به گزارش مركز خبر حوزه، حجت الاسلام نقيب زاده، در نشست تخصصي مهجوريت زدايي از قرآن كريم كه از سوي موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني در سالن جلسات بخش حوزوي نمايشگاه قرآن كريم برگزار شد، اظهارداشت: در كشوري كه قرآن به عنوان مقدس ترين كتاب آسماني شناخته ميشود و مسلمانان آن را تقديس كرده و حرمتش را به جا مي آوردند، متاسفانه آنچنان كه بايد و شايد مورد اهتمام نيست .
وي افزود: قرآن كريم نه تنها در كشور ما، بلكه در ساير بلاد اسلامي آنچنان كه بايد حقش شناخته نشده و اداي وظيفه نسبت به آن صورت نگرفته است.
*ارتباط آكادميك با قرآن جذابیت ندارد
عضو هيئت علمي موسسه آموزشي پژوهشي امام خميني با اشاره به انواع ارتباط با قران كريم در ميان مسلمانان، اظهارداشت: يك نوع ارتباط با قران، ارتباط خشك علمي آكادميك است؛ اين نوع ارتباط بدون هيچ گونه جذابيتی و تنها به صورت علمي می باشد.
وي افزود: ارتباط علمي با قرآن آنچنان كه بايد و شايد مورد استقبال جوانان نيست؛ چون نقاطي براي جذب و جلب نظر جوانان ندارد؛ به طوری که امروز دار القران ها و فعاليت هاي علمي و پژوهشي كه در كشورهاي مختلف اسلامي صورت مي گيرد، گواه همين ارتباط است.
حجت الاسلام نقيب زاده گادامه داد: نبايد فلسفه نزول قرآن و وجود آن را منحصر در بحث علمي و نگاه خشك دانش مدارکرد؛ البته نگاه علمي به قرآن ضروري است.
وي اضافه کرد: اگر قرآن را محصور در آكادميك ها و كتابخانه ها کنیم و فهم آن را براي عموم بي معنا جلوه دهیم، ديگر مخاطبانش عموم مردم نخواهند بود؛ بنابراین قرآن نبايد در برخي از پژوهش هاي علمي محصور شود.
*رواج ارتباط تبرک آمیز با قرآن!
وي با اشاره به نوع دوم ارتباط با قرآن، بيان داشت: ارتباط مهجور آميز و تبرك آميز، نوع دوم ارتباط با قرآن كريم است كه متاسفانه در كشورما بسيار رواج دارد؛ امروز در جامعه ما قرآن احترام فراواني دارد، آن را مي بوسند و بالاي سر مي گذارند و در ميان پارچه هاي گران قيمت نگه مي دارند، ولي آيا قرآن به همين بحث ها محدود است؟
اين محقق حوزوي ادامه داد: نبايد قرآن را در حد شیئی متبرك تنزل داد، اگر اين نگاه مهجوريت آميز در جامعه ما رواج يابد همان غربتي را ايجاد مي كند كه امروز مي بينيم؛ يعني قرآن فقط يك شيئي متبرك است.
وي عنوان كرد: قرآن يكي از جنبه هاي مهم زندگي است و بايد كاركرد اصلي و جايگاه اصلي آن را مورد توجه قرار داد، قرآن يك سانتي متري و يا 120 كيلويي كه براي عمل كردن ساخته نمي شود؛ اين قرآن ها براي موزه ها و اعجاب مردم است و نوعي هنرنمايي است، در حالي كه قرآن كتاب عمل و و زندگي و حيات بخشاست.
*قرآن؛ کتاب زندگی و سعادت
حجت الاسلام نقيب زاده با اشاره به نوع سوم ارتباط با قرآن، اظهارداشت: ارتباط عملي با قرآن كريم نوع سوم ارتباط و بهترين نوع ارتباط است ، بايد قرآن را به عنوان كتاب زندگي بدانيم و در مسائل روزمره ازآن كمك بگيريم ؛ زیرا این کتاب الهی از روابط بين الملل تا خانوادگي پيام ريز و درشت دارد .
وي خاطرنشان كرد: قرآن مهمترين معجزه پيامبر(ص) است و بايد معجزه بودن آن را درك كرد تا بتوان بر نبوت پيامبر(ص) صحه گذاشت.
اين محقق حوزوي در پایان گفت: قرآن معجزه اي فرا زماني و فرا مكاني است و نه تنها به عصر نزول و دوران پيامبر(ص) اختصاص ندارد و يكي از تفاوت هاي معجزه رسول اکرم(ص) همين اعجاز هميشگي و دائمي است كه آن را با ساير پيامبران متفاوت ساخته است.