به گزارش مرکز خبر حوزه، معظمله عصر امروز پس از نماز ظهر و عصر در شبسستان امام خمینی(ره) آستان مقدسه حضرت معصومه(س) در ادامه جلسات تفسیر قرآن خود، درباره پیامبران اولوالعزم در قرآن کریم، در تبیین دیگر ویژگیهای حضرت نوح(ع)، شاکر بودن این پیامبر الهی را از امتیازات ایشان معرفی کردند و گفتند: قرآن کریم حضرت نوح(ع) را بسیار شکر کننده معرفی میکند.
ایشان ادامه دادند، در آیه «ذُرِّيَّةَ مَنْ حَمَلْنَا مَعَ نُوحٍ إِنَّهُ كَانَ عَبْدًا شَكُورًا»(الاسراء ٣) خداوند قوم بنی اسرائیل را که نعمتهای فراوانی به آنها داده بود و آنها شکر آن را به جای نمیآوردند، بیان میکند که شما خود را از فرزندان نوح(ع) میدانید، در صورتی که او بنده شاکر خدا بود، چرا به او اقتدا نمیکنید؟
حضرت آیتالله مکارم شیرازی در تبیین انواع شکرگزاری نعمتهای خداوند گفتند: انسان در برابر نعمتهای خداوند میتواند با گفتن کلماتی مانند «الحمدالله» و «شکراًلله» و یا با روش قلبی که در دل شاکر نعمتهای خدا باشد، از نعمتهای خدا تشکر نماید.
ایشان «شکر عملی» را مهمترین روش شکرگزاری معرفی و با بیان این که حضرت نوح(ع) به خاطر همین روش شکرگزاری لقب «شاکر» دارد، بیان داشتند: در این روش انسان نعمتهای خدا را در مسیر خوشنودی مصرف میکند و از اموال، قدرت و دیگر نعمتها در مسیر درست استفاده مینماید.
این مرجع تقلید ادامه دادند: شکر عملی حضرت نوح نبی(ع) به گونهای بود که 950سال از عمرش را صرف هدایت مردم کرد و در این راه به اندازهای تلاش کرد که خطاب آمد «بس است»؛ در غیر این صورت حضرت نوح همچنان به دعوت مردم مشغول بود.
ایشان آیه «...اعْمَلُوا آلَ دَاوُدَ شُكْرًا وَقَلِيلٌ مِنْ عِبَادِيَ الشَّكُورُ»(سبأ ١٣) را دلیل دیگری بر اهمیت شکر عملی بیان و اظهار داشتند: با توجه به این که خداوند به «آلداوود» نعمتهای فراوانی عطا کرده بود، خطاب به آنها میگوید که آلداوود شکر به جا آورید و این که در این آیه میگوید « اعْمَلُوا»، به معنی شکر عملی است.
حضرت آیتالله مکارم شیرازی خاطرنشان ساختند: این که دراین آیه بیان شده که «وَقَلِيلٌ مِنْ عِبَادِيَ الشَّكُورُ»، آنان که شکرگزاری میکنند، تعدادشان کم است، منظور این است که افرادی شکر زبانی به جای میآورند و چه بسا شکر قلبی نیز دارند، ولی شکر عملی به جای نمیآورند.
معظمله در ادامه با تأکید بر این که ما حتی نمیتوانیم شکر زبانی نعمتهای فراوان خدا را به جای آوریم، اظهار داشتند: همان لقمه نانی که انسان میخورد،برای به وجود آوردن آن عوامل زیادی باید دست به دست هم دهند تا انسان این لقمه نان را بخورد.
حضرت آیتالله مکارم شیرازی شکر نعمتهای خدا را نیز نیازمند شکر گفتن خدا دانستند و بیان داشتند: همین که انسان توفیق شکرگزاری نعمتهای خداوند را به دست میآورد،همین شکرگزاری نیاز به شکر دارد.
ایشان شکرگزاری نعمتهای خدا را به سود انسان معرفی کردند و گفتند: در آیه «...مَنْ شَكَرَ فَإِنَّمَا يَشْكُرُ لِنَفْسِهِ وَمَنْ كَفَرَ فَإِنَّ رَبِّي غَنِيٌّ كَرِيمٌ »(نمل٤٠) قرآن بیان شده است «کسانی که شکر خدا را به صورت زبانی، قلبی و عملی به جای میآورند...)، اشاره به این امر دارد، کسی که شکر خدا را به جای میآورد،برای خود کار کرده است و کفران نعمت نیز برای خودشان است.
حضرت آیتالله مکارم شیرازی افزودند: خداوند غنی بالذات است و اگر تمام مردم کفران و ناسپاسی کنند، چیزی از عظمت خداوند کاسته نمیشود و اگر همه آنها سپاسگزار نمعتهای او باشند، چیزی بر عظمت خداوند افزوده نمیشود.
ایشان در ادامه با اشاره به روایتی از امام صادق(ع) گفتند: خداوند به عدهای از مردم موهبت و نعمتی را میدهد، اگر شکرگزاری نکنند، خدا نعمت را به بلا تبدیل میکند و اگر به عدهای مصیبتی بدهد، اگر بر آن صبر کرده و شکر خدا را به جای آورند، خدا آن را تبدیل به نعمت میکند.
خاطرنشان میشود حضرت آیتالله مکارم شیرازی در پایان سخنان خود متن پیام هشدار دهنده خود درباره پخش سریال موهن عربی به نام «حسن، حسین و معاویه» را برای مردم قرائت کردند و بار دیگر خواستار موضعگیری جدی سران عرب علیه پخش این سریال شدند.