یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

تا به امروز نشانه­های روشنی از تحقق دستور رهبر معظم انقلاب مبنی بر جهاد اقتصادی به چشم نمی­خورد...

تا به امروز نشانه­های روشنی از تحقق دستور رهبر معظم انقلاب مبنی بر جهاد اقتصادی به چشم نمی­خورد؛ گرچه اشخاص و گروه­هایی هستند که امسال با این نوع نگاه در عرصه تحقیقات اقتصادی وارد شده­اند.

حجت­الاسلام والمسلمین احمدعلی یوسفی، در گفتگو با مرکز خبر حوزه، به تشریح مسئله تحقق جهاد اقتصادی در سال جاری پرداخت و اظهار داشت: تبیین ابعاد و چارچوب مفهومی جهاد اقتصادی کار آسانی نیست؛ گرچه رهبر معظم انقلاب سخنان اولیه­شان بعد از تحویل سال، در چندین جلسه به تبیین ابعاد مفهومی جهاد اقتصادی پرداختند.  

مدیر گروه اقتصاد پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی به تعریف واژه جهاد پرداخت و ادامه داد: هنگامی که واژه جهاد به کار گرفته می­شود، به این معناست که ما مواجه با تهاجم اقتصادی و دشمن اقتصادی هستیم و حرکت ما در این زمینه باید حرکت جهادی باشد و از سوی دیگر ویژگی مهمی که باید در این مسئله مورد توجه قرار بگیرد، این است که هر مبارزه­ای جهاد نیست؛ بلکه مبارزه­ای که به خود رنگ الهی بگیرد، جهاد خواهد بود و وجود این دو ویژگی، شرط تحقق جهاد اقتصادی خواهد بود.

وی گروه اقتصاد پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی قم ابراز داشت: کسانی می­توانند این جهاد اقتصادی را محقق کنند که صلاحیت­های بسیاری در زمینه اقتصاد داشته باشند و این عزیزان باید پا به میدان بگذارند؛ اما تا به امروز نشانه­های روشنی از تحقق دستور رهبر معظم انقلاب مبنی بر جهاد اقتصادی به چشم نمی­خورد؛ گرچه بنده اشخاص و گروه­هایی را می­شناسم که با این نوع نگاه در عرصه تحقیقات اقتصادی در سال جهاد اقتصادی وارد شده­اند و مشغول به فعالیت هستند.

این اقتصاددان حوزوی در ادامه به مسئله تحول اقتصادی پرداخت و خاطرنشان ساخت: در مسئله هدفمندی یارانه­ها دو طبقه وجود دارند؛ هدف و غیرهدف و این طرح در مورد طبقات هدف که افراد فقیر جامعه هستند، به درستی انجام شده است و البته طبیعی است اشخاصی که از امکانات ملی بیشتر استفاده می­کنند، درآمدشان از ناحیه هدفمندی یارانه­ها کمتر به چشم می­آید و هزینه بیشتری را متحمل می­شوند.

حجت­الاسلام والمسلمین یوسفی با اشاره به وضعیت افراد ضعیف جامعه در طرح هدفمندی یارانه­ها تصریح کرد: قطعا طبقه هدف در این طرح، از هدفمندی یارانه­ها استفاده خوبی می­برند و توزیع درآمد برای آنها مناسب بوده است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha