شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

انبياي الهي انسان هاي كاملي هستند كه به واسطه بعثت و آثار آن كه معارف و آموزه هاي وحياني و الهي است، انسان متكامل را به سر منزل مقصود يعني سعادت و رستگاري مي رسانند.

معاون مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآن، در گفت وگو با مركز خبر حوزه، با اشاره به هدف اصلي بعثت انبياي الهي به ويژه بعثت نبي اكرم(ص) اظهارداشت: هدف از بعثت نبي اكرم(ص) را مي توان در بيانات مختلفي كه وجود مباركشان در موقيعت هاي مختلف بيان كردند جويا شد، آنجايي كه مي فرمايند: « اني بعثت لاتمم مكارم الاخلاق » يعني، هدف از بعثت من، مكارم اخلاقي است كه انسان ها به واسطه آن به جايگاه بالاي انسانيت مي رسند.

اين استاد حوزه ادامه داد: انبياي الهي انسان هاي كاملي هستند كه به واسطه بعثت و آثار آن كه معارف و آموزه هاي وحياني و الهي است، انسان متكامل را به سر منزل مقصود يعني سعادت و رستگاري مي رسانند.

حجت الاسلام والمسلمین صادقی افزود: انسانهاي كامل محدود و مشخص هستند و جايگاه و عظمت شان روشن است، ولي انسان هاي متكاملي كه در راه سلوك الي الله سير مي كنند، مي توانند با بعثت پيامبر و درسی  كه از آن مي گيرند خودشان را به مقصد غايي و نهايي نزديك كنند.

*بعثت برانگيختن حالت دروني به حالت ربوبي و رحماني

حجت الاسلام والمسلمين صادقي گفت: پيامبر اكرم (ص) مبعوث شدند تا تحولي دروني در انسان ايجاد كنند اين تحول همان گسترش مكارم اخلاق و خلاقيت هاي فطري است كه خداوند در وجود انسان نهاده كه با بعثت پيامبر اين خلاقيت ها تبديل به فعليت مي شود و انسان خليفة الله را به جايگاه اصلي خودش مي رساند.

وي افزود: اين ها همه در سايه بعثت پيامبر انجام مي شود و اساساً بعثت يعني برانگيختن حالت دروني حيواني و شيطاني به حالت دروني ربوبي و رحماني، كه در اين صورت انسان رستگار مي شود.

*نهادينه شدن هدف بعثت تحول عظيم جوامع انسانی را به دنبال دارد

كارشناس تفسير و علوم قرآني اظهارداشت:‌اگر درس هايي كه از  هدف بعثت نبي اكرم  (ص)به دست آمده در جامعه ما اجرايي و عملياتي و هدفش نهادينه شود، شاهد تحول عظيمي در در جامعه خواهيم بود.

معاون مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآن افزود: بعثت نبي منت خداوند بر امت مسلمان است كه چنين امر و تقديري براي اين امت آخرالزمان قرار مي دهد، به طور قطع اگر پيامبر مبعوث نمي شدند تاريخ به گونه ديگري رقم مي خورد و اين مهم را با نگاهي گذرا به تاريخ بشريت قبل از بعثت پيامبر اكرم مي توان دريافت.

وي افزود: جايگاه بعثت آنچنان بالا است كه در آن كوران جهالت، ناداني، كم فهمي و كج فهمي دوران جاهليت شخصي از سوي خداوند مبعوث به رسالت مي شود كه قرآن كريم مي فرمايد؛ از ميان همين مردم است« هو الذي بعث في الاميين منهم».

حجت الاسلام صادقي ادامه داد: پيامبر اكرم‌(ص) برای اين رسالت مهم هيچ انتظار و توقعي از امتش نداشت جز اين كه دعوت او را لبيك گويند، ولي تاريخ شاهد است كه حتي نزديكان حضرت و بستگان سببي و نسبي ايشان به وي پشت كردند و نه تنها جواب مثبت به دعوت خاتم النبيين ندادند، بلكه به دنبال تكذيب و افترا به ايشان بودند، با اين حال پيامبر بر اساس رسالتي كه داشتد 23 اين ماموريت را بر عهده گرفتند.

اين كارشناس حوزوي در پايان خاطرنشان كرد: 23 سال زحمات ايشان باعث شد امروز جهان اسلام بالغ بر يك ميليارد و نيم مسلمان در خود جاي دهد و در گوشه و كنار جهان از ماذنه ها نداي اشهد ان محمدا رسول الله بلند باشد و اين نيست جز زحمات طاقت فرساي پيامبر اكرم(ص) كه براي اسلام تحمل كردند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha