حجتالاسلاموالمسلمین داود زارع در گفتگو با مرکز خبر حوزه، با اشاره به ضرورت ایجاد مرکز امور طلاب و خانواده جامعةالمصطفی اظهار داشت: دستیابی به اهداف بلند المصطفی، نیازمند توجه به برخی از بایستهها است؛ علاوه بر شاخصههای علمی، پژوهشی، فرهنگی و تربیتی، خانواده و نیازهای رفاهی و اجتماعی آن اهمیتی بنیادین و راهبردی دارد.
وی با باین این مطلب که تحصیل در حوزه تا حصول نتایج قابل قبول، نیازمند زمان زیادی است، افزود: با توجه به این که خانواده به مثابه یک الگو، بسیاری از اهداف به ظاهر دستنیافتنی دنیای مدرن امروز را میسر میکند در همین راستا مرکز امور طلاب و خانواده جامعةالمصطفی تشکیل و امروز یکی از فعالترین مراکز در میان نهادهای حوزوی در خصوص خانواده است.
مدیر مرکز امور طلاب و خانوادههای جامعةالمصطفی با تأکید بر این که برنامههای این مرکز مخصوص همسران و فرزندان طلابی است که این افراد در حوزه مشغول به تحصیل نیستند، گفت: مهمترین هدف این مجموعه کاهش فاصله علمی و فرهنگی بین طلاب، همسران و فرزندان آنها میباشد که در همین راستا برنامههای مهارتی و آموزشی مختلفی تعریف شده است.
وی این مرکز را دارای دو اداره آموزشی و فرهنگی- تربیتی معرفی کرد و با اشاره به فعالیتهای اداره آموزش خاطرنشان ساخت: حضور 10هزار خانواده طلاب غیرایرانی در قم که خانواده بزرگ المصطفی را تشکیل میدهند، فرصت بزرگی برای مرکز امور طلاب و خانوادههاست تا اهداف آموزشی و فرهنگی خود را اجرا کند.
* تاسیس آموزشگاهها
مدیر مرکز امور طلاب و خانوادههای جامعةامصطفی ادامه داد: درهمین راستا اداره آموزش اقدام به تأسیس و راهاندازی آموزشگاههای حضرت فاطمه، ریحانه و معرفت برای آموزش فوقبرنامه و دبستان هجرت و مجتمعالامین برای آموزش رسمی فرزندان نموده است.
حجتالاسلام زارع، آموزشگاه حضرت فاطمه (س) را مرکزی جهت تحصیل معارف اسلامی همسران طلاب، آموزشگاه شهیده امیاسر را مرکزی برای برنامههای آموزشی خانوادههای عرب زبان دانست و در خصوص فعالیت آموزشگاه ریحانه ابراز داشت: این مرکز ویژه فرزندان دختر و با هدف تقویت سطح دانش و مهارت فردی فرزندان در زمینههای قرآنی، معارفی، کاربردی، هنری و ارتقای اخلاق فردی فعالیت میکند و تاکنون توانسته در دورههای متعدد، صدها فراگیر از ملیتهای گوناگون را آموزش میدهد، فعالیت این آموزشگاه علاوه بر طول سال تحصیلی با فرارسیدن فصل تابستان و اوقات فراغت فرزندان به اوج میرسد.
وی در ادامه با توضیحاتی در خصوص آموزشگاه معرفت، مدرسه هجرت و مجتمع آموزشی الامین در خصوص کارکرد مدرسه بین المللی توحید اذعان داشت: این مدرسه ویژه ملیتهایی است که نظام آموزشی آنها انگلیسی است که بالغ بر 15 ملیت را دربر میگیرد.
مدیر مرکز امور طلاب و خانوادههای جامعةامصطفی به برنامههای اداره فرهنگی- تربیتی اشاره کرده و ابراز داشت: برگزاری مسابقات قرآنی، کتاب خوانی، برنامههای مناسبتی، راهاندازی بانک نرمافزار و برگزاری جلسات ادواری روخوانی و روان خوانی قرآن از جمله برنامههای این اداره به شمار میرود.
* شناسایی 50 هیئت خانوادگی به غیر ایرانی
وی، حمایت از هیئتهای مذهبی خانوادگی را از دیگر برنامههای این اداره ذکر کرده و گفت: تاکنون بیش از 50 هیئت خانوادگی که توسط همسران طلاب راهاندازی واداره میشوند، شناسایی و مورد حمایت قرار گرفتهاند.
حجتالاسلام زارع، راهاندازی طرح همیار خانواده را از دیگر برنامههای این بخش برشمرد ویادآور شد: در این طرح با توجه به این که همسران طلاب از کشورهای دیگر به ایران آمده و علی رغم تنهابودن، با فرهنگ کشور نیز آشنا نیستند، لذا تعدادی از بانوان خانهدار جهت برقراری ارتباط با این افراد جذب و به حل مشکلات آنها میپردازد.
* طلاب غیر ایرانی خود را مهمان رهبری میدانند
وی در ادامه با اشاره به برخی از مشکلات طلاب غیرایرانی و همسران آنها در ایران، تصریح کرد: عموم این طلاب و همسران آنها خود را مهمان سفره اهل بیت(ع) و مقام معظم رهبری و ملت ایران میدانند و عشق وافری به رهبر معظم انقلاب و شهداء دارند؛ به طوری که در اردوهای راهیان نور با اشتیاق حضور یافته و معتقدند شهدای ایران تنها مخصوص این کشور نیستند.
* ضرورت محبت و توجه به طلاب غیر ایرانی
حجتالاسلام زارع در پایان خاطرنشان ساخت: طلاب غیرایرانی و همسران آنها، برای یادگیری وترویج علوم اهل بیت (ع) رنج و سختی زندگی و دوری از وطن را به تن خریده و راهی ایران شدهاند، این افراد زمینهسازان آگاهی مسلمانان و ظهور حضرت حجت(عج) هستند، لذا شایسته است با توجه به علاقه وافر آنان به امام، رهبری ونظام اسلامی ایران، توجه و محبت بیشتری به آنها شود.