یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

عضو خبرگان رهبری با انتقاد از غلبه مسایل سیاسی بر فضای رسانه‌ای، گفت: خبرنگاران جزء امین‌ترین افراد هستند و باید در انتقال اخبار در عین سرعت، امانت‌دار باشند.

آیت­الله حسینی بوشهری، در گفتگو با مرکز خبر حوزه، ضمن تبریک فرارسیدن 17 مرداد «روز خبرنگار»، با اشاره به این­که خبرنگاری شغلی بسیار حساس، ظریف و سخت است، اظهار داشت: خبرنگاران جزء امین‌ترین انسان­های جامعه محسوب می­شوند؛ زیرا آحاد جامعه خبرها را از طریق آنان دریافت می­کنند.

 وی ادامه داد: طبیعتا مردم برنامه­های زندگی خود را در عرصه مسائل اقتصادی، سیاسی، دینی و ... براساس خبر، خبرنگاران تنظیم می­کنند و این مسئله ایجاب می­کند خبرنگار در عین سرعت و دقت، امانت‌دار نیز باشد؛ چون امانت­­دار سخنانی است که در جامعه مطرح می­شود و مردم از طریق اخبار او از اتفاقات اطرافشان مطلع و در جریان امور قرار می­گیرند.

* توصیه‌ای به خبرنگاران

عضو خبرگان رهبری، خطاب به خبرنگاران و فعالان رسانه‌ای، ابراز داشت: بسیاری از اخبار در جامعه تأثیرگذارند، بر این اساس به خبرنگاران عزیز توصیه می‌کنم، ویژگی­های یک خبر خوب را برای پیشبرد اهداف انقلاب رعایت کنند.

دبیر دوم شورای عالی حوزه، با بیان این­که امروزه مسائل سیاسی جامعه بر اخبار رسانه­ای آن غالب شده است، خاطرنشان ساخت: باید دقت بیشتری نسبت به این مسئله داشته باشیم؛ زیرا فضای جامعه به یک نوع لطافت و همدلی نیاز دارد.

امام جمعه قم با اشاره به این­که امروز همه­چیز از زاویه سیاست دیده می­شود، تصریح کرد: البته سیاستی که ما در اسلام داریم، عین دیانت است و همواره با اخلاق همراه است؛ امّا هنگامی که پایه­های اعتقادی و دینی در جامعه کم­رنگ جلوه کند و اشخاص براساس ضعف محتوا به سمتی حرکت کنند، جامعه از دین و آرمان­های آن، فاصله می­گیرد و این باعث تحقق مشکلی اساسی می­شود.

آیت­الله حسینی بوشهری، وظیفه مبلغین و متولیان فرهنگی و دینی را پافشاری برای تحقق اخلاق در جامعه عنوان کرده و اذعان داشت: قبل از آن که فضای جامعه تنش­آفرین شود و مشکلاتی بروز کند، باید فضا را بر اساس اخلاق اسلامی پایه­گذاری کنیم و اگر در این مسیر حرکت کنیم، طبعا خروجی آن چیزی جز اخلاق اسلامی نخواهد بود.

* امانت‌داری فقط منحصر به خبرنگاران نیست

عضو خبرگان رهبری با تأکید بر این­که امانت­داری یکی از وظایف خبرنگاران است، اظهار داشت: این امانت­داری فقط مربوط به حرفه خبر نمی­شود؛ بلکه در حرفه­های دیگر نیز باید پایه­ها را مستحکم و مبانی را بر اصول اساسی استوار ساخت تا اخلاق و منش اسلامی حاکم شود.

عضو جامعه مدرسین حوزه با بیان این­که نبود اخلاق در جامعه، زمینه‌ساز بی­اعتمادی است، ابراز داشت: اخلاق عنصری است که با نبود آن فضای جامعه متشنج می­شود و با حضور آن جامعه به رشد و تکامل دست پیدا می­کند.

امام جمعه قم در پایان با اشاره به این­که بی­اخلاقی، عاملی برای کندی فکر و فرهنگ محسوب می‌شود، خاطرنشان ساخت: جامعه­ای که اخلاق ندارد، طبعا به لغزش­گاه­هایی گام خواهد گذاشت که جایی برای بازگشت ندارد؛ در این جامعه اقتصاد، سیاست، معنویت، توجه به همنوع، همدلی و همراهی رشد نمی­کند و انسان­ها با یکدیگر بیگانه­اند و سوءظن و بی­اعتمادی حکم‌فرما می‌شود. 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha