چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024

رییس دانشگاه باقرالعلوم(ع) وجود علماء و مراجع و رهبری را یکی از نعمت های خداوند دانست و بر پیروی از فرامین و رهنمود های این بزرگواران تاکید کرد.

به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام والمسلمین محمد جواد ارسطا طی سخنانی در جمع اساتید  و پژوهشگران این دانشگاه، اظهار داشت: متاسفانه بسیاری از مردم شکر نعمت های خداوند را امری مستحب می دانند در صورتی که طبق آیات و روایات این مهم امری واجب است که به عنوان نمونه می توان به آیه 152 سوره بقره اشاره کرد. "فَاذْكُرُونِی أَذْكُرْكُمْ وَاشْكُرُواْ لِی وَلاَ تَكْفُرُونِ "مرا یاد كنید تا من نیز شما را یاد كنم، و از من سپاسگزارى كنید و ناسپاسى مرا نكنید".

وی افزود: در خصوص روایات هم می توان به حدیثی از حضرت علی(ع) در غررالحکم شماره 3329 اشاره کرد که می فرماید:" اول ما یحب علیکم لله سبحانه شکر ایادیه و ابتغاء مراضیه" نخستین چیزی که بر شما در قبال خدای سبحان واجب است سپاسگزاری از نعمت های او و فراهم آوردن موجبات خشنودی اوست.

رییس دانشگاه باقرالعلوم(ع)  با اشاره به این که امروز ما نعمت های زیادی در اختیار داریم، تصریح کرد: از نعمت های بزرگی که نصیب ما شده وجود رهبری، علماء و مراجع است و شکر این نعمت ها با پیروی از دستورات و رهنمودهای آنها میسر می گردد.

وی با تاکید بر این که قدر شناسی و پیروی نکردن از دستورات مراجع و علما کفران نعمت است، گفت : متاسفانه آن طور که باید از علم علماء بهره گیری نمی شود؛ به طوری که گاهی ملاحظه می شود بیشترین مراجعه مردم به یک عالم دینی برای استخاره گرفتن یا تعبیر خواب می باشد، نه برای سوال از معارف دین.

*در عمل پیرو رهبری باشیم!

 معاون آموزش دفتر تبلیغات اسلامی تصریح کرد: اطاعت و پیروی از  رهبری باید در عمل باشد و تنها به سخن اکتفا نشود و این گونه نباشد که فقط صحبت های ایشان را تابلو کرده و در نقاط مختلف نصب کنیم، امّا خلاف آن عمل نماییم .

این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: اگر مردم و مسئولین عامل به دستورات رهبری و مراجع نباشند، پیشرفتی حاصل نمی شود و حتی در چنین شرایطی  با وجود امام معصوم نیز امور اصلاح نخواهد شد؛ نمونه بارز آن دوران زندگی امیرالمومنین(ع) است که مردم دستورات ایشان را عمل نمی کردند و خود حضرت نیز با اشاره به این وضعیت فرمود: لا رای لمن لا یطاع، آن کسی که فرمانش را اجرا نکنند، رای  و تصمیمی ندارد.

*شکر گزاری در جامعه نهادینه شود!

حجه الاسلام والمسلمین ارسطا در ادامه با تاکید بر اهمیت و جایگاه شکر نعمت های  الهی ،حقیقت شکر را با توجه به حدیثی از امام علی (ع)مدنظر قرار داده و گفت: طبق این حدیث شریف شکر هر نعمتی پرهیز از محرمات خداوند است و لذا شکر گزاری  باید در جامعه  نهادینه شده و به صورت فرهنگ عمومی درآید تا محرمات در جامعه ریشه کن شود. "شُکرُ کُلِّ نِعمَةٍ الوَرَعُ عن مَحارِمِ اللَّهِ"شکر هر نعمتى پرهیز کردن از حرامهاى خداوند است .

 *آثار و فواید شکر گزاری

بر اساس گزارش روابط عمومی دانشگاه باقرالعلوم (ع)، وی در بخش پایانی سخنان خود به آثار و نتایج شکرگزاری  اشاره  کرده و گفت: اولین اثر شکر گزاری طبق آیه 7 سوره ابراهیم،افزایش نعمت است "وَإِذْ تَأَذَّنَ رَبُّكُمْ لَئِن شَكَرْتُمْ لأَزِيدَنَّكُمْ وَلَئِن كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِي لَشَدِيدٌ"«و به یادآور آن زمان را که خداوند اعلان کرد که اگر شکر کنید نعمتم را بر شما زیاد کنم و اگر کفران کنید عذاب من شدید است».

رییس دانشگاه باقرالعلوم(ع) ادامه داد: اثر دیگر شکر گزاری  توجه انسان به داشته های خود است، این امر باعث می شود که انسان از نعمت های خدادادهای که در اختیار دارد غافل نگردد و در صدد استفاده بهتر از آنها بر آید.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha