به گزارش سرویس بین الملل مرکز خبر حوزه،آقاي رئيسزاده در ابتداي مصاحبه در مورد اهميت و جايگاه رفيع ماه رمضان در بينش اسلامي گفت:اين ماه كه ماه خدا ناميده شده نشانگر رابطه ويژهاي ميان خدا و اين ماه ميباشد.
وي با اشاره به خطبه رسول اكرم(ص) در آخرين جمعه ماه شعبان در خصوص ماه رمضان افزود: عُرفا ماههاي رجب و شعبان را ماههاي آماده شدن قلب انسان براي ورود به ماه مبارك رمضان و ده روز اول و دوم رمضان را مقدمه ورود به ليله القدر كه برتر از هزار ماه ميباشد، ميدانند. بدينترتيب در ديدگاه عُرفا، رجب مقدمه ورود به شعبان و شعبان مقدمه آماده شدن انسان براي رفتن به ضيافت الهي در رمضان و اين مقدمه درك كردن ليله القدر ميباشد.
* عادات و رسوم ايرانيان در ماه مبارك رمضان
رایزن فرهنگی ایران در بیروت به عادات و رسوم ايرانيان در ماه مبارك رمضان پرداخت و بعضي از آنها را بر شمرد و به استقبال از اين ما مبارك با شادماني و شكرگزاري براي نعمت درك اين ماه اشاره کرد.
وی دگرگوني رفتار و كردار مؤمنين و روي آوردن به خدايتعالي با انگيزه بيشتر را مورد توجه قرار داد و اظهار داشت: اهتمام به فعاليتهاي موسوم به پيشواز رفتن رمضان مانند خانهتكاني و نظافت مساجد و حسينيهها انجام می گیرد به طوری که در اينرابطه هفته آخر ماه شعبان به هفته مسجد نامگزاري شده و مردم به نظافت و تميزكردن و آمادهسازي مساجد و حسينيهها ميپردازند.
حجت الاسلام والمسلمین رئیس زاده به تلاش براي رؤيت هلال ماه در ایران اشاره و تصریح کرد:. در اين رابطه مقام معظم رهبري كميته ويژهاي را براي استهلال تشكيل دادهاند كه مجهّز به وسايل نجومي و فلكي ميباشد.
وی با اشاره به ثبت ساعات و اوقات شرعي و چاپ و توزيع آن و استقبال از رمضان با روزهداري روزهاي پاياني شعبان گفت: ايرانيان در اين ماه اهتمام بيشتري به تلاوت قرآن مجيد و ختم حد اقل يك بار آن نشان ميدهند. رایزن فرهنگی ایران در بیروت افزود:همچنين خواندن دعاهاي ويژه اين ماه رواج دارد. مساجد و حسينيهها پر رفت و آمد و با برنامه هستند و دورههاي آموزش و حفظ قرآن مجيد و سخنرانيهاي مذهبي و قرائت ادعيه رمضان در آنها برگزار ميشود.
وی ادامه داد: بدليل توصيههاي ديني، افطار دادن در ايران رايج است؛شيرينيهاي ويژه رمضان پخته ميشود. اهتمام به فقرا افزايش مييابد و براي آنها بستههاي غذايي تهيه ميگردد. و در اينرابطه در پانزده تا بيستويك ماه رمضان بعنوان هفته رسيدگي به ايتام و فقرا نامگزاري شده و كميته امداد و مراكز مسئول كمكهاي مردم را جهت توزيع بين مستمندان جمعآوري و به آنها تحويل ميدهند.
حجت الاسلام و المسلمین رئیس زاده گفت:مبادرت به رفع كدورتها و آشتيكردن و يا آشتيدادن در اين ماه بيشتر ميشود و كودكان غير بالغ نيز با نوع خاصي روزه كه تا نيمه روز دوام دارد با بزرگان همراهي ميكنند و مورد تشويق قرار ميگيرند. ساعات كار ادارات و مؤسسات كاهش مييابد حوزههاي علميه، علما و روحانيون را براي تبليغ و ترويج معارف ديني و مكتب اهلبيت(ع) اعزام ميكنند.
وی خاطر نشان کرد:تمام مناطق ايران در ايام شهادت امام علي(ع) از 18 تا 21 رمضان سياهپوش و عزادار ميشود و راديو و تلويزيون برنامههاي ويژه رمضان پخش ميكنند.
* جمعه آخر رمضان،روز حمایت از فلسطین
رايزن فرهنگي ايران با اشاره به ديدگاه امام خميني(ره) مبني بر عدم جدائي دين از سياست گفت: عبادت در ماه رمضان روح و طهارت دلها ميگردد و زمينه همدردي با مظلومين را فراهم ميسازد و در اينزمينه جمعه آخر ماه مبارك رمضان به عنوان روز قدس نامگذاري شده و در اين روز براي دفاع از قضية مهم و اساسي مسلمانان كه همانا فلسطين باشد راهپيمائي و برنامههاي گوناگوني اجرا ميگردد. و اين روند از اول پيروزي انقلاب اسلامي تاكنون ادامه داشته و دارد.