جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024

نظام اسلامی در تمام عرصه ها از جمله تربیت در خانواده، فرهنگ عمومی،‌نظام بانکی، روابط اجتماعی وبین الملل از حوزه های علمیه راهکار اصلاح وضعیت موجود را می طلبد.

به گزارش مرکز خبر حوزه، آیت‌الله حسینی بوشهری در جمع مدیران حوزهای 11 استان کشور به میزبانی استان آذربایجان غربی بر ارتقای سطح اخلاقی طلاب در حوزه های علمیه تاکید و اظهار داشت: رشد فضائل اخلاقی طلاب از فریضه ها و رسالت های حوزه های علمیه می باشد و توجه به اخلاق رفتار و معنویت طلاب باید در رأس برنامه های مدیران حوزه ها قرار گیرد.

دبیر دوم شورای عالی حوزه تأکید کرد: طلبه ای که از لحاظ علمی رشد کرده و لی از لحاظ معنوی رشد قابل توجهی نداشته است در معرض خطر بوده و امکان لغزش آن بیشتر است

عضو خبرگان رهبری در ادامه وضعیت تبلیغ در کشور را مطلوب و قانع کننده نداست و بیان داشت: با عنایت به بیداری اسلامی در منطقه، رسانه های غربی با بهره گیری از تمامی امکانات خود شبانه روز تلاش می کنند باورها، اعتقادات و ارزشهای اسلامی را مورد هجمه قرار دهند که تبلیغات ما در برابر سیل هجمه های دشمن ناچیز است.

وی با تأکید بر بحث تحول در حوزه های علمیه خاطرنشان کرد: لازم است در زمینه زیرساخت های حوزه، نحوه پذیرش طلاب و مهمتر از همه بخش پژوهش حوزه ها تغییرو تحول ایجاد شود، چرا که نظام اسلامی در تمام عرصه ها از جمله تربیت در خانواده، فرهنگ عمومی،‌نظام بانکی، روابط اجتماعی وبین الملل از حوزه های علمیه راهکار اصلاح وضعیت موجود را می طلبد.

وی به سفر خود به شهر گلپایگان اشاره کرد و گفت: امام جمعه خوش ذوق  این شهر  برای تقویت بنیان های اخلاقی این شهر کلاس های عقیدتی را در پارک عمومی برگزار کرد، چرا که در آنجا عموم مردم حضور دارند واز این طریق صدای دین و صدای رسالت های اسلام به گوش تمام شهر به خصوص آنهایی که از مراکز دینی گریزان هستند می‌شنوند.

وی در بیان تأثیر بسزای حوزه های علمیه در افزایش معنویت و اخلاقیات در جامعه به کلام معمار کبیر انقلاب اسلامی اشاره کردو گفت: حضرت امام خمینی  (ره) می فرمایند: من هر کجا مردم منطقه ای را متدین دیدم بعد از بررسی مشاهده کردم در آن منطقه حوزه ای ولو با چند نفر طلبه فعال بوده که نشان دهنده نقش بسزای حوزه های علمیه در افزایش معنویت و فرهنگ عمومی منطقه می باشد.

وی خطاب به مدیران حوزه گفت: مدیر حوزه باید نقش پدرانه برای طلاب ایفا کند، زیرا مدیریت درحوزه‌ها و مدارس علمیه منحصراً حضور و غیاب و ارزیابی وضعیت تحصیلی طلاب نیست.

آیت‌الله حسینی بوشهری، اشراف و آگاهی در کار مدیریت را ضروری دانست و یادآور شد: آموزش مدیران و تشکیل کارگاه‌های تخصصی برای معاونت‌های مدارس علمیه لازم و ضروری است و انجام این قبیل همایش ها تأثیر بسزایی در افزایش کارایی مدیران خواهد داشت.

عضو شورای عالی حوزه تأکید کرد: مدیران مدارس باید بیش از طلاب پایبند به اخلاقیات باشند وتوصیه کرد قبل از اذان صبح با حضور در مدارس علمیه طلاب را به اقامه نماز شب و جماعت صبح عادت دهند.

وی مدیران مدارس علمیه را به انضباط کاری توصیه کرد و گفت: اگر ما از طلاب انتظار نظم وانضباط داریم خودمان نیز باید در کارهای شخصی و برگزاری جلسات و امور مربوط به طلاب منظم باشیم.

آیت‌الله حسینی بوشهری خاطرنشان کرد: برخوردهای خشک و بدون عاطقه مضر تربیت است. برخی از مدیران طلاب را از خواندن روزنامه، تماشای تلویزیون و تفریح محروم می کنند که این از آفت های تربیتی طلاب است.البته این که طلاب نیز تمام وقت خود را به تماشای تلویزیون و امور غیر تحصیلی اختصاص دهند قابل قبول نیست.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha