یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

جمهوری اسلامی ایران، سردمدار جریان دفاع از اصول اسلام در دنیا است و این موضوع مثل روز برای ما روشن است.

به گزارش مرکز خبرحوزه، دکتر محمد رسلن محمد نور، رئیس گروه تاریخ و تمدن اسلامی آکادمی اسلام، مالزی در دیدار با آیت‌الله مقتدایی ابراز کرد: دانشگاهUM مالزی 9 گروه دارد و ما در حال مطالعه تطبیقی بین حوزه‌های اسلامی از ایران و مالزی هستیم و اکنون با استفاده از فرصت حضور در شهر قم، در حال مطالعه حوزه‌های دینی این شهر می‌باشیم.

این استاد دانشگاه مالزی با اشاره به علاقه استادان دانشگاه‌های مالزی به شیوۀ تدریس سنتی در مراکز علمی این کشور، خاطرنشان کرد: با توجه به سیستم مدرنی که در مراکز علوم دینی مالزی حاکم است، علاقه‌مند هستیم که جنبۀ سنتی این حوزه‌ها را بیشتر مورد توجه قرار دهیم و این سفر ما نیز در این راستا انجام شده است.

در ادامه دکتر احمد زکی، نیز با بیان این‌که ایران، مبلغ اسلام در جهان است، اظهار کرد: ایران، در حوزۀ تاریخ و تمدن اسلامی صاحب نظر است، ما می‌دانیم که شما در حوزه اسلامی خوب کار می‌کنید.

وی، ویژگی‌های علمی ایران را مورد توجه قرار داد و عنوان نمود: جمهوری اسلامی ایران، سردمدار جریان دفاع از اصول اسلام در منطقه است و این موضوع مثل روز برای ما روشن است.

 در ادامه، دکتر احمد زکی ابراهیم، متخصص تاریخ اسلام در شمال آفریقا و اندلس، نیز با بیان اشتراکات زبان فارسی و عربی، اظهار کرد: این زبان، از قدمت خاصی برخوردار است و ما علاقه‌مند هستیم که به آثار علمی که به زبان فارسی نوشته شده است، توجه بیشتری نماییم.

وی به رشته‌هایی که در دانشگاهUM مالزی تدریس می‌شود، اشاره نمود و یادآور گردید: رشته‌های زیادی با مضامین علوم اسلامی در این دانشگاه تدریس می‌شود که امیدواریم که تعامل بیشتری با نهادهای علمی ایران برقرار کنند.

دکتر فوضی ذکریا، از دیگر اساتید و حاضر در این نشست با اشاره به اسلامی‌سازی علوم، خاطرنشان نمود: جامعه علمی اسلامی باید به علوم مختلف انسانی توجه خاصی داشته باشد و آنها را در قالب اسلامی خود تدریس کند، من از این‌که در مرکز تدریس علوم اسلامی حضور دارم، خوشحال هستم.

*از هنر اسلامی ایران متعجب شدم

دکتر عبدالله یوسف، متخصص در هنر اسلامی و پژوهشگر اسلامی، با بیان تشکر از مسئولان حوزه علمیه قم، عنوان کرد: تخصص من در هنر اسلامی است، از زمانی که وارد شهر قم شدم، متعجب از این همه آثار هنری در این شهر شدم.

وی تأکید کرد: در مالزی جلوه زیادی از هنر اسلامی وجود ندارد، خوب است که شما این هنر را در قالب دین دربیاورید و آن را با این قالب به علاقه‌مندان عرضه کنید.

دکتر کریم، معاون آکادمی اسلام این دانشگاه و متخصص فقه و اصول اسلامی، هم با اشاره به قوت حوزه‌های علمیه در ایران، ادامه داد: امیدواریم از رشته‌هایی که در حوزه علمیه قم و جامعة‌المصطفی تدریس می‌شود، بهره‌های مناسبی بریم و در آینده شاهد حضور دانش‌پژوهان مالزیایی در این مراکز علمی باشیم.

در ادامه، دکتر علی محمد، متخصص تاریخ اسلام و خلفای راشدین یادآور گردید: فکر می‌کنم که در آینده برگ تازه‌ای از تعامل علمی بین دو کشور ایجاد شود، سفر ما در ایران برای این بود که از حوزه‌ها و مراکز علمی-دینی ایران آشنایی لازم را پیدا کنیم تا با توجه به پیوند تاریخی حوزه‌های ایران با اسلام، آشنایی بیشتری با علوم اسلامی که در ایران تدریس می‌شود، پیدا کنیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha