیم الهی، در مراسم افتتاحیه دوره تربیت مبلغ ویژه حج در مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) قم، حج را منظومه ای از عبادات دانست که از منزلت ویژه ای در میان عبادات برخوردار است.
معاون بین الملل جامعةالمصطفی افزود: برمبنای تفکر شیعه تمامی احکام و وظایف شرعی که توسط خداوند ایجاد شده است، دارای منافع و مصالح مادی و معنوی است و هیچ حکمی بدون منفعت و مصلحت وضع نشده است.
وی با بیان اینکه این منافع یا مادی و یا معنوی است، خاطرنشان کرد: ممکن است این منفعت در دنیا قابل فهم نباشد، اما مصلحت آن در عوالم دیگر برای ما کشف خواهد شد.
حجت الاسلام والمسلمین حکیم الهی اظهارداشت: در میان تمامی عبادات حج از منزلت ویژه ای برخوردار میباشد و تلفیق و ترکیبی از یک منظومه و مجموعه عبادات بدنی و روحی است.
معاون بین الملل جامعةالمصطفی ادامه داد: اگر تمامی عبادات را احصاء کنیم و یکایک آنها را بشماریم، همه در حج نهفته است؛ به گونه که در حج ایثار، انفاق، جهاد، قرب الی الله، گذشت، وصل شدن و تدبر و تعقل وجود دارد.
این استاد حوزه افزود: در مقام و منزلت حج همین بس که از میان تمامی زمانها و مکانها خداوند بهترین زمان و بهترین مکان را برای حج برگزیده است و این زمان شهرالله است.
حجت الاسلام والمسلمین حکیم الهی اظهارداشت: خداوند برای برخی زمانها و مکانها همانند ماه ذیالحجه، ماه رمضان و ... که شرف دارند، اعمال خاصی نیز وضع کرده است که فهم ویژگیهای آن از عقول بشر عادی خارج است.
معاون بین الملل جامعة المصطفی ادامه داد: حج به علت واقع شدن در ذیالحجه و به علت مکان آن که بیت الله است، هم دارای شرافت زمانی و هم دارای شرافت مکانی است.
حجتالاسلام و المسلمین حکیم الهی ابراز داشت: کعبه از آدم تا خاتم و در زمان ائمه(ع) همواره بزرگ داشته شده است و بزرگان به دور آن طواف کرده اند و در روایات نیز برای موسم حج فضیلتهای بسیاری بیان شده است.
بر اساس گزارش المصطفی، وی با بیان این که آداب حج موارد زیادی را شامل می شود و برخی تا 12 آداب برای آن برشمرده اند، اخلاص را یکی از مهمترین آداب حج دانسته و تاکید کرد: حقیقت هر انسانی نیت اوست، به همین دلیل اخلاص را مهمترین ادب حج دانسته اند.