پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
کد خبر: 253950
۱۶ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۳:۴۸

تهمت زدن و مذمت کردن، هر انسانی را ناراحت می کند، لذا توهین به اشخاص حرام است، مخصوصاً اگر این بدگویی ها سبب شود فرد از یک موقعیت اجتماعی محروم شود.

به گزارش مرکز خبر حوزه، آیت‌الله مصباح یزدی، شب گذشته طی سخنانی در سلسله جلسات شرح و تفسیر وصایای امام باقر (ع) به جابر که در دفتر مقام معظم رهبری در قم برگزار شد، با اشاره به فرازی از این وصایا مبنی بر این که اگر کسی به تو بدگویی کرد، بی تابی نکن و آشفته نشو، اظهار داشتند: این امام همام در این فراز به بیان راهکارهای در امان ماندن از مذمت دیگران پرداختند و راهکار اصلی آن را تذکر در خصوص این عمل برشمردند.

معظم له افزود:‌ در این وصیت نامه آمده است که نباید در مورد بدگویی دیگران بی تابی کرد، بلکه باید در مورد آن تفکر شود، آن گاه اگر این امر واقعیت داشت نباید ناراحت شویم؛ چرا که حقیقت است و هر کسی از حق ناراحت شود پیش خدا ارزش  ندارد.

*ثواب بدون زحمت

عضو خبرگان رهبری ادامه دادند: اما اگر آنچه که گفته شده دروغ باشد، پس ثواب فراوان برده است.

رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی  (ره) تصریح کردند: همان گونه که هیچ انسانی انتظار ندارد که همه از او تعریف کنند، در مورد مذمت نیز توقع ندارد درباره‌اش بدگویی شود؛ البته باید دقت کرد خوبی را بیان کردن، اشکال ندارد، اما تعریف های دروغین و چاپلوسی اشکال دارد.

معظم له اذعان داشتند: تهمت زدن و مذمت کردن هر انسانی را ناراحت می کند، لذا توهین به اشخاص در حضور افراد حرام است مخصوصا اگر این بدگویی ها سبب شود تا آن فرد از یک موقعیت اجتماعی محروم گردد.

ایشان با بیان مجدد راهکار درامان ماندن از ناراحتی مذمت، تصریح کردند: اگر انسان بفهمد عیبی دارد، ولی انکار عمدی کند و قبول نکند، این امر از آن عیب هم بدتر است و هم باعث می شود تا فرد بیشتر از چشم خدا بیفتند.

معظم له در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به جایگاه جابر به عنوان یکی از صحابه امام باقر (ع)،تلاش او برای رسیدن به مرتبه عالی ولایت‌پذیری را مدنظر قرار داده و ابراز داشتند: در مورد این درخواست جابر،‌امام باقر (ع) به راهکارهایی اشاره و معیار سنجش را ارائه می کنند؛ به طوری که حضرت می فرمایند «اگر تمام شهر به تو فحش دهند یا تو را تحسین  کنند نباید برای تو فرق کند. اگر می خواهی اهل ولایت شوی، لذا باید در این راه خود را با قرآن بسنجی و ببینی آن طور که قرآن می خواهد هستی یا نه».

آیت‌الله مصباح یزدی اضافه کردند: نباید به حرف مردم توجه کرد، بلکه باید دید وظیفه چیست؛ چرا حرف مردم کاری را انجام نمی دهد.

*برای ولایی‌بودن باید تابع بود

ایشان در پایان افزودند: ولایت اهل بیت (ع) چیز ساده ای نیست که هر کس ادعای آن را کند، بلکه برای ولایی‌بودن، باید تابع بود، به طوری که محبت در دل داشته باشد و آثار این محبت در ظاهر هم نمایان شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha