چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024

عضو خبرگان رهبری با اشاره به وظایف علما در زمان غیبت، گفت: علما در طول تاریخ همواره در مقابل ظلم ایستاده‌اند و هر جا که ضرورت داشته باشد باشد قیام می‌کنند.

به گزارش مرکز خبرحوزه، آیت‌الله مومن امروز در همایش بین‌المللی دکترین مهدویت در تهران طی سخنانی با بررسی ابعاد مختلف ولی‌امر در قرآن کریم و روایات معصومین‌(ع) گفت: پیامبر اکرم‌(ص) برای تعلیم احکام الهی نازل شدند اما وظیفه ایشان تنها بیان احکام نبود بلکه سرپرستی مردم و فراهم کردن زندگی سعادتمندانه را نیز عهده‌دار بودند.

وی افزود: برای ولایت امری حضرت رسول و ائمه اطهار‌(ع) آیات فراوانی همچون آیه «يَا أَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنْزِلَ إِلَيْكَ مِنْ رَبِّكَ وَإِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ وَاللَّهُ يَعْصِمُكَ مِنَ النَّاسِ إِنَّ اللَّهَ لَا يَهْدِي الْقَوْمَ الْكَافِرِينَ» (المائدة:67) داریم که در مورد ولایت حضرت علی‌(ع) بر پیامبر اسلام‌(ص) در روز غدیر خم نازل شده است.

عضو خبرگان رهبری با تبیین معنای مولی در حدیث « من کنت مولاه فهذا علی مولاه ... » گفت: بزرگان و علمای اسلام کلمه «ولّی» را غیر از معنی «ولی‌امر» چیز دیگری معنی نکرده‌اند و گفته‌اند این کلمه غیر از معنای رهبری و امام چیز دیگری نیست.

وی یادآور شد: ولایتی که برای حضرت علی‌(ع) است امری نیست که تنها پیامبر‌(ص) آنرا خواسته باشد و از سوی خود انجام دهد، بلکه این «ولی‌امری» از سوی خداوند نازل شده بود.

آیت‌الله مومن ادامه داد: خواست خدا و آنچه نازل شده تاکید بر ولایت امری برای حضرت علی‌(ع) بوده است نه اینکه ایشان پسر عمو و یا داماد پیامبر‌(ص) هستند «ولّی» شده باشند.

وی با بیان اینکه علاوه بر آیات، در خصوص ولایت امری ائمه‌(ع)، روایات زیادی نیز وجود دارد که متواتر و یقینی الصدور هستند و به مسئله غیبت اشاره دارند، گفت: مسئله غیبت از زمان  حضرت علی‌(ع) مطرح بوده و  به طوری که در نهج‌البلاغه، اشاراتی به این مسئله وجود دارد، همچنین در زمان امام صادق‌(ع) نیز سوالاتی در این زمینه مطرح بود.

وی با اشاره به دستوراتی که خداوند برای زمان غیبت در نظر گرفته‌اند، افزود: به ادله قوی، در زمان غیبت، فردی از فقها که مجتهد جامع‌الشرایط بوده و بتواند کشور را اداره کند، وظیفه‌ای که برای پیامبر و ائمه‌(ع) قرار داده شده برای او نیز می‌باشد.

آیت‌الله مومن اظهار داشت: این مسائل، امری من درآوردی نیست، بلکه از تاکیدات احادیث پیامبر و ائمه‌(ع) است.

وی با اشاره به غصب خلافت و امامت امیرالمومنین‌(ع) و همچنین پذیرش خلافت توسط آن حضرت بعد از ظلم‌های سه خلیفه گفت: این امام همام طی روایاتی فرمودند: که اگر خداوند از علما پیمان نمی‌گرفت که در مقابل ظالمان بایستند هرگز خلافت را نمی‌پذیرفتم.

عضو خبرگان رهبری ادامه داد: خداوند از علما پیمان گرفته در مقابل خلافکاری ظالمان بایستند، هر کس از علما که بتواند کاری از پیش ببرد بر آنها لازم است که قیام کنند و بر همان حجتی که حضرت علی‌(ع) قیام کرد بر پا خیزند و این یکی از دلایلی است که در زمان غیبت باید علما ولایت امری را قبول کنند.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha