به گزارش گروه اعزامی مرکز خبرحوزه، پرفسور حمید مولانا، امروز در هفتمین همایش بینالمللی دکترین مهدویت در تهران، با اشاره به ویژگیهای رسانه زمینهساز ظهور، اظهار داشت: هیچ رسانهای در دنیای امروز نمیتواند در خلا کار کند؛ چرا که اهداف و افکار خاصی در راه اندازی آنها وجود دارد و اگر آن افکار را تغیر ندهیم، نمیتوانیم موفق باشیم.
وی افزود: یکی از موارد ضروری در معقوله مهدویت اصلاح جامعه و ساماندهی آن در همه عرصههای سیاسی، اجتماعی فرهنگی و... است.
وی با تاکید پایهگذاری رسانه اسلامی در جامعه زمینهساز ظهور، تصریح کرد: متاسفانه رسانههای امروز اعم از منطقهای، ملی و بینالمللی در دام تبلیغات گرفتار شدهاند؛ به طوری که علی رغم این که هیچ کدام از آنها از حوادث دنیا مانند جنگهای جهانی اول و دوم و... سود نبردهاند، اما هنوز به این وقایع دامن زده و آن را تقویت میکنند.
پرفسور مولانا ادامه داد: بسیاری از ما به بحث پیشرفت به سوی انسان متعالی توجه نداریم؛ این یک حقیقت است و انتظار ما از جامعه نوع د یگری است که باید این دیدگاه تغییر یابد.
وی با بیان برخی از تواناییها و امکانات رسانهها، اظهار داشت: امروز رسانهها برای جامعه دستور روز تعیین کرده و به ما میگویند باید راجع به چه موضوعاتی فکر کنیم که این قدرت بزرگی است.
مولانا گفت: ما اگر رسانه زمینهساز ظهور میخواهیم باید به این مسئله توجه کنیم که میتوانیم دستور کار را عوض نماییم.
وی، انتقال فرهنگ از نسلی به نسل دیگر را از وظایف رسانه ها برشمرده و ادامه داد: آنچه امروز رسانه ها نیاز دارند اندیشه و نظریه پردازی است که میتواند برنامه و مسیر آنها را مشخص کند.
* ارزشهای غربی را تغییر دهیم
این استاد دانشگاه با بیان این که در رسانههای غربی برای مخاطبین هیچ آزادی در نظر گرفته نمیشود، خاطرنشان کرد: اگر ما یک رسانه زمینهساز میخواهیم باید ارزشهای غربی را تغییر دهیم.
وی ادامه داد: برای داشتن یک رسانه زمینهساز باید اصل توحید، مفهوم و معنای تقوا، امر به معروف و نهی از منکر، امت اسلامی، امانت، عدالت و ولایت را تئوریزه کنیم.
مولانا تاکید کرد: نباید به رسانهها بدون زیر ساختهای سنتی نگاه کنیم؛ در رسانههای اسلامی باید تعارضات به صفر برسد که متاسفانه در دنیای امروز به این امر توجه نشده است.
وی اضافه کرد: آنچه امروز در رسانهها به مخاطبین انتقال مییابد، تعارضات است؛ چرا که در دنیای کنونی رسانهای نمیشناسیم که خارج از محیط فرهنگی عمل کند.
* رسانه مسجد محور یعنی ...
این استاد دانشگاه بر لزوم تئوریزه کردن اختلاط نظریات و عملکردهای رسانه، اشاره کرده و گفت: مشروعیت و مقبولیت رسانهها باید همراه آن باشد؛ زیرا اگر رسانهای مشروعیت و مقبولیت نداشته باشد، موفق نخواهد شد.
وی در ادامه خاطرنشان ساخت: رسانههای باید در چارچوب ارزشها، مسجد محور باشند؛ البته مسجد از نظر فیزیکی منظور نیست، بلکه مسجد به معنی محیط اسلامی بودن است؛ یعنی اخلاق، حقوق، تولید، تکثیر و .... در رسانه باید مسجدمحور باشد.
مولانا با اشاره به زیرساختهای رسانههای اسلامی، اظهار داشت: باید زیرساخت سرمایهداری رسانهای را اسلامی کنیم در غیر این صورت موفق نخواهیم شد.