یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

اختصاصی حوزه نیوز: دبیر شورای علمی پژوهشکده دانشنامه‌نگاری پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی از انتشار دانشنامه 24 جلدی قرآن‌شناسی تا سال 92 خبر داد.

دکتر مسعود عبدالحسین‌پورفرد در گفتگو با خبر نگار مرکز خبر حوزه، با اشاره به بخشی از فعالیت‌های گروه سیاست پژوهشکده، دانش‌نامه‌نگاری پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه، اظهار داشت: یکی از فعالیت‌های این گروه، تدوین دانش‌نامه قرآنی در مقابل دانشنامه لایدن در هلند می‌باشد، که متاسفانه با نگاه غیر منصفانه، بعضی از مباحث شیعه و سنی را مورد مطالعه قرار داده است.

وی افزود: دانشنامه‌ای که توسط پژوهشگران این پژوهشگاه در حال تدوین است با نگاه کاملا منطقی، علمی و منطبق با تفاسیر سیاسی اجتماعی همچون المیزان، ابن شهر آشوب، المنار و من وحی القرآن می‌باشد.

پورفرد تصریح کرد: برای تدوین دانشنامه قرآنی، به خاطر تخصصی بودن مباحث آن با برخی دانشمندان کشورهای جهان اسلام از جمله مالزی و لبنان تعامل خوبی صورت گرفته است.

مدیر گروه سیاست دانشنامه قرآن‌شناسی با بیان این‌که 30 آیه سیاسی تا کنون مورد مطالعه قرارگرفته، گفت: بیش از 30 آیه سیاسی توسط متخصصین دانشنامه قرآن مورد مطالعه و تطبیق با دانشنامه لایدن قرار گرفته است؛ به طوری‌ که هرکدام از این آیات را به طور جداگانه بررسی و گزارش جامعی ارائه داده‌اند.

وی خاطر نشان ساخت: 12 گروه فعال در 80 مدخل سیاسی و اجتماعی قرآن کریم در حال تحقیق و بررسی هستند که مجموع یافته‌های این گروهها در 24 جلد برای اولین بار در جهان اسلام تا سال 92 و «حول القرآن» در 3 جلد در سال جاری به چاپ خواهد رسید.

*انتشار دانش‌نامه فرهنگ فاطمی در سال‌جاری

دبیر علمی شورای عالی دانشنامه‌نگاری در ادامه دانش نامه فرهنگ فاطمی؛ را مدنظر قرار داد و یادآور شد: کار تدوین دانشنامه فرهنگ فاطمی به توصیه آیت الله جوادی آملی در سال 1389 توسط کارشناسان ومحققین پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی آغاز شد و تا اواخر مهرماه سال جاری در 5 جلد به چاپ خواهد رسید.

مدیر گروه سیاست دانشنامه قرآن شناسی افزود: دانشنامه فرهنگ فاطمی در گروه‌های مختلفی مانند سیاست و زن، اخلاق فاطمی، رفتار‌های فاطمی، معاد در نگاه فاطمه، حقوق فردی و اجتماعی در فرهنگ فاطمی (س) مورد تحقیق و بررسی قرار می‌گیرد.

پور فرد همچنین از تدوین دانشنامه‌های ائمه اطهار(ع) خبر داد و گفت: بزودی طرح نهایی تدوین دانش نامه‌های ائمه اطهار(علیهم السلام) در دستور کار محققین و پژوهشگران این پژوهشگاه قرار خواهد گرفت که انشاء الله ثمرات آن در آینده‌ای نه چندان دور دربین جوامع علمی کشور محسوس خواهد شد.

وی یاد آور شد: از موفقیت‌های محققین دانشنامه‌نگاری این پژوهشگاه، آموزش دانش آموختگان سطح 3 حوزه برای نگارش مقالات دانشنامه ای ؛ همکاری با موسسه کلام، آیت الله العظمی سبحانی وموسسه نشرآثار امام خمینی (ره) می‌باشد.

دبیر شورای عالی دانشنامه‌نگاری در ادامه خاطرنشان ساخت: یکی از اقدامات مهم پژوهشگاه در نظام‌های اداری به لحاظ مبنایی بودن فعالیت‌هایش، ارائه الگوی اسلامی انقلابی به مسئولین جمهوری اسلامی ایران است.

*مهجوریت علمای دین برطرف گردد

این محقق و پژوهشگر در پایان با اشاره به مهجور بودن علمای برجسته حوزوی، افزود: متاسفانه دیدگاههای شهید مطهری، شهید صدر، شهید بهشتی و مقام معظم رهبری در حوزه مهجور مانده است که باید با این محجوریت برطرف گردد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha