خانم فاطمه محمدی از اساتید حوزه علمیه خواهران در گفت وگو با مرکز خبر حوزه، دین مبین اسلام را عامل اصلی دگرگونی در نگرش جهانی به زن و حفظ کرامت بانوان دانسته و اظهارداشت: با مقایسه آموزههای اسلام با سایر ادیان، عظمت و جامعیت این دین در مسائل مختلف از جمله مباحث مربوط به زنان به وضوح مشخص است و علما، بزرگان و اندیشمندان ادیان مختلف بر این مسئله اذعان دارند.
وی افزود: امام حسین(ع) به عنوان یک انسان کامل و شخصیت بزرگ اسلامی، دیدگاهی الهی، مترقی و برخاسته از فطرت به زنان دارد، در حالی که چنین نگاهی در میان بزرگان و اندیشمندان مذهبی سایر ادیان به ندرت به چشم میخورد.
استاد مدرسه علمیه حضرت معصومه(س) با بیان این مطلب که اغلب بزرگان و اندیشمندان مذهبی ادیان، همه گناهان را متوجه زنان میدانند، افزود: در برخی کتابهای تحریف شده آنها مانند عهد عتیق، فرازهای مختلفی بر گناهکار بودن زنان به صورت ذاتی تصریح شده و نگاه غیر انسانی به بانوان و پلیدی و ناپاکی آنها از زمان حضرت حوا، همسر حضرت آدم تا روز قیامت در جای جای آموزههای تحریف شده و غلط بزرگان مذهبی آنها به چشم میخورد.
این استاد معارف اسلامی ادامه داد: یهود و مسیحیت علت اصلی ارتکاب مردان به جرم و گناه را زنان میدانند و عامل خروج حضرت آدم از بهشت را همسرش حضرت حوا معرفی میکند، این بدبینی به زن و جایگاه تا آن جایی پیش رفته است که امروز بسیاری از بزرگان و اندیشمندان مذهبی دین مسیح و یهود هرگز ازدواج نمیکنند.
خانم محمدی با اشاره به دیدگاه امام حسین (ع) پیرامون جایگاه و کرامت زن در جامعه، اظهارداشت: سیره اباعبدالله (ع) بهترین الگوی تعامل میان زن و مرد در جامعه است، ایشان دیدگاهی مترقی و کمال گونه نسبت زنان دارندو در رسیدن به سعادت تفاوتی میان زن و مرد قائل نیستند.
وی افزود: نحوه برخورد و تعامل با خواهر بزرگوارشان حضرت زینب کبری(س)، اهمیت دادن به خانواده و نظرات آنها، مشورت کردن و توجه به آرای آنها در مهمترین سفر پیش رویشان یعنی سفر به کربلا، همگی نشان دهنده توجه سیدالشهداء (ع) به نقش زنان و اهمیت دادن به حفظ کرامت بانوان است.
*تربیت در دامان حضرت زهرا (س)
این استاد حوزه، دیدگاه مترقی و الهی امام حسین(ع) به زنان را برگرفته از تربیت مادری همچون فاطمه زهرا(س) دانسته و تصریح کرد: امام حسین در دامن زنی تربیت شده است که در حدیث کسا می خوانیم، وقتی آن حضرت وارد منزل شدند و به مادرشان سلام کردند، حضرت زهرا(س) می فرمایند:« السَّلامُ عَلیکَ یا قُرهَ عَینی و ثَمرهَ فُوادِی» سلام ای نور چشم من و میوه دلم.
خانم محمدی گفت: در حدیث کساء وقتی جبرئیل امین سوال می کند که چه کسانی تحت کساء قرار دارند، پاسخ می رسد: « هُم فاطِمهُ و ابُوها و ...» یعنی« فاطمه، پدر فاطمه و همسر و فرزندان فاطمه تحت کساء قرار دارند؛ یعنی حضرت از چنان جایگاهی برخوردار است که خانواده فاطمه با نام فاطمه (س) شناخته می شوند.