جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024
کد خبر: 253169
۲۹ تیر ۱۳۹۰ - ۱۷:۵۳

معاون مدرسه علمیه مدرسه امام عصر(عج) قم از تربیت طلاب استادیار و برگزاری کارگاه‌های آموزشی در این مدرسه خبر داد.

حجت‌الاسلام محمد جواد بحرینی در گفت‌وگو با مرکز خبر حوزه، با اعلام این خبر اظهار داشت: در سیستم آموزشی مدرسه علمیه امام عصر(عج)‌ برخی طلاب که از نظر علمی توانایی بالایی دارند،‌ به عنوان استاد‌یار انتخاب می‌شوند تا در درس و بحث به دیگرطلاب کمک کنند.

وی با اشاره به تأثیرگذاری فعالیت‌های استادیاران در تقویت سطح علمی مدرسه، افزود:‌ برای تأثرگذاری بیشتر استادیاران به دنبال برگزاری کارگاه‌های استادیاری با حضور اساتید مطرح هستیم.

معاون مدرسه علمیه مدرسه امام عصر(عج)خاطرنشان کرد: با فعال نمودن استادیاران علاوه بر این که خود آنان از نظر علمی تقویت می‌شوند، در آینده نیز می‌توانند اساتیدی توانا در حوزه باشند.

وی، برگزاری امتحانات هفتگی برای پایه‌های مختلف را از دیگر برنامه‌های آموزشی مدرسه برای تقویت بنیه علمی طلاب برشمرده و ادامه داد: برای این که طلاب پایه 5 و 6 از نظر ادبیات عرب تقویت شوند، علاوه بر امتحانات هفتگی، باید در امتحانات شفاهی نیز شرکت کنند.

حجت‌الاسلام بحرینی خاطرنشان کرد: برخی از طلاب در ادبیات عرب از نظر تئوری توانا هستند، ولی درعرصه کاربردی توانایی لازم را ندارند، بنابراین با برگزاری امتحانات شفاهی علاوه بر این که طلاب به صورت کاربردی به مطالعه ادبیات می‌پردازند، آمادگی بیشتری نیز برای امتحانات حوزه دارند.

*برگزاری کارگاه‌های آموزشی

وی، برگزاری کارگاه نحو و منطق را از دیگر برنامه‌های آموزشی مدرسه امام عصر‌(عج) عنوان کرده و گفت: برای طلاب پایه دوم و سوم، کارگاه‌های نحو ومنطق برگزار می‌شود؛ همچنین از طلاب این دو پایه در آغاز سال تحصیلی آزمون شفاهی روخوانی و متن‌خوانی به عمل می‌آید و بر اثر توانایی دسته‌بندی می‌شوند.

معاون مدرسه علمیه مدرسه امام عصر(عج) خاطرنشان ساخت: طلاب باشرکت در این کارگاه‌ها بنیه علمی خود را دراین عرصه تقویت می‌کنند و افرادی که در این آزمون امتیاز بالایی کسب نمایند، می‌توانند به عنوان استاد‌یار به طلاب کمک کنند.

وی با اشاره به این که برگزاری این کارگاه‌ها، در دو رشته آغاز شده است، گفت: امیدوارم در آینده بتوانیم برای این‌گونه کارگاه‌ها را برای تمامی دروس برگزار کنیم.

حجت‌الاسلام بحرینی در ادامه با اشاره به ضرورت توجه طلاب به امر پژوهش ابراز داشت: در مدرسه علمیه امام عصر‌(عج) پیش از آن که طلاب را به انجام فعالیت‌های پژوهشی تشویق و یا در این عرصه برای آنها برنامه‌ریزی کنیم، آنان را با ضرورت و چگونگی انجام پژوهش آشنا می‌نماییم.

*آشناسازی طلاب با پژوهش

وی با بیان این‌که کارگاه آموزشی پژوهش، توسط یکی از اساتید و پژوهشگران برجسته حوزه برگزار می‌شود، افزود: زمانی که طلاب با روش پژوهش آشنا شوند، می‌توانند با آگاهی بیشتری در این عرصه فعالیت کرده و کارهای علمی انجام دهند.

معاون مدرسه علمیه امام عصر(عج)ادامه داد: طلاب پس از گذراندن این کارگاه‌ها، در پایان هر سال موظف به ارائه پژوهش می‌باشند که موضوع و سطح آن بر اساس پایه‌های تحصیلی متفاوت است.

وی درباره امکانات پژوهشی مدرسه گفت: مدرسه علمیه امام عصر(عج) امکانات رایانه‌ای ندارد، ولی از نظر کتابخانه‌ای، کتاب‌های مورد نیاز طلاب را به آنها ارائه می‌کند.

حجت‌الاسلام بحرینی در ادامه سخنان خود با مهم دانستن توجه به مباحث مسائل اخلاقی و تربیتی، مسائل تربیتی را یکی از اصول فعالیت حوزه دانسته و تصریح کرد: رویکرد اصلی فعالیت‌های حوزه، تربیت طلاب مهذب است، از این رو در کنار کارهای علمی و پژوهشی از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

*برنامه‌های فرهنگی و تربیتی

وی در تبیین برنامه‌های فرهنگی و تربیتی مدرسه علمیه امام عصر‌(عج) خاطرنشان کرد: برگزاری جلسات هفتگی اخلاق، ارائه نکات اخلاقی مورد نیاز در ابتدای تدریس اساتید، برگزاری اردو‌های یک روزه و چند روزه، پیاده‌‌روی جمکران و... از مهم‌ترین برنامه‌های فرهنگی و تربیتی مدرسه به شمار می‌رود.

معاون مدرسه علمیه مدرسه امام عصر(عج) ادامه داد: برگزاری برنامه‌های فرهنگی و تربیتی علاوه بر تأثیرات اخلاقی در طلاب، آنها را برای انجام برنامه‌های فرهنگی در عرصه تبلیغ آشنا می‌سازد.

وی با اشاره به انتشار نشریه در مدرسه خاطرنشان کرد: در این مدرسه نشریه‌ای در موضوعات اخلاقی، علمی، پژوهشی و... به صورت داخلی منتشر و در اختیار طلاب قرار می‌گیرد.

*حضور مشاوران حوزوی در جمع طلاب

حجت‌الاسلام بحرینی در ادامه به حضور مشاوران حوزوی در مدرسه علمیه امام عصر(عج) اشاره کرده و بیان داشت: مشاورانی از سوی معاونت تهذیب حوزه‌ بر اساس برنامه‌ زمان‌بندی شده در مدرسه حضور می‌‌یابند و بیش از آن که در اتاق مشاوره حضور داشته باشند، به حجره‌های طلاب رفته و در فضای صمیمی به سخنان آنها گوش می‌دهند و راهنمایی‌‌های لازم را ارائه می‌دهند.

وی افزود: ‌این اساتید مشاور با مسئولان مدرسه نیز در ارتباط هستند و مشکلات طلاب را به گوش آنها می‌رسانند؛ همچنین اگر طلبه‌ای دارای مشکل خاصی در عرصه آموزشی و... بود، در اتاق فکری با حضور مسئولان، مشکل وی بررسی و درباره آن تصمیم‌گیری می‌شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha