یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

به همت دفتر فرهنگي تربيتي مركز مديريت حوزه علميه خراسان، نشست تخصصي« بصيرت در قرآن كريم» با حضور كارشناس علوم قرآني در سالن جلسات بخش حوزوي نمايشگاه قرآن برگزار شد.

به گزارش مركز خبر حوزه، در اين نشست تخصصي حجت الاسلام رستمي با اشاره به ضرورت بصيرت در جامعه اظهارداشت: قرآن كريم عامل تعيين كننده در ميزان بصيرت افراد است و بهره مندي از آيات قرآن كريم و انس با آنها به انسان بصيرت مي دهد. ‌اين استاد حوزه با بيان اينكه بصيرت، عمل برخواسته از علم و خرد است، افزود: بصيرت برخاسته از خردي است كه در سايه قرآن كريم، هدايت شده باشد، بنابراين بصيرت جامعه در پرتوي عمل به قرآن كريم محقق مي شود.

 وي با اشاره به آيات سوره مباركه حج، مردم را چهار دسته برشمرد و گفت: برخي به دنبال جدل و مقابله با دين خدا هستند كه اين گروه قطعاً در گمراهي خواهند ماند. حجت الاسلام رستمي اضافه كرد: دسته دوم گرچه به دنبال جدل و مقابله با دين خدا نيستند ولي بر لبه پرتگاه عبادت حركت مي كنند، يعني زماني كه توسط خير و نعمت الهي آزمايش مي شوند، خدا را فراموش كرده و به خود مي بالند و زماني كه به فتنه و سختي دچار شوند، سريع از دين خدا رو گردان مي شوند.

استاد حوزه علميه خراسان ادامه داد: اين دو گروه هم در دنيا و هم در آخرت جزء خاسرين هستند، يعني نه دنياي خوب و راحت و نه آخرت سعادت مندي دارند.

وي افزود: دسته ديگر كساني هستند كه بدون هيچ علم و تهذيب نفسي به شبهه پراكني مي پردازند، اين دسته افراد آرامشي در زندگي خود احساس نمي كنند و به همه چيز در دنيا مشكوك شده و ترديد وارد مي كنند، اساساً شبهات از سوي كساني مطرح مي شود كه در جهل و ناداني به سر برده و از اخلاق و تقواي الهي بهره اي نبردند.

حجت الاسلام رستمي با اشاره به ويژگي هاي دسته چهار اظهارداشت: اين گروه نه تنها بهشتي اند، بلكه خداوند آنها را وارد بهشت مي كند.

 وي بيان داشت: در دين خدا به بصيرت رسيدن يعني انسان به جايگاهي برسد كه همه چيز را از خدا بخواهد و خداوند را در تامين اين نياز ها قادر بداند، البته درخواست از خداوند نبايد مشروط باشد، چون هرچه داريم از خداي متعال است.

اين محقق حوزوي با بيان اين كه مومنين در فتنه ها و سختي ها از خداوند ياري مي طلبند عنوان كرد: تفاوت عمده دسته چهارم با ساير دسته ها اين است كه اين گروه، مومناني هستند كه در فتنه و سختي از خداوند روگردان نشده و به او پناه مي برند، ولي دسته هاي ديگر از خدا و دينش دور شده و به شيطان و اصحابش مي پيوندند.

وي در پايان خاطرنشان كرد: انس با قرآن كريم و توجه به آيات، تفسير و معاني بلند آنها، مي تواند به انسان در رسيدن به بصيرت كمك نمايد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha