یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

انسان برای حیات جاودانه، تکامل و قرب به خدای متعال آفریده شده و این امکانات دنیایی وسیله­ای برای تکامل انسان­هاست.

به گزارش سرویس استان‌های مرکز خبر حوزه، حجت­الاسلام والمسلمین محمد ابراهیم نکونام در نشست سلسله سخنرانی‌های «طرح تقویت مبانی اعتقادی و شبهه زدایی دینی» که از سوی امام جمعه گلپایگان در حال برگزاری است با اشاره به این­که آنچه در منظر ما قرار گرفته، وجود و هستی و آنچه که قرار نگرفته است، عدم و نیستی نام دارد، اظهار داشت: در عالم وجود آنچه مورد مشاهده و حس قرار می­گیرد و احساس بشری به آن راه می­یابد، از چند قسم خارج نیست. بعضی از آنها فاقد حس، حرکت، رشد و نمو هستند، مانند سنگ و خاک که به آنها جمادات اطلاق می­شود و برخی از آنها دارای نوعی رشد و نمو و حرکت هستند که نباتات نامیده می­شوند.

نماینده مردم گلپایگان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به این­که بین جمادات و نباتات امتیازات و افتراقات و اشتراکاتی وجود دارد، خاطرنشان کرد: اشتراکات این دو، در وزن و حجم است؛ اما افتراقاتی هم دارند و آن این است که نباتات نمو و رشد دارند؛ در حالی که این برتری در جمادات وجود ندارد.

وی به قسم دیگر از موجودات که حیوان نامیده می­شود، پرداخت و ابراز داشت: قسم دیگر از موجودات که دارای رشد و نمو، حس و حرکت و غرائزند، حیوان نام دارد که از نباتات و جمادات برتری بیشتری دارد.

حجت­الاسلام والمسلمین نکونام به قسم چهارم موجودات که انسان شمرده می­شود، اشاره کرد و افزود: قسم چهارم از موجودات که در عالم حس و محسوسات بشری جای دارد، غیر از این­که دارای حس و حرکت، رشد و نمو و غرائز است، دارای عقل و اراده نیز هست و افعال ارادی انجام می­دهد و به آن انسان اطلاق می­شود.

نماینده مردم گلپایگان در مجلس شورای اسلامی با بیان این­که فرق انسان و حیوان در عقل و اراده انسان است، تصریح کرد: انسان و حیوان در حرکت، رشد و غرائز با هم مشترکند؛ اما انسان یک پله بالاتر از حیوان است که آن امتیاز ویژه به نام عقل و اراده است که در انسان وجود دارد.

سخنران این مراسم ادامه داد: این عقل است که انسان را از این زمین خاکی رها می­کند و اجازه نمی­دهد که در محبس غرائز محبوس و زندانی شود.

وی در ادامه به مراتب بین انسان­ها پرداخت و اذعان داشت: انسان نیز دارای مراتبی است و برخی نسبت به دیگری برتری دارند و همه باهم یکسان نیستند. اگر به قرآن کریم مراجعه کنیم در آن آمده است که "إنَّ أکرمکم عندالله أتقاکُم" تقواست که دو انسان را با هم متفاوت می­کند یا در جای دیگری از قرآن آمده که "هل یستوی الذین یعلمون والذین لا یعلمون" «آیا کسانی که می­دانند با کسانی که نمی­دانند مساوی­اند»؛ به طور کلی نکات زیادی برای برتری یک انسان نسبت به دیگری وجود دارد.

حجت­الاسلام والمسلیمن نکونام در ادامه به دلایل برتری بشر پرداخت و اظهار داشت: یکی از دلائلی که بشر به عنوان گل سرسبد موجودات شناخته شده است، فطرت الهی اوست که در او نهاده شده است. اینجاست که انسان باید خود را بشناسد و اگر خود را شناخت و به ماهیت وجودی خود دست پیدا کرد، می­تواند خدای خود را نیز بشناسد. در حدیثی آمده که "مَن عرف نفسه فقد عرف ربه"  نمی­توان بدون خودشناسی به خداشناسی رسید.

نماینده مردم گلپایگان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه وجه تمایز انسان و حیوان فطرت الهی است، خاطرنشان ساخت: فطرت در قرآن کریم در آیات گوناگونی آمده و در تعریف لغتی آن گفته شده که انسان به صورت ویژه و خاص آفریده شده است.

سخنران این مراسم با اشاره به این­که انسان باید با فطرت به تکامل برسد، ابراز داشت: این فطرت اگر در طول زندگی دارای نوسانات انحرافی نشود، باعث می­شود که انسان به تکامل، اعتلاء، حق­جویی و حق­طلبی برسد؛ اما در بسیاری از مواقع مسائل حاشیه­ای این فطرت را کم­رنگ می­کند؛ لذا انسان عاقل هیچ زمانی خود را فراموش نمی­کند.

وی در پایان تصریح کرد: در قرآن کریم آمده که انسان­ها برای مردن به این دنیا نیامدند؛ بلکه انسان برای حیات جاودانه، تکامل و قرب به خدای متعال آفریده شده و این امکانات دنیایی وسیله­ای برای تکامل انسان­ها است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha