به گزارش مرکز خبر حوزه، مدير ساماندهي امور پژوهشي حوزههاي علميه خواهران با اشاره به راهاندازي سامانه ويدئو کنفرانس در مرکز مديريت حوزههاي خواهران و برخي مديريتهاي استاني اين مرکز، گفت: يکي از موارد استفاده ويدئوکنفرانس در اين مرکز، امور پژوهشي و جلسات دفاعيه است.
خانم صديقه افشار افزود: در همين راستا نخستين جلسه دفاعيه از راه دور حوزههاي علميه خواهران با ارتباط ويدئوکنفرانس ميان مرکز مديريت در قم و مديريت منطقه در تهران برگزار شد.
مدير ساماندهي امور پژوهشي حوزههاي علميه خواهران اضافه کرد: در اين جلسه، محقق مهناز بادران و استاد راهنما حجتالاسلام شريفزاده در تهران و استاد مشاور حجتالاسلام ضميري و استاد داور حجتالاسلام جزايري در قم به بحث پيرامون موضوع پاياننامه پرداختند.
وي اين پاياننامه را مربوط به سطح سه (کارشناسي ارشد) رشته فقه و اصول و عنوان آن را «بررسي مشروعيت تلقيح مصنوعي و آثار فقهي و حقوقي آن» برشمرد.
خانم افشار اظهار داشت: آنچه از اين تحقيق به دست ميآيد اين است نطفهاي که حاصل ترکيب اسپرم و تخمک زن و شوهر شرعي و قانوني باشد، در استفاده از تکنيکهاي لقاح مصنوعي اگر منشا توليد طفلي قرار گيرد؛ بنابر اتفاق و اجماع قريب به اتفاق، طفل شرعي و قانوني آن زوج است و تمام آثار حقوقي مترتب بر فرزند طبيعي را دارا است.
مدير ساماندهي امور پژوهشي حوزههاي علميه خواهران ادامه داد: بر اساس اين پاياننامه، حقوق مربوط به شخصيت مانند حق حيات، حق داشتن حيثيت و عواطف، حقوق اساسي و آزاديهاي فردي، حق مطالبه خسارت و ايجاد مسئوليت مدني، حق برخوردار شدن از وقف، هبه، وصيت و ... . از آثار حقوقي تلقيح مصنوعي می باشد.
براساس گزارش روابط عمومي حوزههاي علميه خواهران، وی اظهار اميدواري کرد: از اين پس جلسات دفاعيه در صورتي که محقق و اساتيد راهنما و داور در شهرهاي مختلفي حضور داشته باشند، به منظور تسهيل امور به صورت ويدئوکنفرانس برگزار شود.