به گزارش مرکز خبر حوزه، این مرجع تقلید پس از اقامه نماز جماعت ظهر و عصر امروز طی سخنانی در جلسه روزانه تفسیر قرآن کریم که در ایام ماه مبارک رمضان در شبستان امام خمینی (ره) حرم مطهر حضرت معصومه (س) برگزار می شود، با اشاره به مطلب فوق ابراز داشتند: شاید عده ای بگویند که ما در داخل کشور هم نیازمند داریم، اما باید توجه داشت که نیازمندان و گرسنگان کشور ما با مردم سومالی فرق می کنند؛ چرا که ما گرسنگانی نداریم که مثل آن ها از گرسنگی بمیرند و بر زمین بیفتند.
معظم له اضافه کردند: امروز سرزمین سومالی در قحطی و خشکسالی شدیدی گرفتار شده است و ده ها هزار نفر از مردم این کشور مسلمان به شدت در معرض گرسنگی و مرگ قرار دارند.
ایشان با طرح این سوال جدی که در این شرایط آیا نباید مسلمین دنیا به کمک این ها بشتابند، تاکید کردند: مردم باید به طور جدی به این مردم قحطی زده کمک کنند و البته از یک سوم سهم امام نیز مجاز هستند تا به آن ها کمک های مالی خود را ارسال نمایند.
این مرجع تقلید همچنین در ادامه با اشاره به این که یکی از نشانه های قدرت نمایی خداوند این است که از دل نعمت، اسباب مجازات کفران نعمت را فراهم می آورد، به داستان قوم سبا اشاره کرده و ابراز داشتند: در آیه 15 تا 19 سوره سبا به داستان این قوم اشاره شده است؛ سبا در واقع نام یک انسانی بود که خداوند 10 فرزند به او داد و بر اثر زاد و ولد فرزندان او ، 10 قوم بزرگ در سرزمین یمن به وجود آمد.
ایشان ادامه دادند: خداوند به این قوم بزرگ نعمات فراوانی را اعطا نمود؛ به طوری که در تواریخ آمده این سرزمین کاملا آباد شد و مواد غذایی آن بسیار و امنیتش نیز به طور کامل تامین شد.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی همچنین با اشاره به این که مساله سدسازی تنها به دوران ما باز نمی گردد، اظهار داشتند: در زمان قوم سبا، سد خاکی بر روی سیلاب های ویرانگر ساخته شد و به این وسیله مصیبت بزرگ سیلاب، به نعمتی بزرگ برای این قوم تبدیل شد، به گونه ای که با استفاده از آب فراوان این سد ، سرزمین یمن آباد شد و تمدن درخشانی در آن بر سر کار آمد.
ایشان با تاکید بر این که فقر، سرچشمه بسیاری از نابسامانی های اجتماعی است، گفتند: وقتی مردم گرسنه نباشند و فقر وجود نداشته باشد ، بی شک سارق و دزد و موارد ناامنی در جامعه بسیار کم می شود.
معظم له در ادامه بااشاره به ناشکری و کفران نعمت قوم سبا، خاطر نشان کردند: بشر ظرفیتش محدود است، به طوری که گاهی نعمتی به او می رسد یا به مقامی دست می یابد، مغرور شده و کفران نعمت می کند.
ایشان اضافه کردند: ما در زمانه خود نیز می بینیم افرادی که پس از رسیدن به قدرت و ثروت مغرور شده و به تدریج کفران نعمت و ناشکری را آغاز می کنند.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی ادامه دادند: در ماجرای قوم سبأ نیز پس از آن که ثروتمندان آن ها گفتند؛ چرا باید فقرا نیز از این کثرت نعمت بهره مند باشند و به قولی انحصار طلبی کرده و به این طریق هم به خود و هم به محرومانشان ظلم کردند، خداوند نیز نعمت خود را از آن ها برداشت.
ایشان بیان داشتند: بر اثر نفوذ موش های صحرایی به سد خاکی عظیم قوم سبأ، به تدریج سد شکسته شد و بسیاری از خانه ها، قصر ها ، باغ ها و انسان ها بر اثر این سیل عظیم از میان رفتند و تعدادی هم که باقی ماندند، در سرزمینی خشک و کم فایده به ادامه زندگی پرداختند.
معظم له تصریح کردند: حقیقتا انحصار طلبی ، بلای بسیاری از ثروتمندان است و در روزگار ما نیز می بینیم افرادی در خرید اتومبیل و خانه به دنبال انحصار طلبی هستند و دوست ندارند دیگران هم این نعمت ها را داشته باشند.
ایشان همچنین گفتند: در دوران ما بسیاری از اختراعاتی که می شود اگر چه نعمت خداوند است،اما به نقمت تبدیل می شود؛ به عنوان مثال شبکه های ماهواره ای که می شود از طریق آن ها بهترین علم و دانش را به دنیا منتشر کرد و به این طریق وسایل پیشرفت و تمدن را وارد خانه ها کرد، متاسفانه به ابزار انحراف و فساد تبدیل شده است.
این مفسر برجسته قرآن کریم یادآور شدند: بر اثر کفران نعمت، این شبکه های ماهواره ای ، فساد را به خانه ها وارد کرده و جوانان و خانواده ها را به انحراف کشانده اند.
ایشان همچنین ابراز داشتند: آمریکایی ها و غربی ها با این ماهواره هایی که درست کرده اند، در حقیقت هم به خود و هم به خانواده هایشان لطمه زده اند و به همین دلیل است که می بینیم از دل ثروت و مکنت، برای آن ها بلا نازل شده است.