شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

مدرسه علمیه امام صادق‌(ع) واقع در نیروگاه قم افتخار دارد که در طول هشت سال دفاع مقدس 207 طلبه شهید را تقدیم آرمان‌های نظام اسلامی کرده است.

مدیر مدرسه علمیه امام صادق‌(ع)، در گفتگو با مرکز خبر حوزه، با اشاره به تاریخچه فعالیت این مدرسه، اظهار داشت: مسجد امام صادق(ع) نیروگاه، در سال 1356، توسط آیت­الله خلخالی تأسیس شد و در سال 1357، قسمتی از این مسجد تبدیل به مدرسه شد، در سال 1360نیز، حیاط بزرگ این مدرسه در جوار مسجد به دست این روحانی جلیل­القدر تأسیس گردید.

حجت­الاسلام والمسلمین حائری­فر، با اشاره به تدریس دروس مقدمات و سطوح در این مدرسه، افزود: در اوایل راه‌اندازی این مدرسه، تنها تا پایۀ ششم(مقدمات) در آن تدریس می­شد، اما اکنون هشت سال است به شکل خوابگاهی اداره شده و کلاس‌های آن تا  اتمام پایۀ دهم  حوزه، با برگزاری 23کلاس و با حضور 250طلبه دایر است.

مدیر مدرسۀ امام صادق(ع)، با تاکید بر احترام به شخصیت طلاب، تصریح کرد: الزامی برای حضور و شرکت طلاب در کلاس‌های این مدرسه وجود ندارد به طوری‌که، برخی از طلاب در کلاس­های دیگر شهر قم به تحصیل می‌پردازند.

حجت­الاسلام والمسلمین حائری­فر افزود: البته تعدادی از طلاب، از شهرک­های مهدیه و پردیسان برای بهره‌مندی از این کلاس‌ها می­آیند که این امر نشان از سطح علمی مناسب این واحد آموزشی دارد.

مدیر مدرسۀ علمیۀ امام صادق(ع) با اشاره به سیاست حفظ استقلال طلاب در انتخاب کلاس­های خود، اذعان کرد: در پنج سالی که کلاس­های آموزشی خود را شروع کردیم، همواره شخصیت­محوری طلاب را مورد توجه قرار داده،در تلاش بودیم تا خود طلاب به این نتیجه برسند که باید به صورت مستمر در این کلاس­ها شرکت کنند.

وی در ادامه با اشاره به برخی از فعالیت‌های این مدرسه بر تعامل با دانش‌آموختگان تاکید کرد و اضافه نمود: یکی از فعالیت‌های این مدرسه ارتباط با دانش‌آموختگان خود است که در تلاشیم از توانمندی‌های آنان بهره برده و در ارتباط باشیم.

حجت­الاسلام والمسلمین حائری­فر، اشاره‌ای هم به کارهای آموزشی، پژوهشی و فرهنگی مدرسه کرد و ابراز داشت: معاونت فرهنگی مدرسه، در تمام مناسبت­های مذهبی و ملی، مراسمی را با حضور استادان اخلاق برجسته حوزه، برای طلاب برگزار کرده است.

وی، از دیگر اقدامات فرهنگی مهم این مدرسه را فعالیت واحد دارالقرآن دانست و اظهار داشت: یکی از کارهایی که این واحد انجام داده است، برگزاری کلاس­های قرائت قرآن، زیباسازی قرائت نماز و آموزش حفظ قرآن در حرم مطهر حضرت معصومه(س) بوده است.

مدیر مدرسۀ علمیۀ امام صادق(ع)، فعالیت‌های پژوهشی این مدرسه را مدنظر خود قرار داد و با بیان این مطلب که، عرضۀ آموزش­هایی که هر طلبه می­بیند، در قالب پژوهش تحقق می­یابد، اضافه کرد: امروز یکی از شیوه­های ارزیابی مراکز علمی تعداد پژوهش­های هر مرکز است، بطوری‌که این موضوع حتی در ارزیابی­های علمی کشورها نیز در نظر گرفته می‌شود و در همین راستا بانک اطلاعاتی با وجود رایانه‌هایی با قابلیت اجرای نرم افزار­های مرکز کامپیوتری تحقیقات اسلامی (نور) راه‌اندازی و کتابخانۀ مدرسه نیز به شش هزار جلد کتاب مجهز شده است.

حجت­الاسلام حائری­فر در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وظایف طلاب حوزه­های علمیه، گفت: طلاب ما باید از کارهای معنوی مانند نماز شب و تلاوت قرآن در نیمه های شب غافل نمانند، چراکه این موارد در تحصیل دینی و تقوای در  او تأثیرگذار است.

وی بر تقویت بنیۀ علمی طلاب تأکید کرد و اذعان داشت: تقویت در صرف و نحو، تأثیر بسزایی در پیشرفت علمی طلاب دارد، به طوری که رسیدن به مقام مرجعیت و سطوح علمی بالا، تنها در گرو تقویت ادبیات عرب است.

مدیر مدرسۀ علمیۀ امام صادق، در ادامه با اشاره به سابقه تاریخی و  معنوی این مدرسه یادآور شد: این مدرسه درگذشته به نام آیت­الله خلخالی معروف بوده است، چراکه ایشان در شروع انقلاب، مدتی در سال را در این مدرسه حضور داشتند و به کارهای علمی-فرهنگی مشغول بودند.

حجت­الاسلام والمسلین حائری­فر، با اشاره به اینکه این مدرسه، شهیدان پرافتخاری را تقدیم اسلام کرده است، بیان کرد: مدرسه علمیه امام صادق(ع)، 207 شهید را تقدیم انقلاب کرده است که این موضوع، نشان­دهندۀ روحیۀ معنوی بالای طلاب در سال­های دوران دفاع مقدس بوده است.

وی افزود: تشکیل یادواره­های شهدا، در معرفی این بزرگواران به نسل جوان، از جمله کارهایی است که مسئولان مدرسه در انجام آن همت خاصی دارند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha