یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ابراز داشت: رمز توفیق تبلیغی انبیا این است که از جنس مردم بوده و بین آن ها زندگی می کردند و مردم به واسطه آن ها، رنگ و بوی خوبی ها را پیدا می کردند.

به گزارش سرویس استان های مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام و المسلمین جمشیدی طی سخنانی در جمع مردم گلپایگان با اشاره به مطلب فوق اظهار داشت: به همین خاطر است که در روز قیامت

چه بسا کسی همنشین اولیای الهی و مراجع تقلید باشد در حالی که در دنیا از شأن اجتماعی بالایی برخوردار نبوده، اما حقیقتا موحد بوده به این معنی که هر آن چه که خداوند از او خواسته را انجام داده است.

قائم مقام حوزه های علمیه گفت: مدرسه الهی و توحیدی مدرسه عجیبی است، به این معنی که در آن جز آن چه چهارده معصوم(ع)  دارند، هیچ محدودیتی برای هیچ کسی وجود ندارد و همه می توانند در مدرسه الهی شاگرد اول شوند.

وی افزود: علمای بزرگ اخلاق همواره بر دو نکته اساسی تاکید دارند؛ نخست آن که انسان باید اتکال به خداوند متعال داشته باشد و دوم ظرفیت خود را به خوبی بشناسد.

مدیر حوزه علمیه خواهران اضافه کرد: انسان هایی که ظرفیت خود را شناخته اما اتکال به خداوند نداشته باشند، کسانی هستند که هم خود را و هم عالمی را به هم ریخته اندو از آن سو، انسانی که خدا را شناخت و بعد از آن خود را شناخت ، چنین انسانی به بهترین وجه توانسته از ظرفیت خود استفاده نماید.

وی همچنین با تاکید بر این که اساسا شیوه تربیتی قرآن با دیگر شیوه ها متفاوت است، ابراز داشت: باید توجه داشت که قرآن کتابی نیست که یک فیلسوف آن را نوشته باشد، البته قرآن دارای فلسفه و حکمت است، اما این حکمت و فلسفه قرآن دارای یک روح است به این معنی که از ابتدا تا انتهای قرآن ، توحید موج می زند و این کتاب آسمانی با توحید و انسان شناسی و نیز شناساندن ظرفیت های انسان و همچنین تبیین آثار بکارگیری این ظرفیت ها در امت های پیشین و امت خاتم در واقع مردم را تربیت می کند.

حجت الاسلام و المسلمین جمشیدی خاطر نشان کرد: در سوره مبارکه بقره در یکی از آیات آن، درباره جایگاه رفیع انسان آمده است: که خدا به ملائکه می فرماید من می خواهم یک جانشینی برای خود قرار دهم و خدا چون می خواست او را جانشین خود نماید،همه اسما و اختیارات را به انسان داد.

وی افزود: خداوند در جایی دیگر می فرماید: من جن و انس را خلق نکردم، مگر برای پرستش که حضرات معصومین (ع) در اینجا پرستش را به معرفت الله تعبیر کرده اند.

*ویژگی های بندگان صالح خدا

قائم مقام حوزه های علمیه همچنین ادامه داد: در یک حدیث شریف قدسی، خداوند متعال می فرماید: ای پسر آدم همه این عالم را برای تو خلق کردم، اما تو را برای خودم خلق کردم؛ در آیات قرآن نیز اگر مراجعه و دقت کنیم به خوبی ظرفیت های عظیم انسان را درک می کنیم.

وی یادآور شد: بر اساس آیات و روایات ، بندگان واقعی خدا کسانی هستند که اگر تمکن پیدا کنند او را پرستیده ، نماز را اقامه داشته، زکات پرداخت نموده و امر به معروف و نهی از منکر را احیا می کنند و در یک کلمه به اقامه توحید می پردازند.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت و عظمت جایگاه نماز به عنوان ستون دین تصریح کرد: عزیزان من! این اقامه نماز را نباید دست کم گرفت. ما در مورد همه معصومین به ویژه حضرت سید الشهدا(ع) شهادت می دهیم که این بزرگواران اقامه نماز فرموده اند و این ها همه حاکی از جایگاه رفیع نماز است.

وی بیان داشت: در واقع انسان به اذن خدا می تواند به جایی برسد که مقام «کن فیکون» است و شرطش این است که انسان خود و خدایش را شناخته و از ظرفیت الهی اش نهایت استفاده را بکند.

*رمز توفیق انبیای الهی چه بوده است؟

مدیر حوزه علمیه خواهران گفت: انبیای الهی بالاترین خصلتشان این بوده که از جنس مردم بودند به این معنی که مثل همه ما در زندگی شان غصه دار و گرفتار و فقیر می شدند و درد و رنج داشتند.

وی اضافه کرد: پیامبر اکرم (ص) فرمود؛ هیچ پیغمبری همچون من مورد اذیت و آزار قرار نگرفت و این مساله نشان می دهد که پیامبر هم از جنس مردم بوده است.

وی گفت: هیچ غم و درد وگرفتاری نبوده که پیامبران و اوصیای الهی نداشته باشند، اما با این حال هیچ گاه دست از توحید برنداشته اند؛ در حقیقت مردم این مشکلات و مصایب پیامبران را می دیدند و می فهمیدید که با وجود این همه ، موحد هستند.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ابراز داشت: رمز توفیق تبلیغی انبیا این است که از جنس مردم بوده و بین آن ها زندگی می کردند و مردم به واسطه آن ها، رنگ و بوی خوبی ها را پیدا می کردند.

وی اضافه کرد: به عبارت گویاتر، آن چه خدا از انسان خواسته چنین انسانی است؛ یعنی انسانی که درد و رنج و غصه و مشکلات دارد، اما هیچ کدام از این ها، او را از مسیر توحیدی خارج نمی کند که والاترین جایگاه را در این بین ، شخص نبی اکرم (ص)دارد که همه ملائکه به جایگاه ایشان رشک می برند.

وی با اشاره به این که اهل بیت (ع) فرموده اند که ملائکه خدمتگزاران ما و شیعیان ما هستند، اظهار داشت: این که در احادیث زیادی سفارش بر خودشناسی و خداشناسی و شناختن اولیا و ائمه اطهار (ع) شده برای این است که انسان در نهایت موحد شود.

حجت الاسلام و المسلمین جمشیدی یادآور شد: همه ما خدا شناس و خدا پرست به دنیا آمده و کمال جو و کمال خواه هستیم، اما همه آن هایی که خدا و آیات الهی را انکار کردند به تدریج به دامان کارهای ناپسند افتاده و دچار غفلت شدند و کم کم مسیرشان عوض شد.

وی گفت: محبت و لطف خداوند به ما قابل احصا نیست و همین که اجازه داده که ما در نماز این گونه با او صحبت کنیم، یکی از بالاترین محبت های الهی است؛ واقعا این ذکر رکوع چقدر شیرین و دوست داشتنی است که ما خود را به خدا منتسب می کنیم و باید شکر گزار باشیم که چنین اجازه ای به ما داده شده است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha